Öncelikle yukarıdaki arkadaş bayağı yanlış bilgi vermiş. Tab A11 8 değil 8.7 inç.
O zaman raporla ve yazma bunu dostum, moderatorler karar versin ona, siz degil : )
8.4 inc iPad Mini 7'ye kimse ''8.4 inc iPad Mini 7 inceliyorum'' demiyor. ''8 inc iPad Mini 7 inceliyorum diyor'', sonra ekran hakkinda detayli konusurken detaya giriyor cunku 0.4 inci genel konusurken takacak ve forumda ''yanlis bilgi vermis'' diyecek kadar kimse umursamiyor hayatta bazi seyleri. Telefon degil bunlar. Kaldi ki 1340x800 olan garbage ekraniyla gerekirse 13 inc olabilir, fark yok.
Tek fark da 4 GB RAM değil, Honor ile arasında neredeyse iki katı işlemci performansı farkı var. İşletim sistemi olarak da Samsung çok daha iyi bence.
Helio G99 ile SD680 arasindaki farki ''iki kati'' olarak buyuk bir farkmis gibi nitelendirmeniz bile
Bu aralar çok araştırdım. cumlenizin dogrulugu sorgulatiyor acikcasi. Ikisi de ayni tierda SoC'ler ve Helio G99'un GPU tarafindaki avantajinin ustune, CPU tarafindaki 2x6 configinden dolayi golge dusuyor. Helio G99'un taban alindigi Helio G90T de zaten ilk ciktiginda SD 710 klasmanina yakin bir seydi, sonra G96 ile GPU downgrade edildi ve SD680/695 civarina indi genel performansi. Bunlari da arastirip ogrenmissinizdir ornegin umarim.
Daha iyi dediginiz OS'in overheadi ile Helio G99'un performans makasi daha da azaliyor zaten.
Aralarından en kötüsü Redmi pad 2 zaten, işlemcisi Honor'un işlemcisinden bir tık daha iyi ama genel olarak daha kötü bir tablet. Seçenekler arasında girmemeli.
6s 4G Gen 2 ile 680 4G arasindaki tek fark, Kryo 265 Gold cekirdeklerine yapilan 500MHz frekans artisi. Model kodlari bile -AF takisi disinda ayni zaten. Ornegin bunu da herhangi bir fark olarak saymamaniz gerekiyor (A73 cekirdeklere 500MHz frekans artisi yapilmasi pek bir sey degistirmiyor, hala yavas) aslinda ancak sayilmis : )
Kaldi ki tableti sirf Xiaomi diye gommussunuz, baska mantikli bir sebep goremiyorum. SoC disinda (ki ondaki bile ustunlugu soyledigim uzere onemsiz) her konuda Tab A11'e kiyasla daha onde. Ha, pardon, yarisinda tableti cop edecek 7 yil OS guncellemesi sozu de vardi Tab A11'de, dogru.
oyunlarda da performans sorunu yaşanabilir.
1920x1200p ekrani Adreno 610 konu sahibinin kullanim amaci icin rahatlikla besleyecektir. Ayni SoC'ye sahip telefonlarda da 1080p ekranlar oluyordu, onlarda da besleyebiliyordu zaten. X8a ile YT videosu izlerken yana Blue Archive (en agir mobil oyunlardan biri) acip AFK farm yapabiliyordum. Bu cocuk bu yukun yarisini bile yapmayacak, bu yuzden niye daha buyuk ekranli, daha iyi hoparlorlu ve daha uzun pil omru sunan bir cihaz tercih etmesin?
Bu butcedeki tabletlerin hepsinin kotu bir tarafi var. Olay konu sahibinin isteklerine gore daha iyi olani secmek, 0.7 ince takilmak ya da 3DMark'da attigi 1000 kusur puan farkini tartismak degil : )
Sİmdi dislikeinizi atabilirsiniz. Kolay gelsin.