6000 MHz CL26 EXPO RAM olarak en düşük hangi voltajda çalışabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MAH0A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 120
Hocam yine bir takım denemeler içerisindeyim . VT3 ü geçersem eğer ayrı konu açacağım.

Eki Görüntüle 251574

İyi, senin de 1.95V az kalmış. Nebi Bey görmesin, forumu ziyaret ettiğinde 1.45V üzeri verenleri azarlamıştı en son. Gizli saklı kullan 1.75, aman kimse görmesin.

@ggbye 1.65 verilmiyor diyordu, hani nerede? Az daha zorlasa 1.95 görecek adam.

Hocam yine bir takım denemeler içerisindeyim . VT3 ü geçersem eğer ayrı konu açacağım.

Eki Görüntüle 251574

@MAH0A Senin kit şu anda elimde olsa çok rahat ederdim. 6600 C24 garantiydi. M-Die için sınırın bu şekilde olması çok üzücü gerçekten. M-Die önerenlere gelsin bu da.

ASUS Tuf x870e 1.65 üstü boot etmiyor, diyorum.

ASUS Tuf x870e 1.65 üstü boot etmiyor, diyorum.

Onun sebebi M-Die 1.65 üzeri Scale olacağı garantisi yok. Sende M-Die var şu anda, TUF ile alakalı değil yani o sorun. A-Die geçince düzelir.

1.65 yerine 1.7 verdiğinde Boot etmiyorsa stabilite bozuyor, yemiyor o voltajı. Tek sebebi M-Die olması.

@ggbye TUF X870 yiyor da TUF X870E neden yemesin? Her M-Die 1.8 yemez, seçmece kit bunlar. 1.65 üzeri M-Die düşüşe geçer, Boot dahi etmeyebilir. A-Die 1.85'e kadar garanti. 2V genelde mümkün olur onda ama günlük kullanılmaz. Normal kullanıcı A-Die için 1.75 geçmemesi lazım, M-Die için 1.65 geçmemesi lazım. Ben M-Die olmasına rağmen 1.8'deyim, kit Scale olduğu ve soğuttuğun müddetçe sorun yok.

Son düzenleme:
Hocam 45 dakika geride kaldı, iterasyonların hepsi tutarlı. 6000 CL24 ayarı kazandıralım bu foruma, bu konunun hakkıdır

Hocam 45 dakika geride kaldı, iterasyonların hepsi tutarlı. 6000 CL24 ayarı kazandıralım bu foruma, bu konunun hakkıdır

Senin kit CL24 sınır 1.75 demek ki, 6000 CL28 olması bir şey değiştirmiyor. 6000 CL26 1.4V kit harici hepsi yüksek VDD istiyor. Silikona bağlı değişir bu durum. Benim M-Die'da 1.8V 6600 CL26 açabilmem bile çok büyük şans. 1.85'te kit patlıyor. 1.82 scaling sınırı.

Gear kapalı iken 1.9 VDD istiyor ama 1.85'te kit patlıyor. Gear kapalı 6600 CL26 şansı yok yani. Kit 15 derece olursa 1.8'e ancak açılır.

Hocam direk 1.75 ayarlayıp testi girdim. 1.7 falan denemedim henüz. Bir de 1usmus falan daha yapmadım henüz. Direk IMC kaldırabilecek mi diye VT3 e daldım.

Bu fotoğraftaki yazıları yazan arkadaş, hadi yazıyorsun madem kardeşim bir git araştır, valla bu kadar cahil konuşmaya gerek yok.

@Ayhan Dönmez hocam sizin rehberiniz Dünya standartları seviyesinde. Elimde X670 MSI ve Ryzen 7600 olmasına rağmen 6000 CL24 (Gear açıkta olsa) yapabiliyorum, bu rehber ve siz olmasanız, voltaj vermekten korkacağımız için yapamayacaktık. Şu an farkında olmasanız da katkınız sandığınızdan çok büyük.

Oyunu geçtim, normal masaüstünde bile sistemin tepkiselliğinde çok belirgin fark var. 6000 CL28 EXPO belleklerim olmasına rağmen (Çoğu kullanıcı 6000 CL30 H-Die sahibi) bu farkı ciddi şekilde hissedebiliyorum.

Üstad ne diyorsa o, benim ek ilave edeceğim bir şey yok. Soğuttuğunuz müddetçe Hynix'te sorun yok, bu artık ispatlandı. Ben 1.8'deyim zaten, kaç yıl oldu. IMC zayıflatır dedikleri 1.2 VDDP, 1.35 VSOC yine aynı şekilde. Tek tık yok, biraz fazla abartıyorlar. M-Die 2 Gbit ve 3 Gbit dahil olmak üzere 1.65 ve üzeri genelde Scale olmaz, bazı seçmece kitler 1.8/1.82 görebiliyor, bir örneği bende var. A-Die için ise zaten bu tarzda limitasyonlar yok, belki IMC ve anakart limitasyonu olabilir. Bazı bellek kontrolcüler yüksek VDD yemiyor, anakart 1.65 limitasyonu vs. oluyor Gigabyte'daki gibi. 1 DPC kartlarda çok daha rahat yüksek VDD stabilizasyonu. @MAH0A

Dipnot olarak, 2 senedir 1.7 VDD kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım, soğutabildigin sürece Hynix'lerde hiçbir sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…