Tam aksine, saate bakmak için sadece replika alınmaz mı?
Replika saatler 1 sene içinde bozuluyor o yüzden uzun ömürlü bir kullanım sunmadığı için saate bakmak için alınır diyemiyorum. Örnek veriyorum bende Diesel DZ4569 model saat var, toplasanız en fazla 10 yıl kullanırsam kullanırım. Bu saatlerin de ömrü Seiko gibi markalar ile kıyaslanamıyor. Akıllı saatler ile gelen özellikleri aktif bir şekilde kullanmayacaksanız ve bütçe de arttırabiliyorsanız bahsettiğim modelde saatler de bakabilirsiniz. Tabii ben aldığımda 12.500 TL'ydi şimdi 16.000 TL'yi de aşmış.

Kolaylık sunduğu kısımlar var. Aramaları yanıtlayabiliyorum, bildirimleri görebiliyorum ve yürüyüş rotalarımı takip edebiliyorum. Uyku verileri ne kadar doğru bilmiyorum ama bakıp takip etmek hoşuma gidiyor.

Ne olursa olsun, bu kadar parayı şarjı 1-2 gün giden bir saate vermem. Huawei Watch Fit 3 aldım. Alalı 4 gün oluyor ve haliyle çok fazla kurcaladım. O kadar kurcaladım ki cihaz bozulacak neredeyse. :D Hala da oynamaya devam ediyorum aralıksız. İlk açtığımda %88 di, şu an %40.

Bir süre sonra uyku takibidir adım sayısıdır vs. ilgi kaybı olur elbet. Yine de bu tip fonksiyonlara sahip olması güzel.

Kullanım amacına göre değişir, bence alınır ama 10K üstüne çok çıkmamak gerek. En basit toplu taşımalarda saatten sesi kontrol etme işi en çok rahatlatan şey bana kalırsa. Kendim Samsung Galaxy Watch 6 saatimi 1 yıla yakındır sorunsuz kullanıyorum, 5 yıl kadar da Mi Band 4 kullandım.