İyi etmişsiniz hocam. Ben şahsen 9800x3d aldıktan sonra dediğiniz gibi bir işlemci çıkarsa upgrade yapar mıyım bilmiyorum. Duruma göre bakacam artık. Ram konusunda da 6000 MHz üstü ram almayı düşünmüyorum zaten. Cl 30 olacak bide. Şuan araştırıyorum bir yandan. Çok saolun fikirleriniz için.RAM'de EXPO destekli ve 6400 MHZ'i geçmesin. Atıyorum 6600 MHZ RAM aldınız. Expo profilini aktif edince 6600 MHZ'de çalışacak ve işlemci ile RAM 1:1 çalışamayacak. 1:1 çalışması için RAM'i manuel 6400 veya altı frekanslara manuel indirip, stabil CL ve voltaj değerini tutturman gerekecek. İşin zor yani.
Ekran kartım RTX 4070 TI SUPER olduğu için Ryzen 7 7700 aldım işlemci olarak. Besliyor ekran kartımı. Bu işlemciye 50 MHZ OC yaptım, Ryzen 7 7700X oldu bir nevi. 9. nesil almama sebebim bu platforma asıl ve son işlemci ailesi gelecek yıl çıkacak. O işlemcilerde Ryzen 7 ailesi tek CCD'de 12 çekirdek olacak. Ardından 6 ay geçer tek CCD'de 12 çekirdekli Ryzen 7 X3D işlemci çıkar. İşte o işlemciyi almayı düşünüyorum. Mevcut ekran kartım için 8 bin TL'ye aldığım R7 7700 yetiyor.
Detaylar
Kim cevapladı?VENGEANCE ANGEL
Üstün
Senin de benden pek farkın yok demek şans konusunda. O zaman daha dikkatli olmalısınEstağfurullah hocam ne küfürü.
2x32 expo ram olarak bakıyorum ohalde. Şuan önümde Akakçe açık. Diğer sekmede de anakartın QVL listesi açık.
Gskill listede yoktu zaten biliyordum. Şimdi corsaire baktım maalesef o da yok.
Bir de şu crucial olana bakacağım şimdi. O da yoksa bir yolunu bulacam artık. Qvl Listesi dışına çıkmak hiç istemiyorum. Kimseye bir şey olmaz , bana kesin olur. Hayatta her zaman şanssızdım zaten.
Piyoxy06
Uzman
Gereksiz pahalı
Hynix çipli ram al mhz si cl si önemli değil.İyi etmişsiniz hocam. Ben şahsen 9800x3d aldıktan sonra dediğiniz gibi bir işlemci çıkarsa upgrade yapar mıyım bilmiyorum. Duruma göre bakacam artık. Ram konusunda da 6000 MHz üstü ram almayı düşünmüyorum zaten. Cl 30 olacak bide. Şuan araştırıyorum bir yandan. Çok saolun fikirleriniz için.
Pahalı ama sistem iyi mi ? O 3 fotodaki parçalardan sadece anakart değişti şuan. Asus rog b850E alacam onun yerine.Gereksiz pahalı
Hynix çipli ram al mhz si cl si önemli değil.
Piyoxy06
Uzman
b850f al, b850e de gereksiz pahalı strix 870 modellerine bakardım o bütçedePahalı ama sistem iyi mi ? O 3 fotodaki parçalardan sadece anakart değişti şuan. Asus rog b850E alacam onun yerine.
beyaz sistem topladım ben bununla
Hocam b850F daha mantıklı evet fakat anakart konusunda 2 kriterim var normalde. Birisi Asus olmalı ikincisi ve en önemlisi Q code olması lazım. B850F modelinde Q code yok maalesef. Yani mecburen 18 bin liraya b850E alacam veyahut 5 bin lira daha koyup x870E-E modelini alacam. Ama bu da çok pahalı geliyor gözüme.b850f al, b850e de gereksiz pahalı strix 870 modellerine bakardım o bütçede
beyaz sistem topladım ben bununla
- Makaleler
- 1
MSI bu modelini düşünebilirsin bu arada, stabildir, ASUS şart değil şu anda. Bu fiyata X870E çipset gayet uygun. @KrmmHocam b850F daha mantıklı evet fakat anakart konusunda 2 kriterim var normalde. Birisi Asus olmalı ikincisi ve en önemlisi Q code olması lazım. B850F modelinde Q code yok maalesef. Yani mecburen 18 bin liraya b850E alacam veyahut 5 bin lira daha koyup x870E-E modelini alacam. Ama bu da çok pahalı geliyor gözüme.
