Benim yemez hocam gariban benim kart bu arada timing yaptırdığınız arkadaşların anakartları benim elimdeki anakartlardan iyi durumdalar o çok dikkatimi çekti 1.4 400 zor yapan MSI 1.4 384 boot etti B650M S2H ile ama stabil olmadı yine ya kumar oynayacağım kart alacağım @Ayhan Dönmez hocam hiç giriş seviyesi ile timing verim aldıgınız oldu mu yoksa düşük MB ile deneyen tek ben miyim? Tuhaf olan herkes küreselde dahi fan takın en az 128 ns yapar diyorlar tribe sokuyor ha trefi 65k ile fazla hissetmem ama insan imrenmiyor değil :D @ggbye hocam gibi kaderim benim a die var ama tRFC düşmüyor.
tRFC düşmüyor derken BOOT mu etmiyor? Ben her ayarı şak diye giriyorum anında ediyor sadece BIOS güncelleyince eski veriler tamamen silinmemiş onları da pili çıkartıp sıfırlayınca yola devam ettim. Bi CL26 yemedi ona da fazla voltaj istiyor 1.50 üst limit benim için daha fazlası endişelendiriyor, 1.52 bile olmadı.

Ekmek banıyom monitöre he bilgin ola :D

Bu ikisi 90 ns, bu olmaz mı?

1776796152583.webp

1776796167361.webp

Seninkiler de 1.95V ile adam olacak gibi duruyor. Senin gidişat @muhammetaktas122 potansiyeli görüyorum. @Grey

tRFC düşmüyor derken BOOT mu etmiyor? Ben her ayarı şak diye giriyorum anında ediyor sadece BIOS güncelleyince eski veriler tamamen silinmemiş onları da pili çıkartıp sıfırlayınca yola devam ettim. Bi CL26 yemedi ona da fazla voltaj istiyor 1.45-1.50 üst limit benim için, 1.52 bile olmadı.

Pil olayı size yakıştıramadım. CLR_CMOS pinlerden lütfen sıfırlayın. Power Switch 0 konuma alın ya da kabloyu çekin direkt olarak. Bu 2 pin arasına 15 saniye yıldız tornavida ucu dokunun. Sonrasında Power tuşu kasanın 10 saniye basılı tutup statiği alın. Tüm işlem bu kadar. Bu pil mevzusunun lütfen üstünde durun. Bu pil işini kim çıkarttı? @X99

Pil olayı size yakıştıramadım. CLR_CMOS pinlerden lütfen sıfırlayın. Power Switch 0 konuma alın ya da kabloyu çekin direkt olarak. Bu 2 pin arasına 15 saniye yıldız tornavida ucu dokunun. Sonrasında Power tuşu kasanın 10 saniye basılı tutup statiği alın. Tüm işlem bu kadar. Bu pil mevzsunun lütfen üstünde durun. Bu pil işini kim çıkarttı?
Elim ince işlere yatkın değil zaten anında terliyor. Kasaya latex eldivenle sokuyorum elimi çoğu zaman. Kısa devre işini biliyorum ama yapmadım hangi pinler olduğuna bile bakmadım eskiyi bilip pili çıkardım.

tRFC düşmüyor derken boot mu etmiyor? Ben her ayarı şak diye giriyorum anında ediyor sadece BIOS güncelleyince eski veriler tamamen silinmemiş onları da pili çıkartıp sıfırlayınca yola devam ettim. Bir CL26 yemedi ona da fazla voltaj istiyor.

360 ölü MSI ile 390 açıyor ama stabil değil belki 1.5 ile olabilir Gigabyte ile 384 1.4 açtı ama stabil değil normalde çok rahat iner tuhaf olan o anakartlar giriş seviyesi o yüzden diye düşünüyorum ama şüphelerim var 1.95 verir isem benim oda çok sıcak bina yapısı yüzünden yeminle foruma zen atmadan itfaye gelir eve @Ayhan Dönmez hocam :D fazla kurcalamadan eco memur gibi 416 65k memur gibi idare edeceğim belki BIOS Update veya bgs güncellemesi gelir ise deneriz tabii ha forumlarda bir bilgi bulursanız denerim bu arada 1.42 CL28 408 65528 de stabildi oda aklımda kalmış.

Pil olayı size yakıştıramadım. CLR_CMOS pinlerden lütfen sıfırlayın. Power Switch 0 konuma alın ya da kabloyu çekin direkt olarak. Bu 2 pin arasına 15 saniye yıldız tornavida ucu dokunun. Sonrasında Power tuşu kasanın 10 saniye basılı tutup statiği alın. Tüm işlem bu kadar. Bu pil mevzusunun lütfen üstünde durun. Bu pil işini kim çıkarttı? @X99

O sayın hocam reçete yazılmış yine ellerine sağlık, bu pil çıkarma işi büyük ihtimalle eski kabileler döneminden geliyor :terssurat: buton alıp pimlere takarsın @Falconpolat, elinde tornavida ile uğraşma.

O sayın hocam reçete yazılmış yine ellerine sağlık, bu pil çıkarma işi büyük ihtimalle eski kabileler döneminden geliyor :terssurat: buton alıp pimlere takarsın @Falconpolat, elinde tornavida ile uğraşma.

16 liralık şey için kargoyla uğraşılır mı bilemedim bir daha işim düşerse kısa devre yaparım. Zaten 1 sefer işim düşmüştü.

16 liralık şey için kargoyla uğraşılır mı bilemedim bir daha işim düşerse kısa devre yaparım. Zaten 1 sefer işim düşmüştü.

Olsun tornavida ile yanlışlıkla anakart üzerinde herhangi bir veri yolunu çizersen, sonuçları daha üzücü olabilir. Çok bilmeyenler için güvenli yöntem değil. Başka sorunlar da çıkabilir, bir hataya bakar.