Bütçe
60000-75000 TL
7950X3D'yi soğutmak inanın kolay değil. Ryujin 3'ü pushpull konfigürasyonu ile işlemcinin üzerine kurduk 2 ay önce, stok halde sürekli frekans frenlemesi ile karşılaştık.
Ya montajda bir yerlerde hata olmuş ya da soğutucu kötü. Çok daha ucuz olan Thermaltake TH360 ile stres testinde 78-79 derece civarında kalıyor işlemci benim sistemimde, kasa da uzay montaj açık Thermaltake kasalardan biri. İçeri ekstra hava üfleyen bir şey yok.

Tek şikayetim boştaki sıcaklığı yüksek, önceki işlemcide 29-30 derece olan sıcaklık bu işlemcide 42 derece civarında. Oyunlarda 50-55 derece arasında, yarım saatlik stres testinde en yüksek 79 dereceyi gördüm.

Ya montajda bir yerlerde hata olmuş ya da soğutucu kötü. Çok daha ucuz olan Thermaltake TH360 ile stres testinde 78-79 derece civarında kalıyor işlemci benim sistemimde, kasa da uzay montaj açık Thermaltake kasalardan biri. İçeri ekstra hava üfleyen bir şey yok.

Tek şikayetim boştaki sıcaklığı yüksek, önceki işlemcide 29-30 derece olan sıcaklık bu işlemcide 42 derece civarında. Oyunlarda 50-55 derece arasında, yarım saatlik stres testinde en yüksek 79 dereceyi gördüm.
Hocam benimde boştaki sicaklik 40-55 arasi degisiyor cozemedim bir turlu.

Her işlemci silikonu aynı olmuyor, kötüsü denk gelmiş olabilir bize. Soğutucu kötü dediğiniz sıfır kutusundan çıkan Ryujin 3 360. 9 intake, 9 exhaust dizilim yapmıştım GT502'ye. Daha sonra Hyperion'a falan taşıdık sistemi çözüm olmadı. En sonunda Dynamic EVO'ya geçirdik, yine fayda etmedi :D. Ha siyah Ryujin'i beyazıyla da değiştirdik, değişen bir şey yine olmadı. Güzel silikon denk gelen sıkıntısız kullanıyor, biz işkencelerdeyiz.
Final hali bu şekilde:

photo_2024-01-09_19-00-30.webp

İşlemciyi yüksek tutmak istemen mantıklı fakat şunu söylemem lazım ki ne işlemci alırsan al 2 nesil sonranın ekran kartı serilerinin babalarına her türlü darboğaz yapacak.

Ben Ryzen 7 3700X'li bir sistem toplamıştım, hatta içerisine ekran kartı koymamıştım. Şimdi RTX 3080 ile birlikte kullanıyorum ve ayarları düşürsem darboğaz yaşamaya başlıyorum(1080p'de). Ekran kartları ciddi gelişimler gösteriyorlar, işlemciler yetişmiyor.

Bence şu an Ryzen 7 7800X3d ile ikinci el RTX 3090 veya RTX 3090 Ti ekran kartını kombinle, hem fiyat olarak çok daha uygun hem de ham FPS anlamında çok daha güçlü bir sistem elde edersin.

İşlemciyi yüksek tutmak istemen mantıklı fakat şunu söylemem lazım ki ne işlemci alırsan al 2 nesil sonranın ekran kartı serilerinin babalarına her türlü darboğaz yapacak.

Ben Ryzen 7 3700X'li bir sistem toplamıştım, hatta içerisine ekran kartı koymamıştım. Şimdi RTX 3080 ile birlikte kullanıyorum ve ayarları düşürsem darboğaz yaşamaya başlıyorum(1080p'de). Ekran kartları ciddi gelişimler gösteriyorlar, işlemciler yetişmiyor.

Bence şu an Ryzen 7 7800X3d ile ikinci el RTX 3090 veya RTX 3090 Ti ekran kartını kombinle, hem fiyat olarak çok daha uygun hem de ham FPS anlamında çok daha güçlü bir sistem elde edersin.

-ASUS PRIME X670E PRO WIFI
  • RYZEN 7 7800X3D
  • INNO3D ICHILL 3X 4080
  • GSKILL 2x32 DDR5 6000 MHZ CL30 RAMLER
  • COOLER MASTER MASTERLIQUID ML360L CORE ARGB WHITE SIVI SOGUTUCU
  • PHANTEKS NV5 KASA
  • FPS HYDRO GT PRO ATX 3.0 850 W +80 GOLD PSU

Sistemi dizdim bile hocam ben. Yazmayı unuttum buraya. Teşekkürler

• RYZEN 7 7800X3D
  • INNO3D ICHILL 3X 4080
  • PHANTEKS NV5 KASA

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. 7800X3D çok doğru tercih :thumbsup:.

• RYZEN 7 7800X3D
  • INNO3D ICHILL 3X 4080
  • PHANTEKS NV5 KASA

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.

Sistemi çoktan dizdim hocam yukarıya bakarsanız göreceksiniz.

Güzel sistem hayırlı olsun. Sıvı soğutucu gereksiz bence. 7800x3D verimli çok güç tüketmeyen bir işlemci. İyi bir kule tipi yeterli. Kendim de öyle kullanıyorum. Birkaç bin lira cebinizde kalır ya da başka bir şey için kullanırsınız.