90.000 TL bütçe ile Samsung S26 Plus mı yoksa S26 Ultra mı alınmalı?

Bütçe
90.000 TL
Kimse kusura bakmasın ama S26 Plus'un hiçbir manası kalmadı. Aynı fiyata zaten gider Galaxy S25 Ultra bulabilirsiniz. Full kamera paketi ile kusursuz deneyim yaşarsınız. S25 Plus kullanıcısı olarak One UI 8'in tutarsızlıkları sağolsun iki ara bir derede kaldık. Cihaz donanımsal ve tasarımsal olarak çok güzel ancak firmanın ülkemizdeki yerel fiyatlandırması doğru değil. S26 Ultra açıkçası çok boş bir telefon. Alüminyum kasaya, lensleri bir tık daha ışık alıyor diye ve Privacy Display bulunan bu cihaza 90-100 bin liralar verilmez.

Evet. Fakat sanirim ben base S serisiyle karistirdim. İki ekranda aynidir.
Peki hocam karışıklığı düzelttiğimize göre sizce hangisi alınmalı snapdragon 8 elite gen 5 li bir telefon mu exynos 2600 mi her ne kadar exynos olsa bile 2nm çok cezbediyor ve şöyle bir video gördüm nedense 8 elite gen 5 2 buçuk saat daha fazla ömür sunuyor bataryada bunun sebebi nedir? ayrıca snapdragon 8 elite gen 5 2nm değil 3nm çok ilginç ya.

Bir telefona 90 bin TL verilmemeli.

Bence ikisi de ihtiyaclarin icin fazla ya. İlla Samsung olsun diyorsan duz S26 alip gecebilirsin. Batarya omru Exynos varyantinda bile iPhone 17'den daha verimli ve stabil sonuclar veriyor. Fiyati da telefoncudan 53 bine bulursun. Kalan parayla da tasinabilir bilgisayar ihtiyacim var dersen MacBook Neo da alirsin. İhtiyacin yoksa Buds ve Watch alabilirsin kalan parayla.

@PC Uzmanı, hocam dugum dedigimiz seyler vardir. Bunlari uretim bandi gibi dusunebilirsiniz.

2600'un dugumu SF2. 2600 uretilirken yield daha %50 falandi. Bu verim orani demek. Yani her 2 cipten birisi cope gidiyordu.

8 Elite Gen 5 ise TSMC'nin N3P bandindan gecti. TSMC'nin 3nm icin en tepe dugumlerinden birisi ve yield %80 civarlarinda. Umarim anlatabildim.

Evet orası öyle hocam ama birini alacağım artık büyük ihtimalle de S26+ alırım ya ikinici el de düşünmüyorum hocam şu anlık PC ihtiyacımda yok Allah'a şükür.

Anladım hocam teşekkürler <3

10 bin, 20 bin derken giyecek don kalmayacak hocam bu gidişatla.
S26 Ultra için fark ödemeye gerek yok, fiyatı pahalı.
S26 Plus iyi seçim olur, dâhâ ucuza S25 FE modeli de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…