Bütçe
8.000 TL

Oğuzhan Karaca 2

Becerikli
Yer
Bungalov
Çalıştığım firmanın yemek çay işlerini yapan ablamız, ufak kızı için tablet alacağını söyledi. Kullanım amacı video izlemek ve bebek oyunları oynamak; balonlu ayıcıklı, mayıcıklı oyunlar işte, artı belki resim falan çizer.

Ben de ne önereceğimi bilemedim. Maddi durumu da çok yok; nasıl bir şey alabilir, ne alabiliriz bilemedim. Size sormak istedim; önerilerinizin hepsini toplayıp ablamıza sunacağım.

Teşekkürler.

Bütçe: 5.000 - 8.000 TL.

Elimde X8a olani var, neredeyse ayni urunler, hatta X8b daha ustun zaten. Hala akici. Dusunebilir derim. Cocuklarin oynayacagi turden oyunlari da oynatiyor. Alternatif isterse Redmi Pad 2 de olabilir ancak mumkunse X8b alin.

Tab A11 onermek de isterdim ancak kendisi 8 inc bir tablet. O yasta bir cocugu hem pil omru hem de ekran boyutu olarak keser mi bilemiyorum. Ekstra RAM disinda pek bir avantaji da yok zaten.

Elimde X8a olani var, neredeyse ayni urunler, hatta X8b daha ustun zaten. Hala akici. Dusunebilir derim. Cocuklarin oynayacagi turden oyunlari da oynatiyor. Alternatif isterse Redmi Pad 2 de olabilir ancak mumkunse X8b alin.

Tab A11 onermek de isterdim ancak kendisi 8 inc bir tablet. O yasta bir cocugu hem pil omru hem de ekran boyutu olarak keser mi bilemiyorum. Ekstra RAM disinda pek bir avantaji da yok zaten.
Çok Teşekkürler. İlk 2 ürünü yazdım listeye. Başka öneri gelmezse ben de bunları göstereceğim.

8GM RAM'il Tab A11 alın. Küçük bir çocuk için hem daha kullanışlı, hem de donanım olarak o bütçede en iyisi.
Snapdragon 680 + 4 GB RAM biraz zorlama oluyor bu dönemde. Sıfır yeni alınacak bir tablet için pek mantıklı gelmedi, en azından Tab A11+'a biraz ufak bütçe esnetilirse daha sağlıklı olur ekran problem olacaksa.

Bu aralar çok araştırdım. Öncelikle yukarıdaki arkadaş bayağı yanlış bilgi vermiş. Tab A11 8 değil 8.7 inç. Tek fark da 4 GB RAM değil, Honor ile arasında neredeyse iki katı işlemci performansı farkı var. İşletim sistemi olarak da Samsung çok daha iyi bence. 8.7 inç gayet iyi ve yeterli bir boyut. Özellikle küçük bir çocuk için 11 inç fazla büyük gelebilir, oyunlarda da performans sorunu yaşanabilir. Aralarından en kötüsü Redmi pad 2 zaten, işlemcisi Honor'un işlemcisinden bir tık daha iyi ama genel olarak daha kötü bir tablet. Seçenekler arasında girmemeli. Pil ömrü olarak da Honor tabii ki daha yüksek Tab A11'den. Fakat Tab A11 ile PUBG'de bile 5-6 saat ekran süresi aldım ben. En ağır oyunda bile, yani pil konusunda çocuk sorun yaşamaz bence. Bende 4 GB RAM olan versiyon var bu bile fazlasıyla iyi. 8 GB RAM olan versiyon ise 7 bin TL için performansı en iyi tablet zaten.

