ATX 3.1 ve 3.0 arasında kesinlikle 3.1 olmalı dedirtecek bir fark yok. Ayrıca bir sorun yaşadığınızda ASUS 10 yıl garanti veriyor. Ses olarak da ASUS çok daha sessiz. Ekstra olarak NZXT Türkiye'de herkes tarafından bilinen bir marka değil. İleride sistemi değiştirmeye kalktığınızda PSU'nun ASUS olması bile alıcı gözünde büyük artı yazacaktır. ASUS'ta da 16 pin üzerinden 600W alabiliyorsunuz.

Dedikleriniz saçmalıktan başka bir şey değil. Niye adı ASUS diye daha fazla verip daha kötü bir PSU alsın? Ya da neden başkasına satarken satacağı kişi ASUS'u daha çok bildiği için neden pahalıya daha kötüsünü alsın? ASUS'u almak için bir sebep yok. İsterse 100 yıl yaranti versin. ASUS'un Türkiye'de yetkili servisi rezalet ServisPoint olduğu sürece hiçbir ASUS ürünün garantisi yok gibi bir şey.

ATX 3.1 ve 3.0 arasında kesinlikle 3.1 olmalı dedirtecek bir fark yok. Ayrıca bir sorun yaşadığınızda asus 10 yıl garanti veriyor. Ses olarakta Asus çok daha sessiz. Ekstra olarak NZXT Türkiye'de herkes tarafından bilinen bir marka değil. İleride sistemi değiştirmeye kalktığınızda PSU'nun ASUS olması bile alıcı gözünde büyük artı yazacaktır. Asus'ta da 16 pin üzerinden 600w alabiliyorsunuz.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. 2.el piyasası hakkındaki söylemlerinize katılıyorum . Asus olunca alıcısı direkt çıkar tabi şüphem yok. Tekrardan bu attığınız modeli inceleyeceğim hocam saolun.

Dedikleriniz saçmalıktan başka bir şey değil. Niye adı ASUS diye daha fazla verip daha kötü bir PSU alsın? Ya da neden başkasına satarken satacağı kişi ASUS'u daha çok bildiği için neden pahalıya daha kötüsünü alsın? ASUS'u almak için bir sebep yok. İsterse 100 yıl yaranti versin. ASUS'un Türkiye'de yetkili servisi rezalet ServisPoint olduğu sürece hiçbir ASUS ürünün garantisi yok gibi bir şey.
PSU'nun daha "kötü" olduğuna dair excel tablosu dışında kanıt sun ve beni ikna et.

Lf3 Pro işlemciniz için gereksiz ayrıca o parayada alınmaz, Phantom spirit ile soğutulabilen bir işlemci sonuçta, boşa masraf.

@Krmm
O sıvı soğutucuyu sadece performansı için seçmedim hocam , aynı zamanda kasamın üst kısmını doldurup RGB fanlarla estetik görüntüyü tamamlasın istedim. Yoksa hava soğutma bile yeterli olur zaten haklısınız. Sistemin geri kalan parçaları hakkında da yorumunuzu bekliyorum.

Anakart pahalı geldi.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...b3FSiICtIzBkrXKoTJSELHjPojHDpn7xoCq6UQAvD_BwE

Bu anakartın İncehesap stoğunun yenilenmesini bekleyebilirsiniz. Stok bitmeden önce 14.000 bandında idi.
Evet bu da olabilir aslında. 2 bin lira daha ucuz. Sistemin geri kalanı hakkında da yorumlarınızı bekliyorum .

Başına bela olacak şey Lian Li fanlar, kendine has kontrolü ve bağlantısı olan şeylerden uzak dur. Standart ARGB fan ve hızı kontrol için 4 pin PWM uçlu olsun ister ayrı kontrolcü ister anakarttan yönetirsin fan ve efektleri. ARGB ve fan çoklayıcı kablolarla anakartın sınırlı ARGB ve fan girişlerine bağlarsın.
Kullandığım kasanın Pro versiyonunda fanlar vs. her şey dahil:
Videosunu çekmiştim:

Açıkçası haklısınız fakat lianlinin fanlarını gerçekten çok beğeniyorum. Zaten tek seferlik alacam ve ömürlük olacak. Teşekkür ederim öneriniz için. Sistemin geri kalanı hakkında da bir şeyler söylerseniz çok sevinirim.

tavsiyesi üzerine seçmiştim bu psuyu.

Bu ROG Aura Gold'ların incelemesini Aris yapmıştı çok detaylı biçimde ve genel olarak ROG Aura 1000G, alınabilecek en iyi 1000W modeller içinde ilk üçe giriyordu. Sonrasında Aris Gold olanların incelemelerini kaldırmış, neden olduğuna dair bir fikrim yok. Onun yerine Platin modellerin incelemesini yapmış ve onları yayınlamış detaylı olarak. Fiyatını hak ettiği müddetçe de epey önermiştim. Aynısı 1200G için geçerli değil, o düz ATX 3.0 C1200 Gold'un epey gerisinde kalıyordu. Şimdi ATX 3.1 için kıyas yaptığımızda da yine durum aynı.

