Detaylar
Kim cevapladı?DDR4 platformundaki kadar onemli değil.
Fps ve hikayeli oyunlarda ne kadar fark eder ?
FPS de fark ediyor kanka hikayelide az bir şey mümkünse 2 kanal değilse tek te sorun yok.
- Makaleler
- 1
Selam, (6400 MHz) bir 1x32 GB RAM ile 2x16 GB RAM performansı ne kadar fark eder? DDR5'lerde fark az deniyordu ama pek bilmiyorum.
Burada ilk soracağımız soru 1x32 modül Hynix mi? Eğer öyleyse 1:1 mod 6400 MT/s optimize edersen farkı gözle göremezsin, FPS oyunu da dahil buna. X3D işlemci varsa hele hiç göremezsin. Tak çalıştır kullanmayınız.
Burada ilk soracağımız soru 1x32 modül Hynix mi? Eğer öyleyse 1:1 mod 6400 MT/s optimize edersen farkı gözle göremezsin, FPS oyunu da dahil buna. X3D işlemci varsa hele hiç göremezsin. Tak çalıştır kullanmayınız.
Merhaba hocam. Laptop belirledim kendime ancak çift kanal versiyonu yok TR'de sanırım.(32 gb) İçerisinde ne var bilemiyorum. Sadece tek kanal ve 6400 MHz olduğu biliniyor.
- Makaleler
- 1
Merhaba hocam. Laptop belirledim kendime ancak çift kanal versiyonu yok TR'de sanırım.(32 gb) İçerisinde ne var bilemiyorum. Sadece tek kanal ve 6400 MHz olduğu biliniyor.
Laptop ise çift kanal tercih et. SODIMM'leri optimize etmek çok kolay değil. LPDDR5X de olabilir yeni nesil ise.
Laptop ise çift kanal tercih et. SO-DIMM'leri optimize etmek çok kolay değil. LPDDR5X de olabilir yeni nesil ise.
Acer Predator PHN16-73 5070 Ti 32 GB RAM ve 1 TB SSD, 2 TB SSD konfigrasyonlari var hocam. Ancak 64 GB RAM alırsak çift kanal RAM oluyor sanırım. 32 olanlar tek diye gördüm. Arastirdim ama bulamadım çift kanal. İnternette ki verilere göre 6400 MHz hızlara çıkıyor ise Hynix olabilir deniyor. Çift kanal göremedim
@Ayhan Dönmez hocam selam. Cihazın içindeki ram sk hynix imiş. SO-DIMM'lerde çift kanal tercih et demiştiniz.
Bunu optimize etmenin bir yolu var mı ?
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez hocam selam. Cihazın içindeki ram sk hynix imiş. SO-DIMM'lerde çift kanal tercih et demiştiniz.
Var, ZenTimings iletirsen bakarız vakti geldiğinde.