Öncelikle yukarıdaki arkadaş bayağı yanlış bilgi vermiş. Tab A11 8 değil 8.7 inç.
O zaman raporla ve yazma bunu dostum, moderatorler karar versin ona, siz degil : )

8.4 inc iPad Mini 7'ye kimse ''8.4 inc iPad Mini 7 inceliyorum'' demiyor. ''8 inc iPad Mini 7 inceliyorum diyor'', sonra ekran hakkinda detayli konusurken detaya giriyor cunku 0.4 inci genel konusurken takacak ve forumda ''yanlis bilgi vermis'' diyecek kadar kimse umursamiyor hayatta bazi seyleri. Telefon degil bunlar. Kaldi ki 1340x800 olan garbage ekraniyla gerekirse 13 inc olabilir, fark yok.
Tek fark da 4 GB RAM değil, Honor ile arasında neredeyse iki katı işlemci performansı farkı var. İşletim sistemi olarak da Samsung çok daha iyi bence.
Helio G99 ile SD680 arasindaki farki ''iki kati'' olarak buyuk bir farkmis gibi nitelendirmeniz bile Bu aralar çok araştırdım. cumlenizin dogrulugu sorgulatiyor acikcasi. Ikisi de ayni tierda SoC'ler ve Helio G99'un GPU tarafindaki avantajinin ustune, CPU tarafindaki 2x6 configinden dolayi golge dusuyor. Helio G99'un taban alindigi Helio G90T de zaten ilk ciktiginda SD 710 klasmanina yakin bir seydi, sonra G96 ile GPU downgrade edildi ve SD680/695 civarina indi genel performansi. Bunlari da arastirip ogrenmissinizdir ornegin umarim.

Daha iyi dediginiz OS'in overheadi ile Helio G99'un performans makasi daha da azaliyor zaten.
Aralarından en kötüsü Redmi pad 2 zaten, işlemcisi Honor'un işlemcisinden bir tık daha iyi ama genel olarak daha kötü bir tablet. Seçenekler arasında girmemeli.
6s 4G Gen 2 ile 680 4G arasindaki tek fark, Kryo 265 Gold cekirdeklerine yapilan 500MHz frekans artisi. Model kodlari bile -AF takisi disinda ayni zaten. Ornegin bunu da herhangi bir fark olarak saymamaniz gerekiyor (A73 cekirdeklere 500MHz frekans artisi yapilmasi pek bir sey degistirmiyor, hala yavas) aslinda ancak sayilmis : )

Kaldi ki tableti sirf Xiaomi diye gommussunuz, baska mantikli bir sebep goremiyorum. SoC disinda (ki ondaki bile ustunlugu soyledigim uzere onemsiz) her konuda Tab A11'e kiyasla daha onde. Ha, pardon, yarisinda tableti cop edecek 7 yil OS guncellemesi sozu de vardi Tab A11'de, dogru.
oyunlarda da performans sorunu yaşanabilir.
1920x1200p ekrani Adreno 610 konu sahibinin kullanim amaci icin rahatlikla besleyecektir. Ayni SoC'ye sahip telefonlarda da 1080p ekranlar oluyordu, onlarda da besleyebiliyordu zaten. X8a ile YT videosu izlerken yana Blue Archive (en agir mobil oyunlardan biri) acip AFK farm yapabiliyordum. Bu cocuk bu yukun yarisini bile yapmayacak, bu yuzden niye daha buyuk ekranli, daha iyi hoparlorlu ve daha uzun pil omru sunan bir cihaz tercih etmesin?

Bu butcedeki tabletlerin hepsinin kotu bir tarafi var. Olay konu sahibinin isteklerine gore daha iyi olani secmek, 0.7 ince takilmak ya da 3DMark'da attigi 1000 kusur puan farkini tartismak degil : )

Sİmdi dislikeinizi atabilirsiniz. Kolay gelsin.

Bu aralar çok araştırdım. Öncelikle yukarıdaki arkadaş bayağı yanlış bilgi vermiş. Tab A11 8 değil 8.7 inç. Tek fark da 4 GB RAM değil, Honor ile arasında neredeyse iki katı işlemci performansı farkı var. İşletim sistemi olarak da Samsung çok daha iyi bence. 8.7 inç gayet iyi ve yeterli bir boyut. Özellikle küçük bir çocuk için 11 inç fazla büyük gelebilir, oyunlarda da performans sorunu yaşanabilir. Aralarından en kötüsü Redmi pad 2 zaten, işlemcisi Honor'un işlemcisinden bir tık daha iyi ama genel olarak daha kötü bir tablet. Seçenekler arasında girmemeli. Pil ömrü olarak da Honor tabii ki daha yüksek Tab A11'den. Fakat Tab A11 ile PUBG'de bile 5-6 saat ekran süresi aldım ben. En ağır oyunda bile, yani pil konusunda çocuk sorun yaşamaz bence. Bende 4 GB RAM olan versiyon var bu bile fazlasıyla iyi. 8 GB RAM olan versiyon ise 7 bin TL için performansı en iyi tablet zaten.

