20260410_190910.webp

Hangisi 0 olacaktı hocam? Tek üstteki mi? @Ayhan Dönmez

Sen riskli değilsin, 2233 açabiliyor çipin. 2233 açamayanlar riskli, onların da bir kısmı 2211, 2222 BCLK ile açabildiği düşünülürse risk sıfır. Benimki 2202 FCLK sınır, 2205 FCLK BIOS'ta Lag yapıyor, 10 saniye gecikme var. Stabil değil yani. 2202 sınır, benimki gibiyse problem.

Onun haricinde C-State açıkken +200/-15 yiyordu, kapatınca +200/-30 yiyor, -33 donuyor. C-State kapatıp Scaler 8x çekip eksi değere abanın. -30/-35 rahat yiyecektir.
Anladım hocam peki RAM’ler için de geçerli mi bu dediğiniz?

Anladım hocam peki RAM’ler için de geçerli mi bu dediğiniz?

Senin profilde herhangi bir sıkıntı yok şu anda, H16M ile en fazla bu kadar olur. Diğerleri sende IMC limit ve absürt kaçıyor. En temizi böyle olur.

@TechMad VDDIO 1.4 çekip teste alabilirsin yine, 1.45 gereksiz mesela 6000 için. Ama zararı yok dediğim gibi. 1.55 sınır.

Etkisiz, evet.

C-State kapalı -25/-30 RAM Test sonrası denersin. P95 Large ideal, VT3 gerekli değil o kadar. Scaler 8x kalsın, 0.015V ekliyor. Eksi artırabilirsin böylece. CPU Load-line Turbo kalsın, VSOC ile beraber. VCORE VRM bakıp 1.3 çıktı, diye onu azaltmıştın. VRM sensörü önemli değil, 1.35V kadar sorun yok bir de. VRM için demiyorum bunu, CPU sensörü VDDCR_VDD 1.35 versen statik, yine sorun yok. Ben 1.4 verdim. Bazı çipler 1.36'da yanmıştı ilk partiler. Sonrasında denk gelmedim. VRM ve CPU sensörleri karıştırmayın.
Yandı dediğiniz VDDCR mi? Onlara ellemedik sanırım daha. 61 dereceyi gördük bu arada 65k tREFI patlatmıştı şimdiye.

Yandı dediğiniz VDDCR mi? Onlara ellemedik sanırım daha. 61 dereceyi gördük bu arada 65k tREFI patlatmıştı şimdiye.

CPU sensörleri var. Core VID ve VDDCR_VDD sensörleri CPU'nun kendi sensörü, VCORE ise VRM sensörü. VRM'de 1.3 görüp Turbo'yu kapattığınızı söylediniz geçen. Halbuki VRM'deki 1.3 iken CPU'daki esas voltaj 1.2, bunun altını çizmek istiyorum. CPU'nun kendi sensöründe 1.35'e kadar da sorun yaşamazsın ama gereksiz olur X3D için. 9850X3D'lerin silikonu net olarak dayanıklı bu voltajlara, çünkü olmak zorunda. 5.6-5.7 GHz ayarlayıp kullanan var. 9800X3D için 1.35 üzerinin garantisi yok. Her silikon yemez. VDDCR_VDD olarak HWiNFO'da belirtilen sensörü 1.3-1.35 üzeri görmediğin sürece sıfır sıkıntı var yani. O yüzden Turbo bırakın LLC ayarlarını. ASUS'ta hepsi Turbo, Level 7.

Bu kısımla zaten işiniz yok, statik OC X3D'lere Watercool harici çok uygun olmaz. PBO koruma mekanizmaları orada devre dışı, acemilik çok kaldırmaz. PBO'da sorun yaşamazsın, o yüzden bu kadar uzun anlattım.

CPU sensörleri var. Core VID ve VDDCR_VDD sensörleri CPU'nun kendi sensörü, VCORE ise VRM sensörü. VRM'de 1.3 görüp Turbo'yu kapattığınızı söylediniz geçen. Halbuki VRM'deki 1.3 iken CPU'daki esas voltaj 1.2, bunun altını çizmek istiyorum. CPU'nun kendi sensöründe 1.35'e kadar da sorun yaşamazsın ama gereksiz olur X3D için. 9850X3D'lerin silikonu net olarak dayanıklı bu voltajlara, çünkü olmak zorunda. 5.6-5.7 GHz ayarlayıp kullanan var. 9800X3D için 1.35 üzerinin garantisi yok. Her silikon yemez. VDDCR_VDD olarak HWiNFO'da belirtilen sensörü 1.3-1.35 üzeri görmediğin sürece sıfır sıkıntı var yani. O yüzden Turbo bırakın LLC ayarlarını. ASUS'ta hepsi Turbo, Level 7.

Bu kısımla zaten işiniz yok, statik OC X3D'lere Watercool harici çok uygun olmaz. PBO koruma mekanizmaları orada devre dışı, acemilik çok kaldırmaz. PBO'da sorun yaşamazsın, o yüzden bu kadar uzun anlattım.
90 dk Testmem5 yeterli mi? 1 saati devirdim bir sıkıntı yok diğer testi yarın yapayım PC lazım oldu.

90 dk Testmem5 yeterli mi? 1 saati devirdim bir sıkıntı yok diğer testi yarın yapayım PC lazım oldu.

DR için çok yetmiyor, 2.5 saat ondan, 2.5 saat diğerinden yapmak lazım. %95 ancak böyle emin olursun tek Boot'ta. 1.5 saat hata vermediyse ciddi bir sorun yoktur ama dediğim şekilde 2 programla test edin. PBO+CO için de tavsiye ettiğim ayarlarla beraber -30/-35 P95 Large teste alın 3 saat.

DR için çok yetmiyor, 2.5 saat ondan, 2.5 saat diğerinden yapmak lazım. %95 ancak böyle emin olursun tek Boot'ta. 1.5 saat hata vermediyse ciddi bir sorun yoktur ama dediğim şekilde 2 programla test edin. PBO+CO için de tavsiye ettiğim ayarlarla beraber -30/-35 P95 Large teste alın 3 saat.
İşlemci -20 de dursun şimdilik onda aksiyona gerek yok 3 saat diyorsunuz :LOL: C state vs. kapadım ama.