Hocam load line'de Auto, Low, high gibi seçenekler var ne yapayım bunu? Bir de ekran kartı 5.0 X16'da çalışıyor hat paylaşma yok. @Ayhan Dönmez

IMG_20260328_131459.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam load line de auto, low, high gibi seçenekler var ne yapayım bunu? Bir de ekran kartı 5.0 x16 da çalışıyor hat paylaşma yok.

Eki Görüntüle 236377

İkisini de Turbo yapın. Auto'su Normal vs.'dir çünkü. Turbo iyidir, yük altında VDrop engellemeye çalışır. Boşta değil, yükteki senaryoda esasen etkili. Buna örnek olarak Shader Compiling verilebilir. Shader derlemesinde BSOD yememek adına ve VT3 gibi testleri geçmek adına lazım. -20 yapabilen bir çipi -25 CO yapabilir hale getirir örneğin Normal'e göre kıyaslarsan Turbo'yu. Amacı bu, önemli bir ayar. VSOC ve VCORE Turbo alın.

Sadece enabled ve disabled var şu anda disabled konumunda. Önemli değilse uğraşmayayım direkt testi başlatayım.

Boştaki RGB ve USB kullanımı seni rahatsız etmezse önemsiz bir ayar. Bu ayarı açtıktan sonra sistem tetiklenmesi de yine 2-3 saniye gecikebilir. Bana göre önemli bir ayar, boşta Power Switch 0 konuma almak ya da fişten çekmek yerine S4+S5 State kullanmak lazım. RAM ile alakası yok bu ayarın.

Testi başlatın dediğim gibi ayarlayıp. -25 mi verdiniz, tam hatırlamıyorum. LLC Turbo ile bakarsınız.

-15 yaptım biraz safe gidelim diye, isterseniz 20 yapayım orada kalsın? LLC turboda şu an ve scalar da 6x.

-25 verip bakın, hata alırsanız hata veren çekirdeği bana görsel iletin. Sonrasında -20 deneyin All Core. Eğer o geçerse sonrasında Per Core uğraşırsınız belki. -20 genel olarak yetecektir. İlk -25 bakıp şansınızı deneyin.

PBO Advanced, Limits Motherboard, Scaler 6x, Boost Clock Override +75, Curve Optimizer All Cores -25 hata verirse ilgili çekirdeği görsel iletin programdan. -20 alıp deneyin sonrasında. @Falconpolat