Redmi pad 2 ile Samsung Tab A11 arasında yaklaşık 2.000 TL fiyat farkı var ve bu fiyat farkı kesinlikle değecek düzeyde. Redmi pad 2'de 2560 X 1600 piksel çok güzel bir ekran varken, Samsung 1340 X 800 piksel TFT panelli bir ekran kullanıyor. İşlemci yönünden de Redmi daha önde. Keza pil konusunda da bariz bir şekilde Redmi önde. Samsung Tab A11'in tek avantajı One UI, başka herhangi bir avantajı yok. Eğer alınacak çocuk 2-3 yaşında değilse, Samsung almak çok büyük bir hata olur.

Samsung A11'ı önermenizin nedeni nedir? Anladığım kadarıyla siz de kullanıyorsunuz; ben aldım, o zaman o da alsın gibi bir mantık yürüttüğünüzü düşünmek istemiyorum, ancak galiba öyle. Samsung Tab A11 bana göre fiyatını en hak etmeyen tabletlerden biri. Konu sahibinin anlattığından hareketle bu aile 2-3 yıl sonra kızı "anne bu tablet donmaya başladı" dediğinde, "canını sıkma kızım, yenisini alalım" diyecek durumda değiller ki. Bir teknolojik alet bence 2-3 yıl sonra çöp olmaya başlamamalı. A11 alırsa 1-2 ay sonra bile kasmaya başlayacak, 2-3 yıl sonra da giriş seviyesi oyunları oynatacak düzeye gelecek. Redmi'de çok uzun ömürlü olmaz, ancak çok daha iyi bir ekran, daha iyi bir pil, hoparlör vs. almış olacak.

Redmi pad 2 ile Samsung Tab A11 arasında yaklaşık 2.000 TL fiyat farkı var ve bu fiyat farkı kesinlikle değecek düzeyde. Redmi pad 2'de 2560 X 1600 piksel çok güzel bir ekran varken, Samsung 1340 X 800 piksel TFT panelli bir ekran kullanıyor. İşlemci yönünden de Redmi daha önde. Keza pil konusunda da bariz bir şekilde Redmi önde. Samsung Tab A11'in tek avantajı One UI, başka herhangi bir avantajı yok. Eğer alınacak çocuk 2-3 yaşında değilse, Samsung almak çok büyük bir hata olur.

Samsung A11'ı önermenizin nedeni nedir? Anladığım kadarıyla siz de kullanıyorsunuz; ben aldım, o zaman o da alsın gibi bir mantık yürüttüğünüzü düşünmek istemiyorum, ancak galiba öyle. Samsung Tab A11 bana göre fiyatını en hak etmeyen tabletlerden biri. Konu sahibinin anlattığından hareketle bu aile 2-3 yıl sonra kızı "anne bu tablet donmaya başladı" dediğinde, "canını sıkma kızım, yenisini alalım" diyecek durumda değiller ki. Bir teknolojik alet bence 2-3 yıl sonra çöp olmaya başlamamalı. A11 alırsa 1-2 ay sonra bile kasmaya başlayacak, 2-3 yıl sonra da giriş seviyesi oyunları oynatacak düzeye gelecek. Redmi'de çok uzun ömürlü olmaz, ancak çok daha iyi bir ekran, daha iyi bir pil, hoparlör vs. almış olacak.

İşlemci yönünde Redmi daha mı iyi dedin yanlış mı okudum. Çöp Xiaomi işletim sistemini konuşmuyorum bile.