Arkadaşlar laptopum RTX 5070 Ti ekran kartı kullanıyor. Monster hunter wilds, RDR 2, Witcher 3 gibi oyunları 2.5k çözünürlükte en yüksek ayarlarda test ettiğimde CPU 78-81 GPU 78-80 derece oluyor. GPU sıcaklığım sizce yüksek değil mi bana biraz yüksek geldi biraz internette araştırınca undervolt tavsiye ettiklerini gördüm. Sizce undervolt yapılmalı mı? Herhangi bir zararı var mı? YouTube'da detaylı undervolt rehberi mevcut oradan bakıp yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar laptopum RTX 5070 Ti ekran kartı kullanıyor. Monster hunter wilds, RDR 2, Witcher 3 gibi oyunları 2.5k çözünürlükte en yüksek ayarlarda test ettiğimde CPU 78-81 GPU 78-80 derece oluyor. GPU sıcaklığım sizce yüksek değil mi bana biraz yüksek geldi biraz internette araştırınca undervolt tavsiye ettiklerini gördüm. Sizce undervolt yapılmalı mı? Herhangi bir zararı var mı? YouTube'da detaylı undervolt rehberi mevcut oradan bakıp yapabilirim.
Laptoplar nispeten sıcak çalışır zamanla sıcaklık dahada artacaktır kullanıma bağlı şuanlık değerler laptopa göre gayet iyi.

Laptoplar nispeten sıcak çalışır zamanla sıcaklık daha da artacaktır kullanıma bağlı şu anlık değerler laptopa göre gayet iyi.

Peki ben yine de undervolt yapsam 5 derece falan düşse daha mı iyi olur yoksa şimdilik uğraşmayayım mı?

Laptopta durum ne bilmiyorum ama ben masaüstünde 0.865V-2820 MHz kombinasyonunda kullanıyorum aldığım değerler oldukça iyi.

Tavsiye eder misin yapayim mi?

Havaların sıcaklığını ve sistemin laptop olduğunu hesaba katarsak iyi bence. Undervoltla şansınızı denemek isterseniz siz bilirsiniz fakat ben uğraşmazdım. Bence dereceler iyi durumda.