Bütçe
850.000 TL

CQBB

Uzman
Yer
İstanbul
1.6 CDTI zincir değişiminin masraflı olduğunu biliyorum. Bunun dışında masrafsız ve bakım maliyeti düşük olması açısından hangi motor tercih edilmeli?

2013 model, 200k kilometre, manuel ama 820.000 TL. Sorunsuzluk desen yok, konfor desen yok, Alman kalitesi iyidir yalıtımı vb. iyi dersin ama o da yok. Şu ilandaki Golf'un yapıp Ceed'in yapamayacağı bir şey yok. Golf'un 2. elde hızlı satılması ve Wolkswagen olması harici bir artısı yok. Ceed çoğu konuda daha iyi bir araba.

1782911366014.webp

1782911373504.webp

Ne iç ne dış görüntü olarak Golf ile yarışamaz.
Sürüş hissiyatı, konfor, sürüş dinamikleri, yalıtım ve süspansiyon olarak Golf daha başarılı.
1.2 TSI tek kroniği ateşleme,bobin. Yanlış bilmiyorsam 2016 sonrası çözülmüş.

Eki Görüntüle 262228
Eki Görüntüle 262229

Sürüş hissiyatı, konfor, sürüş dinamikleri, yalıtım ve süspansiyon olarak Golf daha başarılı.

Yalıtım konusunda Kia Ceed daha iyi olabilir. 100 kilometre üstünde dahi rahatsız eden bir sese sahip değil araç.

Ayrıca yol tutuşunda daha iyi olduğundan eminim.

Eki Görüntüle 262228
Eki Görüntüle 262229

Triger zinciri gerilmesi, devirdaim pompası, bolca yağ eksiltme şikayeti olan 1.2 TSI motoru fazla büyütüyorsunuz gözünüzde. Sürüş dinamiği olarak Ceed daha iyi, konfor olarak da bence daha iyi. Yalıtım konusunda Golf daha iyi.

"İç mekan olarak yarışamaz" 🤔 Öve öve bitiremediğiniz, iç mekanı "çok daha iyi" olan Golf 7'de daha dijital klima bulunmuyor.

1.6 CRDI motor gerek dayanıklılık gerek güç olarak 1.2 TSI'dan 2 gömlek üstün bir motor.
Unutmadan söyleyeyim: Ceed yol tutuşu olarak daha iyi Golf 7'den.

Makyajsız manuel bir 2013 Golf'ü bu kadar gözünüzde büyütmeyin.

Yalıtım konusunda Kia Ceed daha iyi olabilir. 100 kilometre üstünde dahi rahatsız eden bir sese sahip değil araç.

Ayrıca yol tutuşunda daha iyi olduğundan eminim.
Triger zinciri gerilmesi, devirdaim pompası, bolca yağ eksiltme şikayeti olan 1.2 TSI motoru fazla büyütüyorsunuz gözünüzde. Sürüş dinamiği olarak Ceed daha iyi, konfor olarak da bence daha iyi. Yalıtım konusunda Golf daha iyi.

"İç mekan olarak yarışamaz" 🤔 Öve öve bitiremediğiniz, iç mekanı "çok daha iyi" olan Golf 7'de daha dijital klima bulunmuyor.

1.6 CRDI motor gerek dayanıklılık gerek güç olarak 1.2 TSI'dan 2 gömlek üstün bir motor.
Unutmadan söyleyeyim: Ceed yol tutuşu olarak daha iyi Golf 7'den.

Makyajsız manuel bir 2013 Golf'ü bu kadar gözünüzde büyütmeyin.
@Hamza Ensar Sağlam 1.4 TSI ve 1.6 TDI bağımsız süspansiyonları sayesinde yol tutuşunda Ceed'den daha iyidir. 1.2 TSI ilanı örnek mahiyetli paylaştım.

@michaelscofield Vag grubunu yağ eksiltmesi noktasında savunmam. Meşhur ve rüştünü ispat etmiş bir sorun.
Bakımına dikkat edildiği sürece zincir gerilmesinin önüne geçmek mümkün.

Tabii konu kaput altına gelirse 1.2TSI motoru, 1.6 crdi ile karşılaştırmak ayıp olur. Kore'lilerin birçok motor tipini deneyimlemiş olup Golf, yine nezdimde Ceed'den üstün bir araçtır.