Ben bu çileye dayanamayacağım. Yarın aldığım şubeye götürüp sorunu söyleyip çözemezlerse anakart iadesini yapacağım bana mümkünse setupa sırıtmaması açısından beyaz ama asıl önemlisi böyle sorunlar yaşamayacağım ve sistemi taşıyacak bir model önerir misiniz hocamlar. @X99 @Ayhan Dönmez.

Ben bu çileye dayanamayacağım. Yarın aldığım şubeye götürüp sorunu söyleyip çözemezlerse anakart iadesini yapacağım bana mümkünse setupa sırıtmaması açısından beyaz ama asıl önemlisi böyle sorunlar yaşamayacağım ve sistemi taşıyacak bir model önerir misiniz hocamlar. @X99 @Ayhan Dönmez.

Bu kart olabilir:

@mrzaknafein Tekrar altını çiziyorum, modüller Hynix değilse bu kartta da sorun yaşatma potansiyeli var. Modül seçimi çok yanlış sizde. Tek slot madem Boot ediyorsa ZenTimings indirip Tools kısmından DIMM Telemetri iletir misin?

@mrzaknafein Size tavsiyem, B850M-K 1 DPC kartı alıp sorunun düzelip düzelmediğini gözlemek:

Eagle alırsan ve sorun tekrarlarsa ortada kalırsın. B850M-K ile Debug'layın sorunu, parça değişimi olmadan anlamak imkansız sizde.

Düşük ihtimal de 7800X3D bellek kontrolcü, IMC birimi sorunu olabilir. Onu da anakart değişikliği, bilhassa 1 DPC bir kart olmadan anlayamayız. O yüzden B850M-K şaşmayın bu aşamada.

Son düzenleme:
Ben bu çileye dayanamayacağım. Yarın aldığım şubeye götürüp sorunu söyleyip çözemezlerse anakart iadesini yapacağım bana mümkünse setupa sırıtmaması açısından beyaz ama asıl önemlisi böyle sorunlar yaşamayacağım ve sistemi taşıyacak bir model önerir misiniz hocamlar.

ASUS Prime B850M-K'ya da B850M-Force olması lazım. 1DPC anakart = 2 RAM slotu var bu yüzden fazla slot yok. 4 RAM yuvasın da stub durumu dediğimiz, boşta kalan 2 RAM yuvası; çalışan 2 RAM yuvasının veri iletimini etkliyor, en basit bu şekilde açıklayabilirim, terimlere tam hakim değilim. İllaki beyaz güzel anakart istiyorsan B850 ROG STRIX serisi ya da Gigabyte X870 serisi alman gerekli ama @Ayhan Dönmez öneriyor mu sormak lazım. Bu MSI anakartın beyaz EZ Debug LED'i şimdi söndü diyelim ama, sistemi yeniden başlattığında yanarsa, her defasında sök tak yapamazsın, bir de o sorunu çözmek için 35 sayfa konu harcarız, bu aksiyonlara gerek yok.

Bu kart olabilir:

@mrzaknafein tekrar altını çiziyorum, modüller Hynix değilse bu kartta da sorun yaşatma potansiyeli var. Modül seçimi çok yanlış sizde. Tek slot madem boot ediyorsa ZenTimings indirip Tools kısmından DIMM telemetri iletir misin?

@mrzaknafein size tavsiyem, B850M-K 1 DPC kartı alıp sorunun düzelip düzelmediğini gözlemek:

Eagle alırsan ve sorun tekrarlarsa ortada kalırsın. B850M-K ile Debug'layın sorunu, parça değişimi olmadan anlamak imkansız sizde.

Düşük ihtimal de 7800X3D bellek kontrolcü, ımc birimi sorunu olabilir. Onu da anakart değişikliği, bilhassa 1 DPC bir kart olmadan anlayamayız. O yüzden B850M-K şaşmayın bu aşamada.

1777359882436.webp

Bizim Samsung çıktı ortaya :D
Modülleri değişmediğim senaryoda ASUS TUF gamıng B850M-Plus veya ASUS TUF gamıng B850-BTF iş görür mü hocam.

Eki Görüntüle 244478

Bizim Samsung çıktı ortaya :D
Modülleri değişmediğim senaryoda ASUS TUF gamıng B850M-Plus veya ASUS TUF gamıng B850-BTF iş görür mü hocam.

BTF, Back-Connect. Onlar ayrı, kart alıp denemeniz lazım. Şu anda bellek değişmek çok mantıklı değil. Samsung ama Die öğrenemedik. HWiNFO Tam Mod RAM kısmını genişletip modüle tıklayın. DRAM Stepping kısmında ne Die olduğu yazar.