Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Türkiye'deki şehir elektriği 230 V'dur. 7500 Watt ile 32 Amper çekecektir. Evlerdeki standart 16A sigortalarla sorun yaşarsınız. Herhalde bu kadar elektrik çeken bir ürun sanayi tipi fişle kullanılır veya kendi fazı falan vardır kendi için sigortayla falan.
Tolere
Uzman
Volt X amper eşittir watt, kaç volt çektiğini bilmek lazım.
Bende wattmetre var. Buzdolabını ölçtüm 0.28 amper falan çıktı. Sorumun detayına inersek şofben bağlayacağım. Buattan kablo çekeceğim. Sigortaları tek tek kontrol ettiğimde en müsait olan sigorta buzdolabı ve ev aydınlatmasinin bağlı olduğu sigorta. Şofbeni bu sigortanın bağlı olduğu kabloya takacağım. Ama kaç amper sigorta taksam emin değilim. Kaba taslak hesap yaptım 7000W şofben, 220W buzdolabı, 100W da 8-10 adet LED ampul diye hesap yaptım.
- Makaleler
- 4
Türkiye'deki şehir elektriği 230 V'dur. 7500 Watt ile 32 Amper çekecektir. Evlerdeki standart 16A sigortalarla sorun yaşarsınız. Herhalde bu kadar elektrik çeken bir ürun sanayi tipi fişle kullanılır veya kendi fazı falan vardır kendi için sigortayla falan.
Tolere
Uzman
YouTube da bir video izledim. Adam buattan şofbene kablo çekiyordu. Eğer kabloda sadece şofben bağlıysa 32 amper, eğer şofben dışında eşyalarda bağlıysa 40 amper sigorta takmanız lazım diyordu. Yalnız sigortayı panoya takmaktan bahsetti. Araya atmaktan değil.Türkiye'deki şehir elektriği 230 V'dur. 7500 Watt ile 32 Amper çekecektir. Evlerdeki standart 16A sigortalarla sorun yaşarsınız. Herhalde bu kadar elektrik çeken bir ürun sanayi tipi fişle kullanılır veya kendi fazı falan vardır kendi için sigortayla falan.
Sigortaya giren elektrik kablosunun kesiti de çok önemlidir bu konuda. Kablo fazla ısınırsa sigorta yine atacaktır.
Eksik bilgiyi örnekle tamamlayalım.
40 amper sigortanın çalışabilmesi için zaten hattın 40 ampere dayanabilmesi gerekir.
Sigorta her zaman en zayıf halka olmak zorundandır.
Yani 20 amper hattımız var diyelim, 40 amper sigorta kullanırsak kablolar yansa bile sigorta atmayacaktır.
Tolere
Uzman
Eksik bilgiyi örnekle tamamlayalım.
40 amper sigortanın çalışabilmesi için zaten hattın 40 Ampere dayanabilmesi gerekir.
Sigorta her zaman en zayıf halka olmak zorundandır.
Yani 20 amper hattımız var diyelim, 40 amper sigorta kullanırsak kablolar yansa bile sigorta atmayacaktır.
Ben Siemens 32 amper sigorta aldım. Panoda buzdolabı ve aydınlatma için 25 amper sigorta takılı. Şofbeni 25 amperlik sigortanın buatına bağlayıp şofbeni yanına 32 amper Siemens sigortayı bağladım. Yani şofben 32 amper üzerine çıkarsa şalter atacak. Evin tonla tadilatı ile uğraştığım için kafam karışmış ve yanlış anlatmış olabilirim. Kusura bakmayın. (2.5 mm kablolar 25-32 amper taşır diye Google da yazıyor. Az önce araştırdım.)
Sigortaları 40 amperlik yap, ayrıc özel kablo çektir o hatta direkt.Bende wattmetre var. Buzdolabını ölçtüm 0.28 amper falan çıktı. Sorumun detayına inersek şofben bağlayacağım. Buattan kablo çekeceğim. Sigortaları tek tek kontrol ettiğimde en müsait olan sigorta buzdolabı ve ev aydınlatmasinin bağlı olduğu sigorta. Şofbeni bu sigortanın bağlı olduğu kabloya takacağım. Ama kaç amper sigorta taksam emin değilim. Kaba taslak hesap yaptım 7000W şofben, 220W buzdolabı, 100W da 8-10 adet LED ampul diye hesap yaptım.
Tolere
Uzman
Sigortaları 40 amperlik yap, ayrıc özel kablo çektir o hatta direkt.
Oturma, yatak, çocuk odası, mutfakta ve banyoda da bir priz 40 amperlik sigortaya bağlanmış. Ben eve taşındığım da eski. Kiraci banyodaki prizden şofbene bağlantı yapmış. Topraklama yok diye ev sahibi utanmadan musluğa kablo bağlamış. Neyse ki ben tesisatin topraklamasini yaptirip kiradan düştüm. 32 yeter dediler diye 32 aldım. Hangi elektrikçiye gitsem hepsi 32 yeter dedi.
Yeni konular
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-