Bütçe
35.000 TL

Nightingale

Çalışkan
Arkadaşlar, yaklaşık 7–8 senelik bir bilgisayarım var ve artık ömrünün sonuna geliyor. Çoğu oyunu açmıyor, oldukça yavaş çalışıyor. Bu yüzden yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

Sistemi parça parça toplamayı planlıyorum. Sırasıyla:
Anakart, işlemci, RAM → ardından kasa, ekran kartı, SSD şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum.

PSU’ya ihtiyacım yok; yakın zamanda 850W güç kaynağı almıştım, onu kullanacağım.

Bence öncelikle kasadan başlamalısın çünkü ona göre diziliyor. Mini mi normal mi gibi. Sonra çok kasa değiştirmek zorunda kalabilirsin. Önerim kaliteli bir kasa alıp devam etmek.

Bence öncelikle kasadan başlamalısın çünkü ona göre diziliyor. Mini mi normal mi gibi. Sonra çok kasa değiştirmek zorunda kalabilirsin. Önerim kaliteli bir kasa alıp devam etmek.

Hocam zaten belli kasalar standart oluyor zaten ortalama bir sistem kuracaksa 5060 veya 4060 gibi sığmama gibi durum olmaz.

Şu an elinde 35k var ise direkt hepsini almanı öneririm. Eğer her ay 1 parça almak gibi bir düşüncen varsa ilk ekran kartından başla aralarında en çok zam yeme olasılığı olan bileşen ekran kartı.
35k bütçede 9060XT 16 GB sistem çıkar ekran kartı olarak 9060XT 16 GB bakabilirsin.

Hocam zaten belli kasalar standart oluyor zaten ortalama bir sistem kuracaksa 5060 veya 4060 gibi sığmama gibi durum olmaz.

Benim XPG Battlecruiser kasam vardı. İlk kasam Frisby çok kötü bir şeydi acayip fırın gibi oluyordu. Sonra her şeyi destekliyor bir daha kasa almam diye almıştım. 240mm sıvı soğutma ile kullanıyordum 360 destekliyordu. Sonra 360'a geçince RAM'lere değmeye başladı ve zor sığdırdım üstten basıktı. Sonra 3. kasaya geçtim HAF 700 EVO artık bıkmıştım. Yani hesapladığınız gibi olmuyor çoğu şey. O yüzden kasa önemli.

Arkadaşlar, yaklaşık 7–8 senelik bir bilgisayarım var ve artık ömrünün sonuna geliyor. Çoğu oyunu açmıyor, oldukça yavaş çalışıyor. Bu yüzden yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

Sistemi parça parça toplamayı planlıyorum. Sırasıyla:
Anakart, işlemci, RAM → ardından kasa, ekran kartı, SSD şeklinde ilerlemeyi düşünüyorum.

PSU'ya ihtiyacım yok; yakın zamanda 850W güç kaynağı almıştım, onu kullanacağım.

Bu konuyu ne amaçla açtınız onu soylememissin sadece yapacaklarıni soylemissin.

Bu konuyu ne amaçla açtınız onu soylememissin sadece yapacaklarıni soylemissin.

Şu an elinde 35k var ise direkt hepsini almanı öneririm. Eğer her ay 1 parça almak gibi bir düşüncen varsa ilk ekran kartından başla aralarında en çok zam yeme olasılığı olan bileşen ekran kartı.
35k bütçede 9060XT 16 GB sistem çıkar ekran kartı olarak 9060XT 16 GB bakabilirsin.

Kusura bakmayın mesajı yazıp gittim yaz stajım ve üstüne ailem ekleyip böyle bir sistem düşünüyorum parça parça alma sebebim para o şekil geliyor halihazırda bir sistemim var elimde de 6000 lira var buna göre bakıyordum. Neler önerebilirsin diye.

Kusura bakmayın mesajı yazıp gittim yaz stajım ve üstüne ailem ekleyip böyle bir sistem düşünüyorum parça parça alma sebebim para o şekil geliyor halihazırda bir sistemim var elimde de 6000 lira var buna göre bakıyordum.

DDR3 sistemim GTX 1070 ekran kartım var.

Kusura bakmayın mesajı yazıp gittim yaz stajım ve üstüne ailem ekleyip böyle bir sistem düşünüyorum parça parça alma sebebim para o şekil geliyor halihazırda bir sistemim var elimde de 6000 lira var buna göre bakıyordum. Neler önerebilirsin diye.

DDR3 sistemim GTX 1070 ekran kartım var.

Parça onerisi mi istiyorsunuz.