6000MHz CL26 RAM’e geçmek mikro takılmaları azaltır mı? FPS etkisi olur mu?

İnstabil RAM kullanma yine de uzun vadede, şimdilik kabaca dediğim gibi test et. Bir gün müsaitken uzun teste bırak, sabah evden çıkarken mesela, akşama kadar yeterli olur. Ama fan yoksa RAM'lere üfleyen tRFC ve tREFİ 65K hata verdirtir, instabil zannedersin, oyunda kolay kolay hata verdirmez bu 2 değer, sıcaklık bağımlıdır. Yine de fan üflettir, basit bir şey çünkü bu. Düz EXPO açsan bile 10-15 derece düşürüyor 1500 RPM devirli bir fan. @RohanR

Büyük ihtimal yaratmaz, ona senin bakman lazım program ile. Oyunda 55 dereceyi geçiyorsa tREFI'den dolayı crash yiyebilirsin. Fan her halukarda koy kısa sürede, düz EXPO açsan da koyacaksın 65k tREFI ve 130 ns tRFC 390 değeri için, saçma olur yoksa. Eşeğini sağlam kazığa bağlamak lazım. İşini şansa bırakma.

En çok performansı da bu ikili verir, ama dezavantajları sıcaklık yüzünden hata vermeleridir, crash verir oyun ya da BSOD mavi ekran yersin.

Hocam nasıl bir fan almam gerekiyor Cha fana takacağım sabit en yüksek devirde ayarlayacağım ama gpunun üzerinde nasıl duracak ki

Hocam nasıl bir fan almam gerekiyor Cha fana takacağım sabit en yüksek devirde ayarlayacağım ama gpunun üzerinde nasıl duracak ki

Böyle dümdüz duracak, gram oynama yok, herhangi bir sabitleme de mevcut değil. @RohanR

1500 RPM fan yeterli, herhangi bir PWM fan

Bendeki bu. @RohanR Çek bundan 2 tane, üflet çapraz şekilde vesaire, hayal gücüne kalmış. Arctic P12 falan da olur, çok fark olmaz. Mantık bu şekilde.

Hepsiburada kendisi satıyor, oradan al, Tekno'dan alma, iade vs. sıkıntı yaratır, sorun olursa. @RohanR

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 168782

Böyle dümdüz duracak, gram oynama yok, herhangi bir sabitleme de mevcut değil. @RohanR

1500 RPM fan yeterli, herhangi bir PWM fan
Hocam o zaman attığım resimdeki gpu mum üstüne biraz yükseltme şeyi koyup üzerine fanı yan şekilde koysam eski msi sıvı soğutucumun fanlarından birini 3000rpm falan iş görür mü

Hocam eski sıvı soğutucunun boşta 2 tane fanı var msi mag m360 bunları normal fan olarak bağlasam iş görür mü 2 tanesini birini alttan üste hava üfleyecek şekilde diğeri de rame üfleyecek

Dosya Ekleri

• IMG_2694.webp
    4,5 MB · Görüntüleme: 51
Evet, görür. Alttaki çok görmeyebilir ama ekstra hava üfler sonuçta ve yükselti görevi görür. 1500 RPM civarında yeterli gelir.

Hocam gpu ya bir sıkıntı yaratmaz değil mi fanlarına falan sürtünmesi ya da hava akışını rezonansına falan
GPU'ya sürtmedikce problem yapmaz, kontrol edersin onu, ilk açışta kasa kapağı açık olsun, öyle durumda müdahale edersin, altına ekstra yükselti koyman gerekebilir sürterse. Benim setupta sürtmüyor, problem yok.

O zaman deneyip göreceğiz onu hocam olmazsa yükseltme yaparım

BIOS'u güncelleyin öncelikle hocam. tWTRS 6 yapın. 4 gereksiz ve stabilite sorunlarına sebep olabilir. Twtrl 24 yapın 16 gereksiz düşük.

Vddp 1.05 yapın. 6200'de daha stabil. Mem vddq ve CPU vddio 1.40'da kalsın 1.45 yapmanıza gerek yok. Eğer 6200C28'de mem vdd yetiyorsa ellemeyin. Ama ben sizin yerinizde olsam 1.48 falan verirdim. Fclk 2066 kalmalı. 2200' stabilleştirmek için Vddg'leri ellemeniz gerekebilir.

Neden bu kadar emin konuşuyorum çünkü aynı anakarta sahibim .

Hocam hoşgeldiniz
Hocamm uygulayacağım müsait vakitte bir sorum daha var hocam anakarttan memnun musunuz arkadaşımın aynı setupu var sadece işlemcisi x870 tomhawk msi onun işlemcisi occt de aynı sıcaklıklar da 5.2 ghz çalıştırsbiliyor benim ki 4.7 ghz kalıyor anakartla bir alakası var mı pbo ikisinde de auto da

Hocam ramler de fan var mı sizin peki sıcaklıklar nasıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…