Okuduğum kadarıyla Ks'nin dedesi o kadar da önündekini anlamayacak veya öğrenemeyecek biri değil. Kendisi akıllı telefona geçmek istemiş. Apple'ın yaşlı modu evet güzel ama çok yaşlılar için tasarlanmış bence. Böyle hevesi olan biri için can sıkacak kadar basit. Akıllı telefonu kolay bir şekilde deneyimlemek istediğinde Samsung daha mantıklı bir seçenek gibi geldi. Şahsi görüşüm bu şekilde.

Yaşlı modu olmasa bile IOS'un anlaşılırlığı daha iyi. Bence dedesinin önceden bir One UI yüklü bir telefonu deneyimlemesini öneririm. Kullanabilir mi, kullanamazmı diye.

SE 2 gayet mantıklı bence de. Hem tuş olması da daha çabuk adapte olmasını sağlar. Küçük kompakt olması da telefona daha hakim olmasını sağlar.

Okuyamaz diye dedim ben. Eğer okursa yazıları sorun yok. Adamı hemen WhatsApp falan öğretmeyin bu arada :D

WhatsApp desteği gibi konuları göz önünde bulundurarak IPhone'dan şamamanızı tavsiye ederim, bence kullanımı kolay ve yazılımsal açıdan güvenilir. Bahsettiğiniz iPhone SE ve iPhone 8 için bir şey diyemeyeceğim ama benim dedemin Samsung ile yanlışlıkla cinsel ve spam mesajlara erişim vermesi gibi durumların çok yaşandığını belirtebilirim.

Güncel olarak WhatsApp kullanmıyor. Belki kullanmak isterse ona göre diğer uygulamaların internete erişimini kapatırım. Onu da kullanmak istemezse internete bağlanma ayarlarından tümden kapatırım hocam. Dediğiniz gibi bir sürü istenmeyen yazılım, yanlış linklere tıklama vs olabiliyor yaşlılarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşlı modu olmasa bile IOS'un anlaşılırlığı daha iyi. Bence dedesinin önceden bir One UI yüklü bir telefonu deneyimlemesini öneririm. Kullanabilir mi, kullanamazmı diye.

Okuyamaz diye dedim ben. Eğer okursa yazıları sorun yok. Adamı hemen WhatsApp falan öğretmeyin bu arada :D

Nenem yıllardır WhatsApp kullanıyor. Öğrenmek istese şimdiye kadar öğrenirdi sanırım. Aradığı da 3 kişi falandır telefondan. O yüzden pek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Zaten bilmediği bir şey olduğu zaman bize soruyor hemen

O kadar giriş segment telefonu önermem. A16 minimum alınmalı. Bütçe o kadar yoksa belki alınır. Ama bütçe varsa iPhone. Daha kolay öğrenir.

A06'yı deneyimledim ve gayet yeterli. Ha G99 işlemcili A16 daha iyi ve daha uzun ömürlü olur ama 60+ için pek bir şey fark etmez bence.

A06'yı deneyimledim ve gayet yeterli. Ha G99 işlemcili A16 daha iyi ve daha uzun ömürlü olur ama 60+ için pek bir şey fark etmez bence.

Yine de A16 daha iyi olur. A06'yı kullanacak 60 yaş üstü kişi olsa bile.
@Stubborn, eğer dedeniz One UI kullanırsa A16 veya daha çıkarsanız A36 alın. iPhone konusunda SE 2, iPhone 12/13 olabilir.

Güncel olarak WhatsApp kullanmıyor. Belki kullanmak isterse ona göre diğer uygulamaların internete erişimini kapatırım. Onu da kullanmak istemezse internete bağlanma ayarlarından tümden kapatırım hocam. Dediğiniz gibi bir sürü istenmeyen yazılım, yanlış linklere tıklama vs olabiliyor yaşlılarda.

Fiyat konusunda Samsung çok mantıklı geliyor hiç anlamayan birisine göre ikisi de aynı işi yapacak sonuçta. Bütçenize göre hareket etmenizi tavsiye ederim, uygulama desteği konusunda endişeniz yoksa uzun vadede iPhone daha mantıklı gibi elindekinin kıymetini bilene tabii.

Yine de A16 daha iyi olur. A06'yı kullanacak 60 yaş üstü kişi olsa bile.
@Stubborn, eğer dedeniz One UI kullanırsa A16 veya daha çıkarsanız A36 alın. iPhone konusunda SE 2, iPhone 12/13 olabilir.

Aslında bunun için biraz geç kaldım. Bugün şehir dışında çıkacağım. Tekrar döndüğümde dediğiniz gibi bir Android Samsung ve iPhone denettirip ikisi arasında seçimi yapmak daha mantıklı. Gem kendisinin de gönlü olmuş olur. 😊