Bütçe
10.000 TL
MSI almayın A620 var bende bir BIOS güncelleyeyim dedim başıma gelmeyen şey kalmadı, son BIOS'u indirdim her şeyi doğru yaptım ama güncelleme bittikten sonra BIOS'um bembeyaz oldu, sistem açılıyordu sorunusuz çalışıyordu ama BIOS'a giremiyordum her halükarda beyaz ekran oluyordu.
Sorun çözümü için Reddit'teki yabancı forumlara baktığımda ise üst seviye X870 anakartlarda bile bu sorunları yaşayanları gördüm, MSI BIOS ekranında M-Flash sol altta olduğu için tahminlerle bir şekilde M-Flash ekranına girip BIOS'u eski sürüme alabildim ama çile gibiydi, ilk fırsatta satıp farklı markaya geçeceğim.

Ne şerroymuş bu MSI. Bilmeden almışız zamanında b650m gaming plus'ı onu alirken de Asus un tasarimini begenmedigim için tercih etmiştim. Neyse gigabaytt b850 Auros deneyeceğim yakın zamanda.

MSI alınmaz diye bir şey demiyorum ama muhtemelen AM5 sistemler eski sistemlere göre daha sıkıntılı. Bende B650 Gaming PLUS WIFI var. Windows 10'da sürekli kernel hataları aldım. Dahili ekran kartı, harici ekran kartı (GTX 1080), PSU değişimi. Anakart listesindeki uyumlu 2 RAM'den teke indirme falan ne yaptıysam çözülmedi ve anakarttan şüphe ettim direk donanım arızası sanıyordum. Windows 11 kurunca tamamen düzeldi.

Bazen sistem DP porttan açmayabiliyor. Nadiren de olsa böyle hataları olabiliyor. Bazen ekranı kapatıyorum geri gelip açınca açılmıyor. Resetliyorum bazen açılıyor nadiren de olsa BIOS'u resetlemeden sistem açılmıyor. BIOS'da ayar yapmaya korkar oldum :)

Uzun süredir BIOS güncellemesi yapmamıştım. 8 ay olmuş. Son çıkan BIOS'lar ardı ardına :) 1M versiyonunu yükleyip denemek istiyorum. Umarım sıkıntı olmaz. Gerçi şu an çok problemim olmuyor. Ama sonuçta daha güncel.

Daha önce MSI Center üzerinden fanları ayarlayabiliyordum. Bir BIOS güncellemesinden sonra yok oldu. Belki o düzelir.

Yani MSI alınmaz demiyorum ama muhtemelen AM5 sistemlerde sıkıntı biraz daha fazla var. AM4 sistemim vardı onda da MSI B450 gaming plus vardı. Yıllarca hiçbir sıkıntı yaratmadı. BIOS'u düşük tutmuşlar sonradan Max çıkarttı adamlar :)

Screenshot_46.webp