@Krmm Adamlar 88 de koymuş bak senin için, sağ üstte.
Normalde bunu alacaktım fakat bu konu başlığı altında bu anakartı diğer arkadaşlar kesinlikle önermedi. Sorunları çok fazlaymış. Soğudum vazgeçtim hocam. Asus almamı önerdiler. Asus alasım vardı zaten benimde. Yani şuan rog b850e veya x870e-e den birini alacam büyük ihtimalle.MSI bu modelini düşünebilirsin bu arada, stabildir, ASUS şart değil şu anda. Bu fiyata X870E çipset gayet uygun. @Krmm
Eki Görüntüle 172398
@Krmm Adamlar 88 de koymuş bak senin için, sağ üstte.
- Makaleler
- 1
Kim ne yazmış tam olarak olumsuz, ben bu sektörün içindeyim. BIOS update yapacaksın son sürüme, sonrasında sana 2x16 XPG atmıştım 6000 CL30, 2 tane ondan tak buna, sorunsuz kullan. Kimseye aldanma, boşuna paranı çar çur etme. Vade farksız 9 taksit al geç bunu bu fiyattayken, bir daha bulman çok zor bu fiyatlara. Benim kartım ASUS şu anda, hiçbir farkı yok. @KrmmNormalde bunu alacaktım fakat bu konu başlığı altında bu anakartı diğer arkadaşlar kesinlikle önermedi. Sorunları çok fazlaymış. Soğudum vazgeçtim hocam. Asus almamı önerdiler. Asus alasım vardı zaten benimde. Yani şuan rog b850e veya x870e-e den birini alacam büyük ihtimalle.
Ben tavsiye ediyorum bunu almanı, hiçbir problem de yaşamazsın. BIOS güncelle, sonrasında EXPO aktif et, bu kadar. Sıfır sorun. Sorun çıkarsa ben senden kartı alacağım, buraya konu aç tekrar, o kadar iddialıyım bu konuda
X870 oturtamadı MSI ilk çıktığında, 15 tane Beta BIOS vardı, 6 aylık süreç sonucu sıkıntılar giderildi, problem yok şu anda. Aylar oldu o sorunlar biteli. 10 numara kart bu, hem de bu fiyata, rakibi yok şu anda. @Krmm
Hocam valla çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. Bu konudaki bir önceki sayfaları hızlıca kontrol ederseniz diğer arkadaşların neden önermedikleri yazıyor orada. Ama yinede tekrardan düşüncem bu konuyu çok saolun.Kim ne yazmış tam olarak olumsuz, ben bu sektörün içindeyim. BIOS update yapacaksın son sürüme, sonrasında sana 2x16 XPG atmıştım 6000 CL30, 2 tane ondan tak buna, sorunsuz kullan. Kimseye aldanma, boşuna paranı çar çur etme. Vade farksız 9 taksit al geç bunu bu fiyattayken, bir daha bulman çok zor bu fiyatlara. Benim kartım ASUS şu anda, hiçbir farkı yok. @Krmm
Ben tavsiye ediyorum bunu almanı, hiçbir problem de yaşamazsın. BIOS güncelle, sonrasında EXPO aktif et, bu kadar. Sıfır sorun. Sorun çıkarsa ben senden kartı alacağım, buraya konu aç tekrar, o kadar iddialıyım bu konuda
X870 oturtamadı MSI ilk çıktığında, 15 tane Beta BIOS vardı, 6 aylık süreç sonucu sıkıntılar giderildi, problem yok şu anda. Aylar oldu o sorunlar biteli. 10 numara kart bu, hem de bu fiyata, rakibi yok şu anda. @Krmm
Yeni konular
-
-
-
-
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347