Bütçe
4000
Son düzenleme:
Merhaba, yeni sistem diziyorum. 7900XT (beklediğim kartın stoka gelmesine bağlı gelmezse 7800XT tercih edeceğim) için yeterli olacak 4000₺ civarı bütçeye uygun PSU tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ayrıca linkteki PSU nasıldır?

Güç kaynağından bağımsız ekran kartına bu kadar bütçen varsa RX 8000 serisini beklemeni tavsiye ederim maksimum 2 3 aya çıkacak sonra RX7900 aldığında 3 ay sonra RX 8000 serisi gelir için cız eder.

1000W falan almana gerek yok yok. Bu ideal.

Katılmıyorum gelecekte ekran kartı değiştirilmesi ve sistem uprade edilmesi gerektiği zaman 750W yetersiz kalacaktıe eğer 4000 lira bütçe üstüne çıkılmıyorsa en mantıklı tercih aşağıda linkini attığım güç kaynağı olur.

Burayı en iyi şekilde @Oreki halleder.

Güç kaynağından bağımsız ekran kartına bu kadar bütçen varsa RX 8000 serisini beklemeni tavsiye ederim maksimum 2 3 aya çıkacak sonra RX7900 aldığında 3 ay sonra RX 8000 serisi gelir için cız eder.

Katılmıyorum gelecekte ekran kartı değiştirilmesi ve sistem uprade edilmesi gerektiği zaman 750W yetersiz kalacaktıe eğer 4000 lira bütçe üstüne çıkılmıyorsa en mantıklı tercih aşağıda linkini attığım güç kaynağı olur.

Sizin fikrinize saygı duyarım ama ben P850GM önerilmesine sıcak bakmayabilirim. P750GM'in patlama sorunları vs. yüzünden her ne kadar artık eskisi gibi olmasa da.

1000W falan almana gerek yok yok. Bu ideal.

İleride yükseltme yapabileceğimi düşünerek bir PSU seçimi yaptım ama tavsiyelere göre yeniden değerlendirme yapacağım, teşekkürler.

8K serisinin fiyatlarına çıkacağımı düşünmüyorum ama zaten şu an istediğim PowerColor Red Devil 7900XT kartın stokları yok. Beklerken 8K serisinin fiyatları sizarsa bir düşünürüm :D şu an mevcut sistemime yeni PSU ile yeni sistemin ilk parçasını alarak beklemeye geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Patlama konusundan bağımsız olarak P-GM serisi kaliteli bir seri değil zaten. Alternatifleri varsa yüzüne bakmazdım bile.

İlk atılan BFG Gold olur, bu da olur. İlerde Nvidia bir karta geçerim diyorsanız BFG Gold daha iyi olur. Aynı satıcıdan 2-3 ay önce yan tarafta bir arkadaşımıza yine Antec'in bir modelini aldırmıştım. Sorunsuz kullanıyor şu an.

İyidir ve fiyatı epey güzel düşmüş aslında ama pek bir anlamı yok 1050W bir model almanın.

Patlama konusundan bağımsız olarak P-GM serisi kaliteli bir seri değil zaten. Alternatifleri varsa yüzüne bakmazdım bile.

İlk atılan BFG Gold olur, bu da olur. İlerde Nvidia bir karta geçerim diyorsanız BFG Gold daha iyi olur. Aynı satıcıdan 2-3 ay önce yan tarafta bir arkadaşımıza yine Antec'in bir modelini aldırmıştım. Sorunsuz kullanıyor şu an.

İyidir ve fiyatı epey güzel düşmüş aslında ama pek bir anlamı yok 1050W bir model almanın.
Evet, bende fiyatı güzel durduğu için o High Power olan nasıl diye sormuştum :D Çoğunluk olarak gereksiz dendiğine göre Antec 850w olanı alacağım gibi duruyor, teşekkürler.

İlk işlem tamam, herkese teşekkürler.

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun. Haberdar edersiniz sistemi açınca.

Merhaba, Antec PSU'da girişleri GPU olarak ayirmamislar. Ekran kartına hangi kabloları takmam gerekiyor? 3 tane PCI-e ve 2 CPU kablosu var. Ben bir komple PCI-e denedim olmadı, çalışmadı :D 8 pin olan CPU kablosu mu ekran kartınına takilacak?

Edit: Şimdi fark ettim zaten ikisi de aynıymış. Tekrar bir test edeyim.

Edit: Çözüldü, oturmamış herhalde :D Tekrar teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: