2200 için 1.2 VSOC az gelmez mi? 2167 de bırakıp bir bakayım, nitro'yu 0'a çekeyim ve diğer ayarlarınızı gözden geçireceğim.

Hangi anlamda az? 1.3'e yaklaştıkça FCLK Throttle yapıyor. Benimki 1.29 VSOC'ta Throttle başlıyor, oyun oynayamazsın Drop'tan. Predictive Mod açman gerekiyor sonrasında.

Vallahi hocam 65k için soyuyorlar mı gerçekten bu arada umudum yoktu benim RAM'den ama birkaç bir şey okudum 16 32 8 katı kuralı gibi bir şey diyoralr onu uydurunca benimki yiyor :D

O kuralların hepsi AM5'te geçersiz, VDD-VDDQ ile alakalıdır. Bir de NORM salın, Mixed geçin. NORM sizde sorunlu tRFC kısmı.

Daha sıkılmasının faydası olmaz, voltaj isteği artar. DR modül zaten, ısınıyor. Bazı Timing'ler sıcaklığa hassas, tek hassas olan tRFC ve tREFI değil. Bu ikisi hem hassas hem de ısı üretir. Ters orantı var burada.

Bu şekilde testi geçerse 65535 olarak oyunlarda kullan, dereceyi takip et.
Bu durumda ben riskli mi oluyorum acaba? Çünkü benim ayarlarda voltaj yükseltmiştik hocam.

1775836845306.webp

Hangi anlamda az? 1.3'e yaklaştıkça FCLK throttle yapıyor. Benimki 1.29 VSOC'ta throttle başlıyor, oyun oynayamazsın Drop'tan. Predictive mod açman gerekiyor sonrasında.

O kuralların hepsi AM5'te geçersiz, vdd-vddq ile alakalıdır. Bir de norm salın, mixed geçin. Norm sizde sorunlu tRFC kısmı.

Hocam a die için önerilmiyor sizde önermediğiniz için geçmedim.

Bu durumda ben riskli mi oluyorum acaba? Çünkü benim ayarlarda voltaj yükseltmiştik hocam.

Eki Görüntüle 239929

Sen riskli değilsin, 2233 açabiliyor çipin. 2233 açamayanlar riskli, onların da bir kısmı 2211, 2222 BCLK ile açabildiği düşünülürse risk sıfır. Benimki 2202 FCLK sınır, 2205 FCLK BIOS'ta Lag yapıyor, 10 saniye gecikme var. Stabil değil yani. 2202 sınır, benimki gibiyse problem.

Onun haricinde C-State açıkken +200/-15 yiyordu, kapatınca +200/-30 yiyor, -33 donuyor. C-State kapatıp Scaler 8x çekip eksi değere abanın. -30/-35 rahat yiyecektir.

Bank refresh normal olduğu için 2 ve sb'nin bir önemi yok mu? Onları otoda bıraktım.

Etkisiz, evet.

Bank refresh normal olduğu için 2 ve sb'nin bir önemi yok mu? Onları otoda bıraktım. Başka değişecek olan yoksa RAM'leri teste sokacağım yarın işlemciye bakacağım, -20 de bu arada -25 geçemiyordu yarın 25 denerim.

C-State kapalı -25/-30 RAM Test sonrası denersin. P95 Large ideal, VT3 gerekli değil o kadar. Scaler 8x kalsın, 0.015V ekliyor. Eksi artırabilirsin böylece. CPU Load-line Turbo kalsın, VSOC ile beraber. VCORE VRM bakıp 1.3 çıktı, diye onu azaltmıştın. VRM sensörü önemli değil, 1.35V kadar sorun yok bir de. VRM için demiyorum bunu, CPU sensörü VDDCR_VDD 1.35 versen statik, yine sorun yok. Ben 1.4 verdim. Bazı çipler 1.36'da yanmıştı ilk partiler. Sonrasında denk gelmedim. VRM ve CPU sensörleri karıştırmayın.