iPhone SE 2 alabilirsin ama çok küçük gelirse, iPhone 13 vs al. Orada IPhone'un yaşlı modu var çok kolay.
SE 2 gayet mantıklı bence de. Hem tuş olması da daha çabuk adapte olmasını sağlar. Küçük kompakt olması da telefona daha hakim olmasını sağlar.
iPhone SE 2 alabilirsin ama çok küçük gelirse, iPhone 13 vs al. Orada IPhone'un yaşlı modu var çok kolay.
Okuduğum kadarıyla Ks'nin dedesi o kadar da önündekini anlamayacak veya öğrenemeyecek biri değil. Kendisi akıllı telefona geçmek istemiş. Apple'ın yaşlı modu evet güzel ama çok yaşlılar için tasarlanmış bence. Böyle hevesi olan biri için can sıkacak kadar basit. Akıllı telefonu kolay bir şekilde deneyimlemek istediğinde Samsung daha mantıklı bir seçenek gibi geldi. Şahsi görüşüm bu şekilde.
SE 2 gayet mantıklı bence de. Hem tuş olması da daha çabuk adapte olmasını sağlar. Küçük kompakt olması da telefona daha hakim olmasını sağlar.
WhatsApp desteği gibi konuları göz önünde bulundurarak IPhone'dan şamamanızı tavsiye ederim, bence kullanımı kolay ve yazılımsal açıdan güvenilir. Bahsettiğiniz iPhone SE ve iPhone 8 için bir şey diyemeyeceğim ama benim dedemin Samsung ile yanlışlıkla cinsel ve spam mesajlara erişim vermesi gibi durumların çok yaşandığını belirtebilirim.
Yaşlı modu olmasa bile IOS'un anlaşılırlığı daha iyi. Bence dedesinin önceden bir One UI yüklü bir telefonu deneyimlemesini öneririm. Kullanabilir mi, kullanamazmı diye.
Okuyamaz diye dedim ben. Eğer okursa yazıları sorun yok. Adamı hemen WhatsApp falan öğretmeyin bu arada![]()
O kadar giriş segment telefonu önermem. A16 minimum alınmalı. Bütçe o kadar yoksa belki alınır. Ama bütçe varsa iPhone. Daha kolay öğrenir.
A06'yı deneyimledim ve gayet yeterli. Ha G99 işlemcili A16 daha iyi ve daha uzun ömürlü olur ama 60+ için pek bir şey fark etmez bence.
Güncel olarak WhatsApp kullanmıyor. Belki kullanmak isterse ona göre diğer uygulamaların internete erişimini kapatırım. Onu da kullanmak istemezse internete bağlanma ayarlarından tümden kapatırım hocam. Dediğiniz gibi bir sürü istenmeyen yazılım, yanlış linklere tıklama vs olabiliyor yaşlılarda.
Yine de A16 daha iyi olur. A06'yı kullanacak 60 yaş üstü kişi olsa bile.
@Stubborn, eğer dedeniz One UI kullanırsa A16 veya daha çıkarsanız A36 alın. iPhone konusunda SE 2, iPhone 12/13 olabilir.