Bütçe
90.000-95.000

aras123

Gelişen
Merhaba ilk sistemim olacak. Pek bilgili değilim o yüzden sizlere sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekran kartı:

İşlemci:

Anakart:

SSD:

RAM:

Soğutucu:

PSU:

Kasa:

Beyaz bir sistem istiyorum. Sizce bu parcalar iyi midir? Bir de kasadan pek emin değilim anakart, PSU ve ekran kartı uyacak mı diye. Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrardan teşekkürler.

Merhaba ilk sistemim olacak. Pek bilgili değilim o yüzden sizlere sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Ekran kartı:

İşlemci:

Anakart:

SSD:

RAM:

Soğutucu:

PSU:

Kasa:

Beyaz bir sistem istiyorum. Sizce bu parcalar iyi midir? Bir de kasadan pek emin değilim anakart, PSU ve ekran kartı uyacak mı diye. Yardımcı olursanız sevinirim. Tekrardan teşekkürler.

Soğutucu önerim:

PSU önerim:

PSU'da aynı modelin 1350w versiyonunada bakabilirsiniz aman aman bir fiyat farkı yok.

Genel olarak hikayeli oyunlar. Fps oyunları için.

Öneriniz için teşekkür ederim. Soğutucunun rgbsinin kontrolu var mıdır acaba? Yani renklerini değiştirebilirim değil mi?

Ekran kartı:

İşlemci:

Anakart:

SSD:

RAM:

Soğutucu:

PSU:

Kasa:

Gen 5 SSD önermem, o düzeyde bir anakarta gerek yok, soğutucu değişmeli.

PSU neden beyaz değil? Beyaz sistemde siyah kablo hoş olmaz.

@aras123

Son düzenleme:
Genel olarak hikayeli oyunlar. FPS oyunları için.

Öneriniz için teşekkür ederim. Soğutucunun rgbsinin kontrolu var mıdır acaba? Yani renklerini değiştirebilirim değil mi?

Bu bütçede 5080 veya 5070 Ti da çıkar fakat ben 9070XT topladım.
Toplamda 94.4K. Sıvı soğutucu hakkında pek bir bilgim yok.

Soğutucum aynı kalabilir ama anakarttan eminmisiniz? Anakart bu sekilde daha iyiyse, güvenilirse bu şekilde alabilirim. İşlemciyi r7 9800x3d yapmanız çok iyi olmuş bende böyle düşünüyordum ama anakartlardan korkuyordum biraz tamam diyorsanız dediğim gibi soğutucum aynı kalabılır 96-97bin TL'lere çıkması pekte sorun değil. Bu şekilde yarın alıcağım.

@efebatiin attığı sisteme ek.
Sıvı soğutma alternatifi https://www.akakce.com/islemci-sogu...m-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,340240987.html
Hard bir rekabet yoksa işlemci 9700X düşülüp artan bütçe ile anakarta ya da diğer parçalara yatırılır.

9700X mi yoksa 7800X3D mi önerirsiniz bende anakarttan pek emin olamadım. Soğutucu MSI olarak kalabilir. Bir de PSU emin olamadım bu kadar ucuz olması biraz şüphe uyandırıyor yeterince güvenlik sağlayamaz diye endişe ettim.

Evet aslında bende 5080 isterdim ama diğer parçalardan fazla kısmam gerekecek bir de beyaz olsun istiyorum.

Soğutucum aynı kalabilir ama anakarttan emin misiniz? Anakart bu sekilde daha iyiyse, güvenilirse bu şekilde alabilirim. İşlemciyi R7 9800X3D yapmanız çok iyi olmuş bende böyle düşünüyordum ama anakartlardan korkuyordum biraz tamam diyorsanız dediğim gibi soğutucum aynı kalabılır 96-97bin TL'lere çıkması pek de sorun değil. Bu şekilde yarın alacağım.

9700X mi yoksa 7800X3D mi önerirsiniz bende anakarttan pek emin olamadım. Soğutucu MSI olarak kalabilir. Bir de PSU emin olamadım bu kadar ucuz olması biraz şüphe uyandırıyor yeterince güvenlik sağlayamaz diye endişe ettim.

Anakartın VRM soğutması gayet güzel gözüküyor 15 fazlı güzel bir anakart. 2 M.2 slotu var ileride 2TB az gelirse 1 tane daha takabilirsin fiyatına görre güzel bir anakart.

1753691525751.webp

9700X 7800X3D konusuna gelecek olursak bu senin hangi oyunlar oynadığına göre değişiklik gösterir. CS2 gibi işlemci sömüren oyunlar oynayacak isen 7800X3D veya 9800X3D güzel tercih olur.

Ekran kartı:

İşlemci:

Anakart:

SSD:

RAM:

Soğutucu:

PSU:

Kasa:

Hocam bende yakın zamanda imzamdaki sistemi topladım. Ekran kartı ve ramler hariç diğer tüm parçaları peşin fiyatına 3-6 taksit ile satın aldım ve toplamda 70.000 TL civarı para harcadım. Estetik olarak kesinlikle harika durmakta, performans olarakta çok memnunum. Değerlendirebilirsin.