Eki Görüntüle 239764

26 denemesinden önce tREFI'yi 65k yapmak istiyorum oyunlarda bir test edeyim diyorum. Teste sokarsam bu haliyle dayanmaz zaten. 1 hafta önce voltajlarda biraz oynama yaptım çökmeye veya yavaşlamaya rastlamadım.

1775763980027.webp

@Falconpolat Böyle bakıp sonucu iletebilir misiniz? Bekleyeceğim. 5 dakikalık Ryzen3D sonrası CPU IOD ve RAM SPD sıcaklıkları da iletin, inceleyelim. Zararı olursa size yenisini alacağım. Daha ne diyeyim? :) Amca'ya inat 1.95V bastık, hiçbir delikanlı da yapmaz bunu. Amca 1.55V geçemiyor daha.

RDSCL 4 her çip ya da IMC yemez, bakmak lazım. WRSCL 1 her A-die istisnasız yiyor, M yapamaz 1.

1775764173600.webp
Gear açıkken bu ikisini ayrı bir vakitte 6 dene. RDSD 6 yer muhtemelen, WRSD genelde yemiyor. Bakarsın, Gear açıkken hepsi mümkün. VDD-VDDQ ihtiyacı da az.

DD ve SC'ler sende 1 kalacak, SC 1 olmak zorunda. DD 1 olma sebebi IMC için geçersiz, Different DIMM yok sende, Same DIMM var. DR modül.

Aktif soğutma olayını da çözseniz çok iyi olacak, 1 tane 1500 RPM fan üfletmek ne kadar zor olabilir? En azından test anında aktif soğutma aktif olsun.

DR modüllerde düz EXPO'da dahi aktif soğutma şart, alev topu. Heatsink zaten plastik. @Bandırmalı1965 gibi soyup aktif soğutma yapmak ideal DR'ye.

Tam değil, DR modüller için 2.5 saat Ryzen3D gerçekleştir. Yine 150 dakika RTP. Net emin olmak lazım, voltaj kısma. Gerçekten sıcaklığa etkisi yok. VSOC ve MEM VDD harici diğerleri 1.55 olsa dahi aynı derece. Onu sen anlayamazsın, aradaki fark ölçülemez. Sinyal düzeyinde.

Eki Görüntüle 239805

@Falconpolat Böyle bakıp sonucu iletebilir misiniz? Bekleyeceğim. 5 dakikalık Ryzen3D sonrası CPU IOD ve RAM SPD sıcaklıkları da iletin, inceleyelim. Zararı olursa size yenisini alacağım. Daha ne diyeyim? :) Amca'ya inat 1.95V bastık, hiçbir delikanlı da yapmaz bunu. Amca 1.55V geçemiyor daha.

RDSCL 4 her çip ya da IMC yemez, bakmak lazım. WRSCL 1 her A-die istisnasız yiyor, M yapamaz 1.
Tamam yapıyorum fan koydum şimdi. 30 dk yapacağım zaman yok cumartesi 2 saat yapacağım.

Tamam yapıyorum fan koydum şimdi. 30 dk yapacağım zaman yok cumartesi 2 saat yapacağım.

Zararı olsa zaten verin ya da yapın, demem. Hynix için herhangi bir modüle 1.65 VDD ve VDDQ'ya kadar gönül rahatlığıyla verirsin. VDDIO sınırı 1.55, o da 1:2 moda lazım. Sana 1.4 yeterli. Sinyal voltajı bunlar. Tek sıcaklığa katkısı olan VSOC ve MEM VDD. VCORE Voltage zaten PBO+CO ile alakalı, onu pas geçiyorum.

@Falconpolat Bu C-State ayarlarını da, Global-C State dahil olmak üzere hepsini devre dışı bırakın. -25 üzeri geçemiyordunuz, -30/-35 vs. mümkün olabilir. Silikonla alakalı yine, C-State kapatmak All Core stabiliteye net etkisi var bu çiplerde.

VT3 ve P95 Large bakabilirsin stabilite adına. @STama 'ya da önerdim. Beraber ilerleyin bu hususta.

Zararı olsa zaten verin ya da yapın, demem. Hynix için herhangi bir modüle 1.65 VDD ve VDDQ'ya kadar gönül rahatlığıyla verirsin. VDDIO sınırı 1.55, o da 1:2 moda lazım. Sana 1.4 yeterli. Sinyal voltajı bunlar. Tek sıcaklığa katkısı olan VSOC ve MEM VDD. VCORE Voltage zaten PBO+CO ile alakalı, onu pas geçiyorum.

@Falconpolat Bu C-State ayarlarını da, Global-C State dahil olmak üzere hepsini devre dışı bırakın. -25 üzeri geçemiyordunuz, -30/-35 vs. mümkün olabilir. Silikonla alakalı yine, C-State kapatmak All Core stabiliteye net etkisi var bu çiplerde.

VT3 ve P95 Large bakabilirsin stabilite adına. @STama 'ya da önerdim. Beraber ilerleyin bu hususta.
20260409_230208.webp

Başladık bakalım tREFI 50'ye çekmedim bilerek gerekirse çekerim. Şu an fan çalışıyor.

Hocam cortladı.

SCL yeni koydum ondan mı oldu acep? 1.52 verdim şimdi.

Bilemeyiz, voltaj isteği olabilir ya da stabil olmayabilir. SCL 4 her zaman problem olmuştur. Her çip ya da modül açamaz. Hem IMC hem DRAM kapsıyor bu Timing.

@Falconpolat 1.55'e kadar sırayla deneyin, VDD artırdıkça her kademe eğer ki patlama süresi uzuyorsa VDD yetmediğini anlamış olursun. Süreye göre hareket et, uzaması lehine.

1.45 de çalıştıran herife piyango çıkmış o zaman. Yine cortlarsa SCL 6 yapayım mı?

6 yapın RDSCL, WRSCL 4 kalsın. WRSCL önemsiz burada, asıl sorunu RDSCL yapıyor Hynix'te.

1.45 de çalıştıran herife piyango çıkmış o zaman. Yine cortlarsa SCL 6 yapayım mı?

Piyango çıkanlardan biri @MAH0A . O da yapıyor 1.45-1.5 VDD arasına Gear açıkken. Diğer Timing'ler de voltaj istiyor, onları kıssa tam 1.45'e açar. Yani 1.45V 6000 CL26-36-36 modülden farkı kalmamış oluyor, 6000 CL28-36-36 1.4V kitlerin. Çok benziyor.

Senin H-die DR. Onlardan tamamen farklısın, aynı kefeye koyma.