1754848131605.webp

Kafaları hiç karıştırmamak için direkt overall performans sekmesine bakabilirsiniz. Mükemmel bir PSU C1200 3.1 gerçekten. Bunun ROG olanının 1000W olan versiyonu mükemmel işte 1200 olanı değil ki onu da bol bol önermişimdir. %5 fark bu segmente çok büyük. Ben de dataya göre öneri yaparım, başka bir kriterim yok. Sonradan satılabilirlik kısımları ile ilgilenmiyorum. Amacım kullanıcı cüzdanındaki para ile alabileceği en kaliteli ve performanslı ürünü alsın.

O sıvı soğutucuyu sadece performansı için seçmedim hocam , aynı zamanda kasamın üst kısmını doldurup RGB fanlarla estetik görüntüyü tamamlasın istedim. Yoksa hava soğutma bile yeterli olur zaten haklısınız. Sistemin geri kalan parçaları hakkında da yorumunuzu bekliyorum.

Evet bu da olabilir aslında. 2 bin lira daha ucuz. Sistemin geri kalanı hakkında da yorumlarınızı bekliyorum .

Açıkçası haklısınız fakat lianlinin fanlarını gerçekten çok beğeniyorum. Zaten tek seferlik alacam ve ömürlük olacak. Teşekkür ederim öneriniz için. Sistemin geri kalanı hakkında da bir şeyler söylerseniz çok sevinirim.
Sistemine 1000 WATT PSU yeter de artar. NZXT C1000 2024 modelini kullanıyorum. ATX 3.1 destekli. Kabloları kalın ve sert, güven veriyor. Şekil vermesi zor haliyle. Zero fan özelliği var, belirli derecede fanlar devreye giriyor. istersen bunu iptal edebiliyorsun, yani fan sürekli çalışıyor. PSU'nun güç tuşunun yanındaki butona basarsan devre dışı kalıyor zero fan. Öneririm. Çünkü zero fan devredeyken PSU'nun dışına dokununca aşırı sıcak geldi bana. Fanı sessiz zaten. Standart korumalara ek olarak fanının çalışmadığını anlayıp kendini koruma özelliği var. Bir de bendeki ürün yabancı incelelemelerde elektrik kesilmesinde çok yüksek hold on zamanı ile beğeni toplamıştı.
O anakart kronik yazılımi bios ve donanım sorunlu. O anakartı alanlar olarak forumlarda konu açtık, mağduru çok. Servise yolladım, işlemci pini yamulmuş diyerek yolladılar geri, herkeste ayrı bir sorun. RAM'ler rastgele hata verebilir, başka sorunlar da cabası. bu sorunları belirterek haraç mezat satıp Asus Rog Strix B850 F Gaming aldım. Çok memnunum.

Sıvı soğutucu olarak şuna da bakabilirsiniz; https://www.gaming.gen.tr/urun/5606...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

RAM olarak, siyah stoğu gelirse; https://www.gaming.gen.tr/urun/7169...ua80-60b280m-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Siyah stoğu gelmez ise; https://www.gaming.gen.tr/urun/5846...ua80-60a300g-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Kasa olarak ise; https://www.akakce.com/bilgisayar-k...NVbgaUoliuaIVp3f3GaIHBoCApIQAvD_BwE#m-gallery

Yanlış hatırlamıyorsam üst taraf için dahili olarak mesh panelde geliyor idi.

Ayrıca sizi şu konuda uyarayım, Lian Li'nin Türkçe Windows uyumlu yazılımı rezalet. Bu konuda sizi uğraştırabilir.

ATX 3.0 yerine ATX 3.1 PSU öneririm çünkü ATX 3.1 ile ekran kartına giden kabloda ufak değişiklikler yaparak güvenlik ve temassızlık kaynaklı sorunların önüne geçilmiş. Tecrübeyle şahidim, ekran kartına iyi oturmamıştım kabloyu, PSU güç vermedi. ATX 3.0 olsaydı güç verirdi ve zamanla yanardı.

Arctic sıvı soğutucular iyi ama radyatörleri standartların dışında kalın. Bu sebeple alacağın kasada anakarta değme yapar mı diye emin ol.

