6000 MHz CL30 Hynix H-die için subtiming önerisi

Evet, onunla alakalı değil sıkıntı. Slot değişin, sök tak vs. gerekebilir. Başka bir olay var, Lane Errors kontrol edin.
Genelde önemsiz olduğu söylendi ama NAKs sent kısmında değerler görüyorum bir de recovery de. BUS kullanımı ara ara boştayken bile %100 oluyor o normal mi bilemedim.

Çözülmezse akşam konu açacağım burası çorba oldu.

Evet, onunla alakalı değil sıkıntı. Slot değişin, sök tak vs. gerekebilir. Başka bir olay var, Lane Errors kontrol edin.
LTSC yükledim DL The beast oyununda DLSS yerine TAA açıp performansa alınca 300 FPS'yi görüp GPU %100'e dayandı. DLSS'de hala problem var gibi daha fazla test yapılıyor. Bu arada LTSC efsaneymiş.

Hocam CL28 profili ve bu ayarlar AGESA 1.3.0.0 da artık çalışmıyor BIOS güncellemenin zararı oldu. Neyse ki doğrudan BIOS'a atıyor BOOT failure diye.

Son düzenleme:

Hangi BIOS'tasınız? Zen A2-B2 iletin bu sürümden:

Ben de modifiye kurdum, üstüne Debloat'ladım. Defender vs. de sildim. İşlem 45'e düştü Win10'da. X3D'ler Win11'de bir tık daha iyi FPS veriyor. Ya Scheduler ya da Chipset Driver kaynaklı. Ama çok da önemli değil. Monitör 1000 Hz değil sonuçta.

@Falconpolat Gigabyte'da Beta'lar problematik olabiliyor. Var olan stabiliteyi bozdu muhtemelen. Gear kapattıysak Gear açık deneyin. Nitro 1-2-1 ise 1-3-1 vs. deneyin. Deneme-yanılma ile çözülür, diye düşünüyorum BIOS ayar kısmı.

iGPU, MCR-PDM, Fast Boot Disabled. POST Delay Time 1s tolere eder Fast Boot'u.

Win11 Pro çerçöp, ne zaman kursam bir sıkıntı çıkıyor. LTSC ya da Home SL modifiye yönelmek lazım. Defender silince Kernel hatası veren bazı oyunlar hata vermiyor mesela. Defender baş belası bir yazılım. Easy Anti-Cheat yüzünden Kernel Event-Tracing spamlatıyor. Çözümü Steam ve oyunu yönetici vs. açmak. Saçma sapan işler var.

BIOS'u geri alabilir miyiz var mı öyle bir şey? Bu arada şu Frame gen olmadan ki FPS sorunu tam olarak geçmedi bazen oluyor bazen olmuyor ben de saldım ayarları köklüyorum zaten. Eskisinden daha iyi performans alıyorum şu an.

Var, Flashback ile yazarsın. BIOS dosyasını Gigabyte.BIN olarak isimlendirip FAT32 formatlı USB atacaksın, ilgili porta takıp PC kapalıyken tuşa basacaksın. Ya da BIOS içerisinden BIOS Rollback Support vs. etkinleştirildikten sonra Downgrade yapılıyor. ASUS'ta böyle. En garanti yol Flashback.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…