Kimse bilmiyor kullanmayı, yönlendirirsen kıyaslarım. Norm ve relaks dedin, hocam sadece seçeneğimi değişeceğim? Timing girmeye gerek var mı?

Var, NORM yaparsan 6200 MT/s için konuşursak tRFC1 değeri 372, 2 ve SB değeri 1 olacak. RELAX yaparsan bu sefer tRFC1 değeri 1 olacak, diğer ikisinden tRFC2 olan 372, SB olan 310 olacak.

Var, norm yaparsan 6200 MT/s için konuşursak tRFC1 değeri 372, 2 ve sb değeri 1 olacak. Relaks yaparsan bu sefer tRFC1 değeri 1 olacak, diğer ikisinden tRFC2 olan 372, sb olan 310 olacak.

Teste sorun çıkmadı. Ben direk BIOS sıfırlıcam. EXPO 1 üzerine yazacağım, diğer ayarlardan bir kurtulayım. Sadece iGPU kapatacağım.

Teste sorun çıkmadı. Ben direk BIOS sıfırlıcam. EXPO 1 üzerine yazacağım, diğer ayarlardan bir kurtulayım. Sadece iGPU kapatacağım.

Aynen öyle. 2003 güncelleyip baksan daha iyi olabilir. 2002'yi silip üzerine 2003 yüklediler. Daha optimizedir muhtemelen. Yenisi çıktıkça bir öncekini siliyorlar karışıklık olmasın diye.

Aynen öyle. 2003 güncelleyip baksan daha iyi olabilir. 2002'yi silip üzerine 2003 yüklediler. Daha optimizedir muhtemelen. Yenisi çıktıkça bir öncekini siliyorlar karışıklık olmasın diye.

Sıfırlayıp, kuruyorum. CPU gecende sıfırlayıp kurdugumda kırmızydı. Bu neden oluyor? Clear yapıp BIOS girmiştim. Yine aynısımı olur?

@Ayhan Dönmez norm ayarladım, yeni seçenek var. Bir de hocam bank swap mode automu kalsın?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,7 MB · Görüntüleme: 31
  • image.webp
    image.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Sıfırlayıp, kuruyorum. CPU gecende sıfırlayıp kurdugumda kırmızydı. Bu neden oluyor? Clear yapıp BIOS girmiştim. Yine aynısımı olur?

@Ayhan Dönmez norm ayarladım, yeni seçenek var. Bir de hocam bank swap mode automu kalsın?

Bank SWAP ayarı hep SWAP APU kalsın.

@ggbye M_ORDER ayarı NORM zaten test ettin, RELAXED yapıp tRFC2=372, tRFCsb=310, tRFC1=1 olmak üzere teste al aynı 6200 C26 profili.

Hata nedir? Relaxed test et bu sefer verdiğim ayarlarla.

Dosya bozuk okunamıyor veriyor. Uğraşıyorum üzerinde.

Dosya bozuk okunamıyor veriyor. Uğraşıyorum üzerinde.
Çözemedim.

@Ayhan Dönmez norm böyle, oyuna girip test edeceğim. Bir de relaxed yapıp, tRFC2 = 372, trfcsb = 310, tRFC1 = 1 ayarlayıp. TM5 3. saat test etmeye gerek var mı? Direk oyundamı denesem ya da daha kısa süre test yeterli olur mu?

Dosya Ekleri

• x2.webp
    x2.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 24
  • norm.webp
    norm.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme: