tRFC2 300 sb Auto denemiştim 2 kere 180 yapmam gerekiyor muydu?
Vallahi hocam globalde bayağı araştırdım 140ns takılan oluyor şans meselesi ama 1.4 CL28 yapıyor onu denedim bir arkadaş vardı G.Skill'a die 140 altı yapamıyordu sırf tRFC düşüreyim diye RAM değişmeye değer mi?

Değmez. 65535 yapıp 6000 CL28 kullan. Katkısı olmaz. @ggbye gibi DDR4 Style takılmıyorsun. Limitin de limiti denemiyorsan anlamsız. Millet düz EXPO açıyor 6000 CL30 zaten. Ben kimseye hiçbir şey öğretemedim, Amca da öğretemedi. RAM düşmanlığı var. Siz bu algıyı kıracaksınız zamanla.

Bu Patriot'lar tRFC açamıyor bazıları, H-die DR ile bu sorun çözüldü. Son partide sorun yok. Düz EXPO'da dahi DR ve plastik Heatsink kaynaklı ısınıyor, aktif soğutma lazım.

Değmez. 65535 yapıp 6000 CL28 kullan. Katkısı olmaz. @ggbye gibi DDR4 style takılmıyorsun. Limitin de limiti denemiyorsan anlamsız. Millet düz EXPO açıyor 6000 CL30 zaten. Ben kimseye hiçbir şey öğretemedim, amca da öğretemedi. RAM düşmanlığı var. Siz bu algıyı kıracaksınız zamanla.

Bu Patriot'lar tRFC açamıyor bazıları, h-die dr ile bu sorun çözüldü. Son partide sorun yok. Düz EXPO'da dahi dr ve plastik heatsink kaynaklı ısınıyor, aktif soğutma lazım.

Bendeki RGB versiyonu siz benim eski RAM'i görseniz kafayı yerdiniz ona da bir ara ayar yapmak lazım tabii :D 5600 CL46 kanser Edition.

5600 CL46 @ggbye ilgi alanı. Micron ya da Samsung muhtemelen. Tehlikeli.
Hocam 65k tREFI denemek istiyorum bunun için tRFC gevşetmeye gerek var mı? 400'de şu an. Son ayarlar ektedir.

ZenTimings_Screenshot_29585759.9777775.webp

Yok, denemene gerek bile yok. 65k yap, oyuna gir. Teste hata veriyor. Oyunlarda günlük kullanımda sorun çıkarmaz. Sıcaklık fazla oluyor, başka bir şeye yaradığı yok. 65k çek takıl.
50K da fan tutunca bile testlerde 51 derece civarındaydı. Testte çökmenin sebebi yüksek sıcaklık sanırım 50 dereceyi geçti mi gidiyormuş.

50k da fan tutunca bile testlerde 51 derece civarındaydı. Testte çökmenin sebebi yüksek sıcaklık sanırım 50 dereceyi geçti mi gidiyormuş.

Benimki 50 55 derece hata vermiyor mesela ama @ggbye hocam doğru diyor oyunda o kadar ısınmayacağı için önemi yok dene sıkıntı olursa çekersin geri kasa fanı hızı arttır rahatlatır.