Hocam bir sürü mesajımda kaç kere belirttim. En son link bile attım.
İkisi de Broadcom BCM6764 2.0GHz dört çekirdek işlemciyi kullanıyor. İkisi de BE3600 segment ürünü. İkisi de tıpatıp aynı ürün. Tek farkları flash ve RAM. Yoksa işlemci, Wi-Fi ve Ethernet Switch çipleri aynı. Sadece kutunun üstünde yazan marka ismi farklı.
İkisi de normalde 2500 TL olması gerekirken biri 6.000 TL. Bu haklı bir fark değil, tamamıyla yapay fiyat farkı. Buna aldanmayın.
Şu an 100 Mbps ile kullanıyorum. QoS kapalı ve a+ sonuç. Harika ötesi. Wi-Fi'da güzel. Ben 2.4GHz'yi kapadım sadece 5GHz kullanıyorum. 1000 Mbps ile de kullandım ve Keenetic Hero'dan daha iyiydi.
1000 Mbps'de önemli olan şey işlemci hızı, çekirdek sayısı ve tek çekirdek gücü. O yüzden aynı donanıma sahip olan cihaza daha fazla para vermeye gerek yok.
Yok ama eğer uygun fiyata TP-Link Archer BE400 bulabilirseniz ikisinden de biraz daha iyi. Broadcom BCM6766 2.0GHz dört çekirdek işlemcisi var ama 5 GHz anten alıcı/verici mu-mımo sayısı 2X2:2 yerine 4x4:4. yani aynı anda daha fazla cihaz yüksek hızda çalışabilir demek.
6900 TL gibi bir şeydi en son.
Veya ASUS RT-BE82u var, 7900 TL civarı.
Aynı anda çok fazla cihaz lazımsa mu-mımo sayısı 2X2:2 değil 4X4:4 modemlere bakılmalı.
Ama bence bu fiyatlara çıkmanıza gerek yok. Wi-Fi performansı bu kadar önemliyse birden fazla mesh Wi-Fi kurulumuna yönelirdim ve normal bir bilgisayara pfSense falan kurardım. Router ile Wi-Fi'yi ayırt etmek en temizi olur. Ben kendim böyle yapıyorum GigaFiber adresimde.
@NYTMARE bu arkadaşa mini PC tavsiye et bence
Hem cake SQM'li güzel router olur. Bence en mantıklısı. Bu tür modemler 6000-8000 bin TL vermeye gerek yok. Eğer 1000 Mbps'den tam performans bekleniyorsa mini PC en mantıklısı router olarak.