Merhaba arkadaşlar,

İleride 75 OBP ile YKS'ye hazırlanacağım ve hedefim tıp fakültesi. Ancak, OBP'm bu kadar düşük olduğu için biraz tedirginim. Tıp fakültesine yerleşebilmek için yüksek sıralamalara sahip üniversitelerde çok düşük bir OBP ile kabul edilmek zor olabilir mi?
Benim planım, OBP hatasını TYT ve AYT'yi Full yaparak telafi etmek. TYT ve AYT'yi neredeyse Full yapmayı hedefliyorum. Bu şekilde OBP'mi telafi edebilir miyim?
  • OBP'nin tıp fakültesine yerleşmeme olan etkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • TYT ve AYT'yi Full yapmak gerçekten OBP'nin etkisini telafi etmeye yeterli olur mu?
  • Hangi üniversitelerde, 75 OBP ile tıp fakültesine yerleşmek daha mümkün olabilir?
  • OBP'm düşük olsa da sınavlardaki yüksek performansımla tıp fakültesine girmem mümkün mü?
Farklı bir strateji izlemeli miyim, yoksa sadece tıp fakültesi üzerine mi odaklanmalıyım? Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşmanızı çok isterim.

Şimdiden herkese teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT ve AYT'yi fulleyecek adamın OBP'si 75 olmaz. Full yapman öyle kolayda değil büyük ihtimalle eline test kitabı bile almadan hedef belirlemeye başladın. Önce bir soru çöz konu eksiklerini kapat her gün ders çalışma gayretini göster sonra zaten tıp gelir. Kafandaki düşünceler de çok daha kesin olur.

TYT ve AYT'yi fulleyecek adamın OBP'si 75 olmaz. Full yapman öyle kolayda değil büyük ihtimalle eline test kitabı bile almadan hedef belirlemeye başladın. Önce bir soru çöz konu eksiklerini kapat her gün ders çalışma gayretini göster sonra zaten tıp gelir. Kafandaki düşünceler de çok daha kesin olur.

9, 10, 11 yattım maalesef 12 de olayın ciddiyetini kavradım ve 2 yılda YKS çalışmayı düşünüyorum. Sizce mümkün müdür?

Evet 75 OBP ile kazanmak mümkün. 75 OBP ile harvard gitmekte mümkün. Biz pek yorum yapamayız ancak matematik olarak evet bu ihtimaller dahilinde.

9, 10, 11 yattım maalesef 12 de olayın ciddiyetini kavradım ve 2 yılda YKS çalışmayı düşünüyorum. Sizce mümkün müdür?

Mümkün ama kafanda sadece ders çalışmak olsun. Full yapmak, denemelerde X neti getirmek değil sadece ders çalışmak olsun. Yoksa işi yokuşa sürersin bir noktadan sonra. Başarılar şimdiden.

ne yapacağımı inan bilmiyorum, kafam çok karışık sadece saatlerce düşünüp forum açıyorum..
Senin tek görevin var o da sınavdan çok puan almak. Sınavdan alabildiğince çok puan al sonra duruma bakarsın. Böyle konular açarak yada ekstradan çok düşünerek bir yere varamazsın. Endişeni anlıyorum ama kazanmak için düzenli olmak ve çok çalışman gerekiyor.

Sınava da bağlı ama 2024 YKS sınavında 80 OBP eşit ağırlıkta 53 binden 64 bine atmıştı. Sayısalda daha çok fark edecektir özellikle sıralama yükseldikçe.

Senin kafa fena yanmış halde ve bu durumu az çok anlayabiliyorum ama en iyi diyebileceğimiz yöntem diğerlerinin de dediği gibi bunlara çok takılmayıp yapabileceğin en iyi net ve sıralamayı yapmayı hedeflemek olmalı.

Şey gibi düşün, arabayla gezesin var ama nereye gideceğini bilmiyorsun. Sen bir arabaya binip sürmeye başla önce, illa ki bulursun gidecek yer.