Mimar enes

Çalışkan
Merhaba,

Bütçem 80.000 TL. AutoCAD, SketchUp, Enscape, vray, D5 programlarını kullanıyorum. İleride 3DS Max corona kullanmayı da düşünüyorum. Bazen de oyun oynuyorum. Ekran kartı ve işlemci olarak Intel i7 14700K, ekran kartı olarak da 5070 düşünüyorum. Diğer parçalar hakkında bir bilgiye sahip değilim, tüm önerilere açığım. 27 inç 2K Hz yüksek bir monitör de istiyorum.

Beni uzun süre götürecek bir bilgisayar olursa iyi olur. Ben böyle bir şey hazırladım ama ne kadar mantıklı oldu nasıl oldu çok bir bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Screenshot_2025-07-05-19-55-23-739_com.android.chrome.webp

85klık bir sistemde jmes donkey PSU korkunç duruyor :D
Bu bütçede 5070 Ti + güzel bir işlemci alınabilir. Eğer kullandığın programlar işlemci ağırlıklı ise AM5 tarafından 9950X çıkar.

85klık bir sistemde jmes donkey PSU korkunç duruyor :D
Bu bütçede 5070 Ti + güzel bir işlemci alınabilir. Eğer kullandığın programlar işlemci ağırlıklı ise AM5 tarafından 9950X çıkar.

Hocam işte çok anlamıyorum öyle ekledim ama PSU'dur anakarttır çok bilmiyorum. O yüzden tavsiye verirseniz benim için daha iyi olur. Sadece ekran kartı AMD olamaz, çünkü bizim programların çoğunda sıkıntı oluyor. Ekran kartı NVIDIA olacak.

Şu an kullandığım programlar işlemciyi ekran kartı kadar kullanmıyor ama ileride sadece işlemci gerektiren programlar var, onları kullanabilirim. AMD hiç kullanmadım, o yüzden işlemci olarak da biraz uzağım ama hangisi mantıklı ise açığım ben her öneriye.

Hocam işte çok anlamıyorum öyle ekledim ama PSU'dur anakarttır çok bilmiyorum. O yüzden tavsiye verirseniz benim için daha iyi olur. Sadece ekran kartı AMD olamaz, çünkü bizim programların çoğunda sıkıntı oluyor. Ekran kartı NVIDIA olacak.

Şu an kullandığım programlar işlemciyi ekran kartı kadar kullanmıyor ama ileride sadece işlemci gerektiren programlar var, onları kullanabilirim. AMD hiç kullanmadım, o yüzden işlemci olarak da biraz uzağım ama hangisi mantıklı ise açığım ben her öneriye.

O zaman ben işlemci ağırlıklı bir sistem toplayacağım 5070'in yarı yolda bırakacağını sanmam.
https://www.akakce.com/monitor/en-u...d-pivot-curved-oyuncu-u-fiyati,650296406.html (öğrenci indirimiyle 10k ya geliyormuş 10k üzerinden hesapladım)
Toplamda 90k. Eğer bütçem çıkmaz dersen 750W bir PSU seçebilirsin ben 850W kullandım biraz abartmışım :D
@20424 hocam bir şeye emin olamadım sistemde kullandığım sıvı soğutucu 9950X için yeterli mi?