25457
Uzman
ASUS olanla TP-Link olan donanım olarak neredeyse tıpatıp aynı. Hatta TP-Link daha iyi. Örnek, TP-Link'te bir adet ekstra 2.5G LAN portu var. ASUS'un artıları ise RAM'ı 512 MiB yerine 1G ve flash 128 MiB yerine 256 MiB. Ama bu iki şeyin size bir artısı olmaz. İkisi de aynı Broadcom BCM6764LFKFEBG 2.0GHz dört çekirdek işlemciyi ve Broadcom BCM6764 2X2:2 MUMIMO Wi-Fi çiplerini kullanıyor.
Ama ASUS olan 6.000 TL, bu 2500 TL. Artık karar size kalmış.
Donanım olarak iyi değil. GigaFiber ile onu kullanıyorum. İki çekirdeği var. 5.500 TL'ye değmez. 2500 TL BE230 ondan iyi. Ben Hero'dan hiç memnun değilim o yüzden sadece Wi-Fi AP olarak kullanıyorum.
Ama KeeneticOS hem ASUS hem TP-Link yazılımından kat kat daha iyi. Ayrıca OpenWrt'nin opkg paket dağıtıcısını destekliyor. Yani istediğiniz OpenWrt paketini yüklemek mümkün. Ama muhtemelen buna ihtiyacınız yok o yüzden TP-Link BE230 gene en iyi seçim oluyor.
İlla pahalı olsun diyorsanız, hem üç çekirdekli, hem KeeneticOS olan, hem de anten alıcı/verici sayısı yüksek olan bir tek Keenetic Titan KN-1812 var. Bir tane 10G port, bir tane 2.5G port, dört tane 1G port. Wi-Fi 7 destekliyor. Ama 9-10 bin TL civarı.
Keenetic Wi-Fi 7 beklemeye değer mi peki?
@Liguori Vatan üzerinden indirimle 4000 TL civarına alabiliyorum, alınır mı bu fiyata?
Son düzenleme: