Hocam hoş geldiniz.
Hocamm uygulayacağım müsait vakitte bir sorum daha var hocam anakarttan memnun musunuz arkadaşımın aynı setupu var sadece işlemcisi X870 tomhawk MSI onun işlemcisi OCCT de aynı sıcaklıklar da 5.2 GHz çalıştırsbiliyor benimki 4.7 GHz kalıyor anakartla bir alakası var mı PBO ikisinde de Auto da.
Hocam RAM'ler de fan var mı sizin peki sıcaklıklar nasıl.
OCCT AVX yükünde bende de aynı sorun oldu. Neden bilmiyorum ppt limitli olduğu için. Disable current limiter ayarını enabled yaparsanız OCCT'de sizde 5.2 GHz görürsünüz. Ancak daily kullanımda tavsiye etmem.
Benim tahminim MSI ve Gigabyte boardlarda akım limiti yok ya da çok daha yüksek. Ancak spesifik bizim anakartta akım limiti var. Edc 100 amperi geçmiyordu yaptığım testlerde eğer doğru hatırlıyorsam. Disable current limiteri açınca çok rahat geçiyordu ve dolayısıyla Ppt'de 5.425 MHz de 160 wattlara kadar çıkıyordu eğer undervoltlu değilse.
Özet olarak: Spesifik bizim anakartta, çok çekirdekli işlem yüklerinde ve AVX yüklerinde standart PBO ayarı olması gerektiği gibi çalışmıyor. İlla disable current limiter açmak gerekiyor.
Oyunlarda etkisi sıfır bu arada.
Ramlarde 6 cm Noctua fan var 2 adet. RAM DIMM kısmının tam olarak altına konumlandırdım böylece gözükmüyor. 1.62 vdd ile kullanıyorum oyunlarda 44 dereceyi geçmiyor İzmir sıcağına rağmen.