@Liguori Bildirim gelmediğinden mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın, alacağım o zaman. Son olarak TP-Link'te güvenlik açığı yok değil mi?

1000 Mbit için en ucuz SQM kullanılabilen cihaz nanopi r6s onu alıp yanına 3000 Mbps veya üstü hıza sahip bir router alıp onu da AP olarak kullanabilir.
Uğraşmak istemiyorum, kabloları takıp arayüzden ayarı yapıp kullanmak istiyorum fakat ev içerisinde çekmezse yapabilirim.

Son olarak TP-Link'te güvenlik açığı yok değil mi?
Güvenlik açığı her cihazda olabilir. ASUS'ta da TP-Link'te de geçmişte güvenlik açıkları ortaya çıktı. Gelecekte çıkacakta. Bunun kaçarı yok. Önemli olan cihazın güncellenip güncellenmediği. İki marka da cihazlarını düzenli olarak güncelliyor. Ama Keenetic mesela neredeyse her hafta güncelliyor. ASUS ve TP-Link biraz daha uzun sürebiliyor.

Uğraşmak istemiyorum, kabloları takıp arayüzden ayarı yapıp kullanmak istiyorum fakat ev içerisinde çekmezse yapabilirim.
Çeker hocam ama çekmezse bence kurtardığınız para ile bir tane daha BE230 alın ve iki BE230 arasında kablolu bağlantı yapın. WiFi kapsama alanını genişletin.

Mesh ağ kısaca. WiFi sorununa en temiz çözüm bu.

Çeker hocam ama çekmezse bence kurtardığınız para ile bir tane daha BE230 alın ve iki BE230 arasında kablolu bağlantı yapın. Wi-Fi kapsama alanını genişletin.

Mesh ağ kısaca. Wi-Fi sorununa en temiz çözüm bu.
Koridorda bir dolap var, dolabın üstüne koysam çeker mi? Tavana yakın, 5 cm falan kalıyor arasında. Tavana çok yakın olması sorun olur mu?

Koridorda bir dolap var, dolabın üstüne koysam çeker mi? Tavana yakın, 5 cm falan kalıyor arasında. Tavana çok yakın olması sorun olur mu?
Olmaz, zaten yüksekte olması daha iyi. Ama anten uzunluğu sıkıntı çıkarabilir. Olmadı dolabın yan tarafına çift bantla yapıştırın veya duvara. Altında zaten duvara monte için çivi boşlukları var.

Yeni nesil WiFi cihazlarını bazıları direkt tavana monte ediyor :D

Olmaz, zaten yüksekte olması daha iyi. Ama anten uzunluğu sıkıntı çıkarabilir. Olmadı dolabın yan tarafına çift bantla yapıştırın veya duvara. Altında zaten duvara monte için çivi boşlukları var.

Yeni nesil WiFi cihazlarını bazıları direkt tavana monte ediyor :D
Hocam son olarak (Gerçekten son) dolap şu şekilde, sol tarafında hazırda çivi çakılı, oraya asarsam benim odam arkada kalıyor. Herhangi bir sorun olur mu yoksa yukarıda olması yeterli mi? Tam ortadan delebilirim veya anten uzunluğu sığarsa direkt dolabın üstüne koyarım.

1763741585885.webp

Hocam bence hiç dolapla uğraşmayıp duvara monte etmeniz en iyisi olur. Hem anten hem çekim açısından. ONT ve modemlerin arkasında hep çivi girişleri olur zaten duvara monte için.

Örnek:

1763741889809.webp

Veya aynı şeyi dolapa yapın, size kalmış. Hangisi daha temiz ve engelsiz olacaksa.

@Liguori bildirim gelmediğinden mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın, alacağım o zaman. Son olarak TP-Link'te güvenlik açığı yok değil mi?

Aslında uğraşmalık bir olayı yok cihaz direk tak çalıştır geliyor senin yapacağın şey ONT'den gelen kabloyu buna takmak routerdaki diğer porta da AP modundaki router takacaksın ya da ev büyükse mesh sistemde alabilirsin.
Bunun yanında güç adaptörü gelmiyor o yüzden elinde kullanmadığın 20W ya da üstü telefon adaptörü ve Type-C kablo varsa onu kullanabilirsin.

Hocam bence hiç dolapla uğraşmayıp duvara monte etmeniz en iyisi olur. Hem anten hem çekim açısından. ONT ve modemlerin arkasında hep çivi girişleri olur zaten duvara monte için.

Örnek:

Eki Görüntüle 203857

Veya aynı şeyi dolapa yapın, size kalmış. Hangisi daha temiz ve engelsiz olacaksa.
Anladım hocam teşekkürler. Router aldıktan sonra yeni konu açarım, 30 mesaj daha orada konusuruz.

@Liguori Vantiva EGA225CTRN3 modelinin özelliklerini bulabiliyor musunuz? Aralarında ne kadar fark olacak bilemiyorum özelliklerini bilmediğimden dolayı.

Son düzenleme:
Vantiva EGA225CTRN3 modelinin özelliklerini bulabiliyor musunuz? Aralarında ne kadar fark olacak bilemiyorum özelliklerini bilmediğimden dolayı.
İnternet servis sağlayacılarının verdiği tipil alt segment WiFi 6 ürünü. Daha spesifik bilgim yok ama çok bir şey beklenmez. Normal ev kullanıcıları için yeterlidir ama daha üst seviyeler için yetersizdir. Aynı her ISS ürünü gibi.