Eki Görüntüle 239764

26 denemesinden önce tREFI'yi 65k yapmak istiyorum oyunlarda bir test edeyim diyorum. Teste sokarsam bu haliyle dayanmaz zaten. 1 hafta önce voltajlarda biraz oynama yaptım çökmeye veya yavaşlamaya rastlamadım.

Aktif soğutma aktif mi, yoksa pasif mi? Aktif soğutma aktif olacak. Bu işin başka yolu olmaz. H-die DR ısınır, hem DR modül hem plastik Heatsink. Kaçarın yok bu durumda maalesef. 65K yapamazsın, yazın oyunda BSOD verir.

Aktif soğutmadan kasıt çok zor bir şey değil, Heatsink soyup Push-Pull üfleteceksin. Watercool, Water Chiller vs. gerek yok. :)

1775757703006.webp

Aktif soğutma aktif mi, yoksa pasif mi? Aktif soğutma aktif olacak. Bu işin başka yolu olmaz. H-die DR ısınır, hem DR modül hem plastik Heatsink. Kaçarın yok bu durumda maalesef. 65K yapamazsın, yazın oyunda BSOD verir.
Test için yapacağım zaten fazla ısınırsa geri 50'ye çekerim, 42 dereceyi gördüm oyunlarda 50k da. Yazın elbette yeterli gelmeyecek 65 de kalmak. Kasanın üstündeki fanı tam hizalarsam bu soğutma işi çözülecek gibi, üstten fanın üflediği havayı CPU fan çekip götürüyor.

Test için yapacağım zaten fazla ısınırsa geri 50'ye çekerim, 42 dereceyi gördüm oyunlarda 50k da. Yazın elbette yeterli gelmeyecek 65 de kalmak. Kasanın üstündeki fanı tam hizalarsam bu soğutma işi çözülecek gibi, üstten fanın üflediği havayı CPU fan çekip götürüyor.

tREFI 50K iken CL26 stabil edip öyle kullan. 65K kazancı Gaming için çok yok, tRFC 130 ns iken.

Trefı 50k iken CL26 stabil edip öyle kullan. 65k kazancı gaming için çok yok, tRFC 130 ns iken.

Hocam A ve M die ve daha fazlası hakkında güzel bir konu yapıp mesela fan gerekli gereksiz amcanın gibi bir tablo hazırlarsanız hem yardım konusunda hem de birkaç kişinin fikri olması açısında güzel olmaz mı?

Hocam A ve M die ve daha fazlası hakkında güzel bir konu yapıp mesela fan gerekli gereksiz amcanın gibi bir tablo hazırlarsanız hem yardım konusunda hem de birkaç kişinin fikri olması açısında güzel olmaz mı?

Sonrasında Amca tekrar forum ziyareti yaparsa ne olacak? Bir 50 sayfa tartışma daha döner. Amca'ya karşı çıkmak zor, söyledikleri ve hazırladığı rehberler kanun niteliğinde. Tek eksiğini göremedim henüz. :)

RAM işi Amca'nın tekelinde, bize çok laf düşmüyor artık. Haddimizi bildiriyor yoksa.

tREFI 50K iken CL26 stabil edip öyle kullan. 65K kazancı Gaming için çok yok, tRFC 130 ns iken.
130 ns dediniz de bu gecikmeyi tRFC belirlemiyor muydu? O da sıcaklığa duyarlı sanırım eğer hala yüksek kaldıysa düşürelim soğutmayı halledeceğim ben. Günlük kullanımda 1.5v vermek istemiyorum 28 de kalayım.

130 ns dediniz de bu gecikmeyi tRFC belirlemiyor muydu? O da sıcaklığa duyarlı sanırım eğer hala yüksek kaldıysa düşürelim. Günlük kullanımda 1.5v vermek istemiyorum 28 de kalayım.

Zararı olmaz 1.5'in, çok takılmayın. Gear açıkken belki CL26 verebilir.

Eki Görüntüle 239764

26 denemesinden önce tREFI'yi 65k yapmak istiyorum oyunlarda bir test edeyim diyorum. Teste sokarsam bu haliyle dayanmaz zaten. 1 hafta önce voltajlarda biraz oynama yaptım çökmeye veya yavaşlamaya rastlamadım.

@Falconpolat Bir de bence, testi geçmeyen herhangi bir profil ile günlük kullanım sağlamayın. Sonrası çok hoş olmuyor. Ek tavsiyem, Global C-State kapatırsan eksi değeri bir miktar daha abanmana olanak tanıyor. -25 üzeri göremiyordun, -30/-35 zorlayabilir belki. P95 Large ile test et. Aynısını @STama öneriyorum, C-State ayarlarını kapatın. -35 ve -40 zorlayabilirsiniz belki. Yazın tekrardan bu ayarları gözden geçirtin ama. -30 ve üzeri All Core genelde çok sağlıklı olmuyor, Golden çip lazım.

Son düzenleme:
Zararı olmaz 1.5'in, çok takılmayın. Gear açıkken belki CL26 verebilir.

@Falconpolat Bir de bence, testi geçmeyen herhangi bir profil ile günlük kullanım sağlamayın. Sonrası çok hoş olmuyor. Ek tavsiyem, Global C-State kapatırsan eksi değeri bir miktar daha abanmana olanak tanıyor. -25 üzeri göremiyordun, -30/-35 zorlayabilir belki. P95 Large ile test et. Aynısını @STama öneriyorum, C-State ayarlarını kapatın. -35 ve -40 zorlayabilirsiniz belki. Yazın tekrardan bu ayarları gözden geçirtin ama. -30 ve üzeri All Core genelde çok sağlıklı olmuyor, Golden çip lazım.
Timinglere test için TM5 Ryzen 3D anta777 yeterli midir?

Timinglere test için TM5 Ryzen 3D anta777 yeterli midir?

Tam değil, DR modüller için 2.5 saat Ryzen3D gerçekleştir. Yine 150 dakika RTP. Net emin olmak lazım, voltaj kısma. Gerçekten sıcaklığa etkisi yok. VSOC ve MEM VDD harici diğerleri 1.55 olsa dahi aynı derece. Onu sen anlayamazsın, aradaki fark ölçülemez. Sinyal düzeyinde.