Bütçe
7000
7800X3D'yi kule tipi kurtarmaz hocam. Hatta 240mm bile bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor. Ha bazı kule tipi soğutucuları hariç tutuyorum ancak onların da fiyatı 360mm sıvı soğutucu ile aynı fiyatta :D

Yükte 80 derece genel olarak 65 73 dereceler arasında çalışıyor kule tipi ile.

Kurtarıyor mu kurtarmıyor mu bir araştırın derim hocam. 80 dereceyi bile geçmese gayet iyi zaten ki ondan da düşük derecelerde tuttuğunu biliyorum. 2K bile vermiyorsun buna sonuçta daha ne yapsın bu soğutucu senin için?
Kastettiğim durum 50-60 derecelerde çalışması zaten hocam, kule tipi çalıştırmaz demedim. 7800X3D gibi bir işlemcim olsa gidip de kule tipi almazdım ben şahsen. Yoksa 7500F türevi işlemci olsaydı ben de kule tipi önerirdim. 50 derecelerde tutabiliyor çünkü işlemciyi.

Kastettiğim durum 50-60 derecelerde çalışması zaten hocam, kule tipi çalıştırmaz demedim. 7800X3D gibi bir işlemcim olsa gidip de kule tipi almazdım ben şahsen. Yoksa 7500F türevi işlemci olsaydı ben de kule tipi önerirdim. 50 derecelerde tutabiliyor çünkü işlemciyi.
50-60 derecede çalıştırmak için hiçbir sebep yok.

Kişiden kişiye değişir. Dediğiniz durum herkes için geçerli olsaydı 5600 ve 12400F gibi işlemciler sadece stok fanla kullanırdı. Bazı insanlar işlemciyi serin tutmak istiyor.
Çoğu kullanıcı da normal sıcaklık değerlerinin ne olduğunu, işlemcisinin kaç derece olması gerektiğini bilmiyor. Dünyanın en iyi oyun işlemcisini oyunda 75-80'i geçirmeden bana kullandırtıyorsa daha ne? Ki en uç sıcaklıkları söylüyorum. Oyundan oyuna da illa değişecek.

Çoğu kullanıcı da normal sıcaklık değerlerinin ne olduğunu, işlemcisinin kaç derece olması gerektiğini bilmiyor. Dünyanın en iyi oyun işlemcisini oyunda 75-80'i geçirmeden bana kullandırtıyorsa daha ne? Ki en uç sıcaklıkları söylüyorum. Oyundan oyuna da illa değişecek.
Yahu kendi fikrimi söylüyorum neden bu kadar taktınız? Ben işlemcimin 75-80'de değil 50-55 arasında olmasını tercih ederim. Siz de farklı düşünüyorsunuz ki olabilir. Herkes aynı fikirde olacak diye bir kaide yok.

Çarpan ve voltaj kilitli bir işlemci sonuç olarak, o yüzden çok abartı bir soğutucu almanın önemi yok. Ayrıca 3D cache olduğundan dolayı frekansın çok ama çok fazla etkisi yok, işlemci 7/24 85 derece çalışsa dahi zarar görmeyecek veya boost frekansını azaltmayacak.