O zaman kullanım amacınız internette sörf yapmaksa 8 GB işinizi görür. Fazlası için yatırım yapmanız kısa dönemli maliyet yüklenmenize sebep olur maalesef.
Günümüzde 8 GB çok düşük kalıyor. Şahsen Windows 10 kullanıyorum Firefox'u açınca sistem o şekilde 9 GB RAM kullanıyor. 4x8 RAM takmanız en mantıklısı olacaktır. Tabii yakında anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız.
Sizin sistemde bir sorun olabilir hocam, Windows 11 ile tarayıcı + Discord + Minecraft açtığımda 6 GB tüketiyordu.
Eğer RAM miktarınız yüksekse Windows ona göre ayarlayıp daha fazla RAM tüketiyor.
Günümüzde 8 GB çok düşük kalıyor. Şahsen Windows 10 kullanıyorum Firefox'u açınca sistem o şekilde 9 GB RAM kullanıyor. 4x8 RAM takmanız en mantıklısı olacaktır. Tabii yakında anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız.
O zaman bu hesapta Firefox'un 10 GB ve altı makinelerde çalışmaması gerekiyor. Windows sahip olduğunuz RAM'i kullanacak şekilde tasarlanmıştır. 4 de verseniz, 32 de verseniz suyunu sıkmaya çalışır - ki bu bence olumlu bir şey. Anlatmak istediğim Firefox 9 GB talep etmiyor, fazlaca RAM olduğu için 9'u kullanıyor.
Siz o tarayıcıyı siliniz o zaman. Ben de 2 launcher, 3 tarayıcı açık 7 GB kullanıyor sistem. Yüksek ihtimal ya tarayıcıdan ya işletim sisteminden ötürü arka plan girdiniz yüksektir.