O zaman kullanım amacınız internette sörf yapmaksa 8 GB işinizi görür. Fazlası için yatırım yapmanız kısa dönemli maliyet yüklenmenize sebep olur maalesef.
Detaylar
Kim cevapladı?Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Sizin sistemde bir sorun olabilir hocam, Windows 11 ile tarayıcı + Discord + Minecraft açtığımda 6 GB tüketiyordu.Günümüzde 8 GB çok düşük kalıyor. Şahsen Windows 10 kullanıyorum Firefox'u açınca sistem o şekilde 9 GB RAM kullanıyor. 4x8 RAM takmanız en mantıklısı olacaktır. Tabii yakında anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız.
Eğer RAM miktarınız yüksekse Windows ona göre ayarlayıp daha fazla RAM tüketiyor.
O zaman bu hesapta Firefox'un 10 GB ve altı makinelerde çalışmaması gerekiyor. Windows sahip olduğunuz RAM'i kullanacak şekilde tasarlanmıştır. 4 de verseniz, 32 de verseniz suyunu sıkmaya çalışır - ki bu bence olumlu bir şey. Anlatmak istediğim Firefox 9 GB talep etmiyor, fazlaca RAM olduğu için 9'u kullanıyor.Günümüzde 8 GB çok düşük kalıyor. Şahsen Windows 10 kullanıyorum Firefox'u açınca sistem o şekilde 9 GB RAM kullanıyor. 4x8 RAM takmanız en mantıklısı olacaktır. Tabii yakında anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız.
Siz o tarayıcıyı siliniz o zaman.Günümüzde 8 GB çok düşük kalıyor. Şahsen Windows 10 kullanıyorum Firefox'u açınca sistem o şekilde 9 GB RAM kullanıyor. 4x8 RAM takmanız en mantıklısı olacaktır. Tabii yakında anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız.
Daffy Duck
Üstün
İ3-3220Sistem bilgileri nedir? DDR3 sisteme yükseltme yapmanız gereksiz olabilir.
8GB Ram
GT 630M
512 GB SATA SSD
Normal mi o kadar kullanması ben Brave kullanıyorum toplam RAM 3-4 GB anca görüyor birkaç video açınca.
Yedekte benzer bir sistemim var, şahsen 8 işimi görüyor ama DDR3'te 16'dan fazlası artık gereksiz kaçıyor.
Koneko Toujou
Üstün
Normal mi o kadar kullanması ben Brave kullanıyorum toplam RAM 3-4 GB anca görüyor birkaç video açınca.
Vallahi ben de bilmiyorum ki ben sekme fazlalığından dolayı normal karşılıyordum da değilmiş sanırsam
Sondaki iyiydi.hayır sadece firefox değil toplam kullanılan o.
onu kısmanın bir yolu var mıdır o zaman ? 24 gb ram var diye babasından miras kalmış gibi kullanıyor çünkü.
Vallahi ben de bilmiyorum ki ben sekme fazlalığından dolayı normal karşılıyordum da değilmiş sanırsam.
Eklentilerde çok kullanıyor. Bende 16 GB DDR3 var Minecraft + Discord + Brave + Spotify açınca 6 GB toplam oluyor. Normal değil sizin sistemdeki.