• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

6000MHz CL26 RAM’e geçmek mikro takılmaları azaltır mı? FPS etkisi olur mu?

OCCT AVX yükünde bende de aynı sorun oldu. Neden bilmiyorum ppt limitli olduğu için. Disable current limiter ayarını enabled yaparsanız OCCT'de sizde 5.2 GHz görürsünüz. Ancak daily kullanımda tavsiye etmem.

Benim tahminim MSI ve Gigabyte boardlarda akım limiti yok ya da çok daha yüksek. Ancak spesifik bizim anakartta akım limiti var. Edc 100 amperi geçmiyordu yaptığım testlerde eğer doğru hatırlıyorsam. Disable current limiteri açınca çok rahat geçiyordu ve dolayısıyla Ppt'de 5.425 MHz de 160 wattlara kadar çıkıyordu eğer undervoltlu değilse.

Özet olarak: Spesifik bizim anakartta, çok çekirdekli işlem yüklerinde ve AVX yüklerinde standart PBO ayarı olması gerektiği gibi çalışmıyor. İlla disable current limiter açmak gerekiyor.

Oyunlarda etkisi sıfır bu arada.

Ramlarde 6 cm Noctua fan var 2 adet. RAM DIMM kısmının tam olarak altına konumlandırdım böylece gözükmüyor. 1.62 vdd ile kullanıyorum oyunlarda 44 dereceyi geçmiyor İzmir sıcağına rağmen.

Deadfellow aynı testte 200w çekiyor. Gerçekten çok ezik hissettim. Kasayı dağıtırsam ancak içim rahat eder. @11115

Dead'ın çip 1.24v çekmiş

@RohanR Haksız mıyım, 200-300 Watt çektiremiyorsak şu testte, ne anlamı var, bak adam yapmış.

@Melkor Biz neden 200w çekemiyoruz başkan ya, bilgin var mı bu hususta

Ek olarak Dead başkan steady yapmış. Steady hiç kullanmadım, esprisi ne bilmem. Sabit yük sanırım. Auto variable geliyor, ona hiç ellememiştim.

@Melkor Dead başkan direkt olarak trafoya bağlamış sanırım, başka bir açıklama bulamadım. Bizim priz max 150 verebiliyor, bunla yetineceğiz artık ne yapalım.

Son düzenleme:
Sabıt yapmıstı soguk bir kıs gunuydu haha, tabıkı bunlar deneyseldi 7500F 126W cektırmıstım bende aynı ayarlarda

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-30 230226.webp
    224,4 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Sabıt yapmıstı soguk bir kıs gunuydu haha, tabıkı bunlar deneyseldi 7500F 123W cektırmıstım bende aynı ayarlarda
Steady mevzusu ne tam olarak, en yüksek sabit yükü mü veriyor, hic denemedim de denesem de bir şey değişmez ki 150-160w civarında 95 derece sabitliyor bende. Her türlü termal limitte yani, fark oluşur mu bilmem. @Melkor

Bu ayarların böyle kalması da problem değil bu arada, deneysel falan değil aslında, sadece stres test için geçerli bu durum, gamingde zaten her türlü unlimited, Linpack xtreme'de de unlimited, bunları değiştirmez bu current limiter ayarı, ben ayrıca baktım. @Melkor p95, vt3 gibi testleri unlimited yapmaya yarıyor yani sadece, normal şartlarda açık-kapalı fark olmaz.

7500F ile 6400 c26 mı açmıştın @Melkor 1 DPC'ydi değil mi kart.

Gerçi koskoca milli 1 DPC kart orada yazıyor, ben körüm, sori.

@Melkor Asrock'ta da var mı bu limiter enable mevzusu, Asus özel diye biliyordum sadece. @behramabi Asrock'u o kadar kötüledi ki, al bak limiter ayarı da var mış

PBO, CPU Boost disable yapıp manuel denemiştim. Limite takılmamıştım hiç. Şu an derdim başka ya monitörüm kıpraşıyor oyundayken gysn açınca duzelıyorda niye oldu şimdi durduk yere hay şansımı.

Flicker oluyor, @11115 anlar monitörden, ben monitör görmemişem hayatımda. Model neydi, tras artır, FCLK düşür dene, bende bunlardan biri yapmıştı.

Flicker oluyor, @11115 anlar monitörden, ben monitör görmemişem hayatımda. Model neydi, tras artır, FCLK düşür dene, bende bunlardan biri yapmıştı.

Arkadasın sistemi toplamıstım hafta sonu onun kasaya taktıktan sonra böyle olmaya başladı, kendi kasama takınca da devam etti öncesinde böyle bir şey yoktu kadersiz ben

@Ayhan Dönmez ASUS 27" TUF gamıng VG27AQML1a 1ms 260Hz 2K.

Arkadasın sistemi toplamıstım hafta sonu onun kasaya taktıktan sonra böyle olmaya başladı, kendi kasama takınca da devam etti öncesinde böyle bir şey yoktu diğer kadersiz ben
Aga ben sana diyorum inanmıyorsun, bu bir lanet. Benden hepinize bulaştı, şu konuda buluşan herkesin başına iş geldi, Kitten hariç. Kitten de farklı bir mevzu var çözemedim, işlemiyor Kitten'e yani bu tarz şeyler Bak behramabi'nin halini gördün, Ünsal İçmez zaten söylemiyorum, konuya kim geldiyse bir daha geri dönmemek üzere yok oldu. Adamlar baktı çünkü çip gitti RAM gitti soğutucu gitti, bu işin sonu kötü bitecek, yol yakınken döndü. Sen kötü bulaştın bu konuya

Monitörü resle, DP ile bağlıyorsan HDMI ile bağla, GPU ve monitör tarafı portları değiş tek tek dene.

Monitör driver kur Asus'un sitesinden ekstra, panel ayarlardan sıfırla bir de.

G-Sync ben kullanmıyorum benim panelde çünkü 144 Hz paneli 165 Hz overloklayınca DP No signal diyor ya da oyunlarda stutter atıyor, mikro-takılma vesaire işte. G-Sync kapalı olunca sorun yok. VRR Range dışına çıkıyor büyük ihtimal, o sebepten yapıyor. Başlamışım G-Sync'e, ben zaten körüm, yırtılma falan görmüyorum. 165 Hz overloklamak bile DP No Signal sebebi bende, @Asunex @AsusAdam Hakkım helal değil bu firmaya. Para kaybı resmen orta segment ürünleri. Bundan sonra Rog Extreme almazsam namerdim. @Melkor

Hocam ben de anlamadım arkadaşımın MSI anakartı şebekeyi sömürene kadar güç çekiyor bizimki elektrik tasarrufu yapıyor sanki
Hocam bu ayarı nereden açacağım disable current limitire bir de bunu oyunlar da açık kullanmak bir yararı ya da zararı olur mu sürekli öyle kullanmak

Hocam geçmiş olsun monitör hakkında az çok bilgim vardır benim de tam tersi gsync açınca flicker yapıyor benim ki de tam tersi ekran sürekli kırpışıyor

Bana da bu lanet bulaşır mı hocam

Sen bence bu lanet bulaşmadan bir an önce işini hallet A-Die RAM'lerin var zaten, 6200 c28 açabilmen lazım 1.45-1.5 arasına, o sana yetecektir. 6400 biraz şov, bu kartlarda zor. Ben kasa kapağı kapatamıyorum, crash yiyorum 6400'de @RohanR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…