ASUS olanla TP-Link olan donanım olarak neredeyse tıpatıp aynı. Hatta TP-Link daha iyi. Örnek, TP-Link'te bir adet ekstra 2.5G LAN portu var. ASUS'un artıları ise RAM'ı 512 MiB yerine 1G ve flash 128 MiB yerine 256 MiB. Ama bu iki şeyin size bir artısı olmaz. İkisi de aynı Broadcom BCM6764LFKFEBG 2.0GHz dört çekirdek işlemciyi ve Broadcom BCM6764 2X2:2 MUMIMO Wi-Fi çiplerini kullanıyor.

Ama ASUS olan 6.000 TL, bu 2500 TL. Artık karar size kalmış.

Donanım olarak iyi değil. GigaFiber ile onu kullanıyorum. İki çekirdeği var. 5.500 TL'ye değmez. 2500 TL BE230 ondan iyi. Ben Hero'dan hiç memnun değilim o yüzden sadece Wi-Fi AP olarak kullanıyorum.

Ama KeeneticOS hem ASUS hem TP-Link yazılımından kat kat daha iyi. Ayrıca OpenWrt'nin opkg paket dağıtıcısını destekliyor. Yani istediğiniz OpenWrt paketini yüklemek mümkün. Ama muhtemelen buna ihtiyacınız yok o yüzden TP-Link BE230 gene en iyi seçim oluyor.

İlla pahalı olsun diyorsanız, hem üç çekirdekli, hem KeeneticOS olan, hem de anten alıcı/verici sayısı yüksek olan bir tek Keenetic Titan KN-1812 var. Bir tane 10G port, bir tane 2.5G port, dört tane 1G port. Wi-Fi 7 destekliyor. Ama 9-10 bin TL civarı.

Keenetic Wi-Fi 7 beklemeye değer mi peki?

@Liguori Vatan üzerinden indirimle 4000 TL civarına alabiliyorum, alınır mı bu fiyata?

Son düzenleme:
Biliyorum fakat ASUS daha iyi gibi geliyor, performans olarak çok fark olmayabilir fakat destek olarak fark olur diye düşünüyorum.

Siz bilirsiniz hocam. BE230 ile BE3600 aynı donanım, önceki mesajlarımda yazdım.

ASUS genel bir marka, her şeyi üretiyor. TP-Link ise ağ markası, sadece ağ ürünleri üretiyor. Bunlar kalite kontrol'da önemli faktörler.

Yazılımları aşağı yukarı aynı. Zaten ikisi de KeeneticOS gibi değil. TP-Link, ASUS yazılımı arasında neredeyse hiç fark yok

ASUS servis konusunda çok iyi şeyler okuduğumu söyleyemem. Türkiye'nin en kötü servisi diyenler var. TP-Link hakkında çok bir fikrim yok. @kompetankedi kendi servise gönderdiği AX23'ü TP-Link servisi yenisi ile değiştirmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Bu saatten sonra size kalmış hocam. Bence siz alın rahatlayın.

@Liguori Peki 4000 TL'ye TP-Link var mı? Bu arada önerdiğiniz ürün kötü olduğu için almamazlık yapmıyorum yanlış anlamayın, sadece önceden ASUS kullandığım ve Recep Baltaş bu routerı önerdiği için aklımda kaldı. Bu arada yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

BE230 modeli güzel fakat aklımdaki tek sorular şunlar: İşlemci gücü yeterli olur mu? Çünkü işlemci bilgisi bulamadım. Ve ASUS ile arasında ne kadar kablosuz farkı var? Kablosuz bağlantıda sorun çıkarmaması, birden fazla cihaz indirme yaparken sorun olmaması lazım. Ayrıca Recep abi genelde bu fiyat bandında işlemcinin yeterli olamayabileceğini söyledi, siz 1000 Mbps ile mi kullanıyorsunuz 100'mü? Ve nasıl bir performans alıyorsunuz?

Son düzenleme:
BE230 modeli güzel fakat aklımdaki tek sorular şunlar: İşlemci gücü yeterli olur mu? Çünkü işlemci bilgisi bulamadım. Ve ASUS ile arasında ne kadar kablosuz farkı var? Kablosuz bağlantıda sorun çıkarmaması, birden fazla cihaz indirme yaparken sorun olmaması lazım.
Hocam bir sürü mesajımda kaç kere belirttim. En son link bile attım.
İkisi de Broadcom BCM6764 2.0GHz dört çekirdek işlemciyi kullanıyor. İkisi de BE3600 segment ürünü. İkisi de tıpa tıp aynı ürün. Tek farkları flash ve RAM. Yoksa işlemci, WiFi ve ethernet switch çipleri aynı. Sadece kutunun üstünde yazan marka ismi farklı.

Ayrıca Recep abi genelde bu fiyat bandında işlemcinin yeterli olamayabileceğini söyledi,
İkisi de normalde 2500 TL olması gerekirken biri 6000 TL. Bu haklı bir fark değil, tamamıyla yapay fiyat farkı. Buna aldanmayın.

