Bütçe
70.000 TL

RaGe34

Gelişen
Arkadaşlar merhaba,

Bir ton inceleme videosu izledim. (Genelde hepsi sponsorlu oluyor, o yüzden övüyorlar.) Şu an bende Tulpar T5 V20.3 3050 ekran kartlı var, değiştirmek istiyorum. Bu konuda güzel önerilerinizi bekliyorum. GameGaraj Slayer modelleri var fakat markadan dolayı güvenemedim. Bilindik markalarda aynı donanımlara sahip olup arasında 10-15 bin fark var. Siz ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gamegaraj laptopları Tongfang'dan alıyor. Tongfang kasalar da iyi denebilir genel olarak, alınabilir yani. Markaya çok takılmaya gerek yok bence, sonuçta kendileri üretmiyorlar bu laptopları.
Alternatif olarak Legion 5 var bu bütçede ama donanım ve performans olarak X7T'den geride. Ancak kasa, anakart kalitesi ve marka olarak da X7T'den net daha iyi; ayrıca pil ömrü olarak da çok bariz şekilde daha önde.
Öncelikleriniz nelerse ona göre tercih yapabilirsiniz burada. Performansa öncelik veriyorsanız net X7T; marka, kalite ve pil ömrü daha önemliyse de Legion 5 tercih edilebilir.

Arkadaşlar merhaba,

Bir ton inceleme videosu izledim. (genelde hepsi sponsorlu oluyor, o yüzden övüyorlar.) Şu an bende Tulpar T5 v20.3 3050 ekran kartlı var, değiştirmek istiyorum. Bu konuda güzel önerilerinizi bekliyorum. GameGaraj slayer modelleri var fakat markadan dolayı güvenemedim. Bilindik markalarda aynı donanımlara sahip olup arasında 10-15 bin fark var. Siz ne dersiniz?

7 daha koyup ignia GR16 5070 Ti almanızı öneririm 8 GB almaktan iyidir 1440p/1600p oyunun önünüde açar 8 GB kartlar çok belirsiz bazı oyunlarda 1080p/1440p çok iyiyken bazı oyunlarda VRAM bitiyor belirsizlik yerine rahatlama tercih edin.

@talongod Hocam peki sizin fikriniz ve öneriniz nedir ?

Gamegaraj laptopları Tongfang'dan alıyor. Tongfang kasalar da iyi denebilir genel olarak, alınabilir yani. Markaya çok takılmaya gerek yok bence, sonuçta kendileri üretmiyorlar bu laptopları.
Alternatif olarak Legion 5 var bu bütçede ama donanım ve performans olarak X7T'den geride. Ancak kasa, anakart kalitesi ve marka olarak da X7T'den net daha iyi; ayrıca pil ömrü olarak da çok bariz şekilde daha önde.
Öncelikleriniz nelerse ona göre tercih yapabilirsiniz burada. Performansa öncelik veriyorsanız net X7T; marka, kalite ve pil ömrü daha önemliyse de Legion 5 tercih edilebilir.
7 daha koyup ignia GR16 5070 Ti almanızı öneririm 8 GB almaktan iyidir 1440p/1600p oyunun önünüde açar 8 GB kartlar çok belirsiz bazı oyunlarda 1080p/1440p çok iyiyken bazı oyunlarda VRAM bitiyor belirsizlik yerine rahatlama tercih edin.
Hocam aslında ben slayer ve gamegaraj ürünlerine çok sıcak bakıyordum fakat forumlarda ki şikayet konuları üzerine bir korku oluştu özellikle ısınma problemleri ve mavi ekran verme takılma gibi.

Son düzenleme:
@talongod hocam peki sizin fikriniz ve öneriniz nedir?

Hocam aslında ben slayer ve GameGaraj ürünlerine çok sıcak bakıyordum fakat forumlarda ki şikayet konuları üzerine bir korku oluştu özellikle ısınma problemleri ve mavi ekran verme takılma gibi.

GameGaraj zaten Tongfang kasa kullanıyor kendi ürettiği hiçbir şey yok Monster, xmg, elucktronics, Gamegaeaj'da aynı Clevo veya tonfang fasonu kullanıyor yani saydığım markalar içindende dediğiniz sorunları yaşamanız muhtemelen hala uzaksanız son karar olarak.

Şu an ucuz bir 5060/5050 almanız, 2027 Q2'de RTX 6000 ve RDNA 5 gelecek, 70 segmentinin kotası doldu artık 8 GB olarak gelmeyecek, üstüne NVIDIA 5070 laptopra 5060 TI8 ile tamamen aynı silikonu kullanıyor 5060 TI8'de hiç satmıyor satması için 10/12GB'e yükseltilecek 5070'de dolaylı olarak bundan nimetlenecek, RTX 6000'de GDDR7 ile gelecek şu an üretimi phahalı ve zor bellej kıtlığı cabası hafifleyebilir bellek kıtlığı çünkü AI boom sonunda doygunluğa ulaşacak yeni HBM merkezleri kurulacak bu ağırlığı taşıyacak ayrıca RTX 6000'de muhtemelen TSMC 2nm Node'a geçecek daha vermli olacak o zaman 6070 alırsınız gayet de iyi iş görecektir 1440p/1600p üzmez.

RX 9000'de laptop atlandı ama RDNA 5 ile atlanmayacak kanımca AMD'de sürpriz yapabilir.