Bütçe
7000

thefatihakgl

Uzman
Herkese merhaba,

Ekte belirtiğim sisteme uygun hem radyatör kasa uyumu hem de işlemciyi en iyi soğuta bilen bir sıvı soğutma ürün arıyorum.
Teşekkür ederim.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: ASUS TUF B650-Plus
  • M.2 SSD: Kingston 1TB KC3000 NVMe Okuma 7000 MB-Yazma 6000 MB
  • RAM: G.Skill 32 GB (2x16) Trident Z5 6000 MHz 30CL
  • Kasa: Lian Li LANCOOL 216
  • PSU: FSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold ATX 3.0 PCI-e 5.0 Power Supply
Ekran kartı henüz almadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba,
Ekte belirtiğim sisteme uygun hem radyatör kasa uyumu hem de işlemciyi en iyi soğuta bilen bir sıvı soğutma ürün arıyorum.
Teşekkür ederim.

• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: ASUS TUF B650-Plus
  • M.2 SSD: Kingston 1TB KC3000 NVMe Okuma 7000 MB-Yazma 6000 MB
  • RAM: G.Skill 32 GB (2x16) Trident Z5 6000 MHz 30CL
  • Kasa: Lian Li LANCOOL 216
  • PSU: FSP Hydro G PRO 1000W 80+ Gold ATX 3.0 PCI-e 5.0 Power Supply

Ekran kartı henüz almadım.
Ben bunu kullanıyorum: MSI MAG CORELIQUID M360, bi' bak bakalım.

Bütçenin tamamını kullanacağım derseniz:

Sadece sıvı soğutma olsun ama fazlasıyla da yeterli olsun derseniz:

Kule tipi de yeterli aslında. Bilmiyorsanız söylemek istedim ama görüntü için tercih etmiyor olabilirsiniz tabii.

Bütçenin tamamını kullanacağım derseniz,

Sadece sıvı soğutma olsun ama fazlasıyla da yeterli olsun derseniz,

Kule tipi de yeterli aslında. Bilmiyorsanız söylemek istedim ama görüntü için tercih etmiyor olabilirsiniz tabii.
7800X3D'yi kule tipi kurtarmaz hocam. Hatta 240mm bile bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Ha bazı kule tipi soğutucuları hariç tutuyorum ancak onların da fiyatı 360mm sıvı soğutucu ile aynı fiyatta :D

7800X3D'yi kule tipi kurtarmaz hocam. Hatta 240mm bile bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Ha bazı kule tipi soğutucuları hariç tutuyorum ancak onların da fiyatı 360mm sıvı soğutucu ile aynı fiyatta :D

Kurtarmaktan kasıt 77-78 derece altında tutmaksa kule tipi rahatça yeter. All Core -15 vermek bile yeterli geliyor bu işlemciye.

Kurtarıyor mu kurtarmıyor mu bir araştırın derim hocam. 80 dereceyi bile geçmese gayet iyi zaten ki ondan da düşük derecelerde tuttuğunu biliyorum. 2K bile vermiyorsun buna sonuçta daha ne yapsın bu soğutucu senin için?