Sistemine 1000 WATT PSU yeter de artar. NZXT C1000 2024 modelini kullanıyorum. ATX 3.1 destekli. Kabloları kalın ve sert, güven veriyor. Şekil vermesi zor haliyle. Zero fan özelliği var, belirli derecede fanlar devreye giriyor. istersen bunu iptal edebiliyorsun, yani fan sürekli çalışıyor. PSU'nun güç tuşunun yanındaki butona basarsan devre dışı kalıyor zero fan. Öneririm. Çünkü zero fan devredeyken PSU'nun dışına dokununca aşırı sıcak geldi bana. Fanı sessiz zaten. Standart korumalara ek olarak fanının çalışmadığını anlayıp kendini koruma özelliği var. Bir de bendeki ürün yabancı incelelemelerde elektrik kesilmesinde çok yüksek hold on zamanı ile beğeni toplamıştı.
O anakart kronik yazılımi bios ve donanım sorunlu. O anakartı alanlar olarak forumlarda konu açtık, mağduru çok. Servise yolladım, işlemci pini yamulmuş diyerek yolladılar geri, herkeste ayrı bir sorun. RAM'ler rastgele hata verebilir, başka sorunlar da cabası. bu sorunları belirterek haraç mezat satıp Asus Rog Strix B850 F Gaming aldım. Çok memnunum.
NZXT konusundaki tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Anakart konusunda ise şok oldum. Yani bu anakartı baya kişi önermişti bana. O halde vazgeçiyorum hocam. Bu söylediklerinizden sonra zaten insanın alası varsa da kaçar. Geriye 2 marka kalıyor. Biri Asus diğeri gigabyte. Fiyat açısından Asus baya pahalı. Asusun b850 anakartları ile gigabyte aorusun x870 anakartları aynı fiyata satılıyor resmen. Siz yinede Asus mu önerirsiniz?

ATX 3.0 yerine ATX 3.1 PSU öneririm çünkü ATX 3.1 ile ekran kartına giden kabloda ufak değişiklikler yaparak güvenlik ve temassızlık kaynaklı sorunların önüne geçilmiş. Tecrübeyle şahidim, ekran kartına iyi oturmamıştım kabloyu, PSU güç vermedi. ATX 3.0 olsaydı güç verirdi ve zamanla yanardı.

Arctic sıvı soğutucular iyi ama radyatörleri standartların dışında kalın. Bu sebeple alacağın kasada anakarta değme yapar mı diye emin ol.
Çok teşekkür ederim. PSU ATX 3.1 olacak zaten ondan yana sıkıntı yok. Arctic ise kasaya sığıyor. O halde sistem bu şekilde iyi diyorsunuz yani. Fakat anakart konusunda üstte bir arkadaş uyarı yaptı. Sanırım onu değişecem. Öneriniz varsa dinliyorum. Asus veya gigabyte markasından birinden alacam. Aklımda 3 anakart var şuan

NZXT konusundaki tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Anakart konusunda ise şok oldum. Yani bu anakartı baya kişi önermişti bana. O halde vazgeçiyorum hocam. Bu söylediklerinizden sonra zaten insanın alası varsa da kaçar. Geriye 2 marka kalıyor. Biri Asus diğeri gigabyte. Fiyat açısından Asus baya pahalı. Asusun b850 anakartları ile gigabyte aorusun x870 anakartları aynı fiyata satılıyor resmen. Siz yinede Asus mu önerirsiniz?

Çok teşekkür ederim. PSU ATX 3.1 olacak zaten ondan yana sıkıntı yok. Arctic ise kasaya sığıyor. O halde sistem bu şekilde iyi diyorsunuz yani. Fakat anakart konusunda üstte bir arkadaş uyarı yaptı. Sanırım onu değişecem. Öneriniz varsa dinliyorum. Asus veya gigabyte markasından birinden alacam. Aklımda 3 anakart var şuan

Pardon uyarıyı siz yapmışsınız kusura bakmayın bir sürü mesaj gelince karıştı :D

Sıvı soğutucu olarak şuna da bakabilirsiniz; https://www.gaming.gen.tr/urun/5606...ivi-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

RAM olarak, siyah stoğu gelirse; https://www.gaming.gen.tr/urun/7169...ua80-60b280m-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Siyah stoğu gelmez ise; https://www.gaming.gen.tr/urun/5846...ua80-60a300g-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Kasa olarak ise; https://www.akakce.com/bilgisayar-k...NVbgaUoliuaIVp3f3GaIHBoCApIQAvD_BwE#m-gallery

Yanlış hatırlamıyorsam üst taraf için dahili olarak mesh panelde geliyor idi.

Ayrıca sizi şu konuda uyarayım, Lian Li'nin Türkçe Windows uyumlu yazılımı rezalet. Bu konuda sizi uğraştırabilir.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim inceleyeceğim şimdi.

Son düzenleme:
Biosları ve donanımı bayağı sorunsuz. Almayı düşündüğün X870 modeli gibi bios flshback ve clera cmos için iki ayrı tuş da mevcut. AMD biosları sıkıntı çıkarırsa sistemi açmadan bios sıfırlayabilir veya flashtan bios yüklersin. AMD sistemlerde lazım olabiliyor. X870'in tek artısı daha fazla PCI Express 5 depolama hattı vs. diye biliyorum. Dersen ki aynı anda ekran kartı, yüksek bant genişlikli capture card veya harici PCI ses kartı, 3 tane NVME SSD ile yoğun işlem, render vs. ve kayıt alacağım o zaman ihtiyaç duyarsın. X870 Tomahawk ve sonrasında Asus Rog Strix B850 F Gaming seçme sebebim arkada da USB 3 portlarının çokluğu ve clear cmos ile bios flashback özelliklerinin olması.