Siz 1000 Mbps ile mi kullanıyorsunuz 100'mü? Ve nasıl bir performans alıyorsunuz?
Şu an 100 Mbps ile kullanıyorum. QoS kapalı ve A+ sonuç. Harika ötesi. WiFi'da güzel. Ben 2.4Ghz'yi kapadım sadece 5GHz kullanıyorum. 1000 Mbps ile de kullandım ve Keenetic Hero'dan daha iyiydi.

1000 Mbps'de önemli olan şey işlemci hızı, çekirdek sayısı ve tek çekirdek gücü. O yüzden aynı donanıma sahip olan cihaza daha fazla para vermeye gerek yok.

Yok ama eğer uygun fiyata TP-Link Archer BE400 bulabilirseniz ikisinden de biraz daha iyi. Broadcom BCM6766 2.0GHz dört çekirdek işlemcisi var ama 5 GHz anten alıcı/verici MU-MIMO sayısı 2x2:2 yerine 4x4:4. Yani aynı anda daha fazla cihaz yüksek hızda çalışabilir demek.

6900 TL gibi bir şeydi en son.

Veya ASUS RT-BE82U var, 7900 TL civarı.

Aynı anda çok fazla cihaz lazımsa MU-MIMO sayısı 2x2:2 değil 4x4:4 modemlere bakılmalı.

Ama bence bu fiyatlara çıkmanıza gerek yok. WiFi performansı bu kadar önemliyse birden fazla mesh WiFi kurulumuna yönelirdim ve normal bir bilgisayara pfSense falan kurardım. Router ile WiFi'yi ayırt etmek en temizi olur. Ben kendim böyle yapıyorum GigaFiber adresimde.

@NYTMARE bu arkadaşa mini PC tavsiye et bence :D

Hem cake SQM'li güzel router olur. Bence en mantıklısı. Bu tür modemler 6000-8000 bin TL vermeye gerek yok. Eğer 1000 Mbps'den tam performans bekleniyorsa mini PC en mantıklısı router olarak.

Son düzenleme:
ASUS servis konusunda çok iyi şeyler okuduğumu söyleyemem. Türkiye'nin en kötü servisi diyenler var. TP-Link hakkında çok bir fikrim yok. @SpartanPunch kendi servise gönderdiği AX23'ü TP-Link servisi yenisi ile değiştirmişti yanlış hatırlamıyorsam.

Hocam bana 15 gün sürerdediler ben pazartesi karogladım salı ulaştı perşembe değişimi yapıldı cuma kargoya verdiler pazartesi dağıtıma çıkma aşamasına geldi ama çıkmadı ben şubeden aldım yakındım. Cihaz kullanıcı hatası yüzüden brick olmuştu.

Hocam bir sürü mesajımda kaç kere belirttim. En son link bile attım.
İkisi de Broadcom BCM6764 2.0GHz dört çekirdek işlemciyi kullanıyor. İkisi de BE3600 segment ürünü. İkisi de tıpatıp aynı ürün. Tek farkları flash ve RAM. Yoksa işlemci, Wi-Fi ve Ethernet Switch çipleri aynı. Sadece kutunun üstünde yazan marka ismi farklı.

İkisi de normalde 2500 TL olması gerekirken biri 6.000 TL. Bu haklı bir fark değil, tamamıyla yapay fiyat farkı. Buna aldanmayın.

Şu an 100 Mbps ile kullanıyorum. QoS kapalı ve a+ sonuç. Harika ötesi. Wi-Fi'da güzel. Ben 2.4GHz'yi kapadım sadece 5GHz kullanıyorum. 1000 Mbps ile de kullandım ve Keenetic Hero'dan daha iyiydi.

1000 Mbps'de önemli olan şey işlemci hızı, çekirdek sayısı ve tek çekirdek gücü. O yüzden aynı donanıma sahip olan cihaza daha fazla para vermeye gerek yok.

Yok ama eğer uygun fiyata TP-Link Archer BE400 bulabilirseniz ikisinden de biraz daha iyi. Broadcom BCM6766 2.0GHz dört çekirdek işlemcisi var ama 5 GHz anten alıcı/verici mu-mımo sayısı 2X2:2 yerine 4x4:4. yani aynı anda daha fazla cihaz yüksek hızda çalışabilir demek.

6900 TL gibi bir şeydi en son.

Veya ASUS RT-BE82u var, 7900 TL civarı.

Aynı anda çok fazla cihaz lazımsa mu-mımo sayısı 2X2:2 değil 4X4:4 modemlere bakılmalı.

Ama bence bu fiyatlara çıkmanıza gerek yok. Wi-Fi performansı bu kadar önemliyse birden fazla mesh Wi-Fi kurulumuna yönelirdim ve normal bir bilgisayara pfSense falan kurardım. Router ile Wi-Fi'yi ayırt etmek en temizi olur. Ben kendim böyle yapıyorum GigaFiber adresimde.

@NYTMARE bu arkadaşa mini PC tavsiye et bence :D

Hem cake SQM'li güzel router olur. Bence en mantıklısı. Bu tür modemler 6000-8000 bin TL vermeye gerek yok. Eğer 1000 Mbps'den tam performans bekleniyorsa mini PC en mantıklısı router olarak.

1000 Mbit için en ucuz SQM kullanılabilen cihaz nanopi r6s onu alıp yanına 3000 Mbps veya üstü hıza sahip bir router alıp onu da AP olarak kullanabilir.