90.000 TL bütçeye ekipman ve monitör dahil sistem için seçilen parçalar nasıldır?

Eyw hocam desteğin için şöyle bir remake olur mu sistem için

Işlemci: aynı tutacam

Anakart: seninki ve benim işlemciye daha rahat yeter faz sayısı

Ekran kartı: ben I game Vulcan buldum 34k'ya bunun soğutması da baya iyi biliyorum bence 3k fazlalığa değer

RAM: şu viper modelinin CL30 hâli şuan uygun ki çiplerini hynix olarak hatırlıyorum

SSD: zaten ortak

PSU: hocam sanırım siz şu zaman geçtikçe PSU'nun verebileceği W değerinin düşeceğine inananlardansınız ki enermax modelini tercih etmişsiniz. Ama ben inanmıyorum ki ben 850W tercih ettim diye bana laf edenler de olmuştu zamanında oyuzden corsair'in 850W modelini tercih edecem

Soğutucu: aynı kafa

Kasa: kararsızım be hala daha heybetli bir şey yok mu be fan eklemeyi erteleyebilirim zaten o ekran kartlarının soğutması yeterli olacaktır.

Monitör: knk senin modelin ben niceliklerini bilmiyorum, gecikme değerlerini bilmiyorum, aydınlatma tipini bilmiyom, minimum nit değerini bilmiyom, renk gamutu oranlarını bilmiyom. Eğer bana detaylı ve basit bir liste atarsan düşünürüm.

Çevre birimleri: knk seninkilerin çoğu wireless ki ben kablosuz modellerle uğraşmak istemiyom şarj etmesidir falan
Ama klavyen dikkat çekti kablolu muydu kablosuz muydu söyler misin

Bu arada desteklerin için eyw 109 kişiden sadece sen konuşmayı sürdürüyorsun. Yazım imla kurallarinda hatalarim olabilir çünkü internette çok dikkat etmiyom, umarım rahatsız etmemiştir.

İşlemciyi 9700x yapabiliyorsunuz çok iyi olur. Hem daha ileriye dönük bir işlemci.

Ekran kartında, 3k fiyat farkına max 5 derece için değmez hocam.

Anakartlar giriş seviye (daha doğrusu A serisi) olmadıkça VRM kapasiteleri her işlemciye yeterli burda değişen şey sayı ve kapasite. Kısaca açıklamak gerekirse ikş anakart düşünün, birinde 8 VRM ve her biri 90A olsun. Diğeri ise 12 VRM ve her biri 60A olsun. İkisinde de 9950X3D kullanalım. Veriler üzerinden bakılırsa 2 anakartta bu işlemciden 2 tane besleyebilir. Burdaki fark VRM'lere vinen yükte. Farkındaysanız ikisşde 720A kapasiteye sahip. Fakat 12 VRM içeren anakartta ki yük dağılımı 8 VRM'e göre çok daha iyi.

Stokları yenilenirse Patriot'u alabilirsiniz.

Ssd de anlaştık zaten.

Psu'ya gelirsek. Açıkçası düşeceğine inanmıyorum. Ancak bu fiyat bandında enermax dolu dolu bir Psu'dur. Aşırı F/P.

Soğutucu üzerinde de anlaştık.

Açıkçası biraz gösteriş istiyorsanız şunu alabilirsiniz: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...MpnYlnk9b-hG0zziibJBdSgC0Pr52ydBoCKJ0QAvD_BwE

Monitörün özellikleri için: https://www.epey.com/monitor/lenovo-legion-r27qe.html

Monitörün incelemesi:
Çevre bileşenlerinde klavye ve mouse'u kablolu ve kablosuz kullanabiliyorsunuz. Kulaklığı ise dongle aracılığıyla. Şahsen mod fark etmeksizin kolay kolay kopma yaşayacağınızı düşünmüyorum. Son karar sizin. Klavyeyi beğendiyseniz, değerlendirebilirsiniz. Hem kablolu hem kablosuz desteği, hotswap desteği vs. var. Gayet güzel bir klavye.

Rica ederim. Bilgisayar işleri hobim diyebilirim. Bu yüzden bu konularda olabildiğince aktif olmaya çalışıyorum. Yazım kurallarına pek takmıyorum. İçiniz rahat olsun.

Hocam yani diyorsun ki bu anakartin evet faz sayısı az olabilir ama tanesi başına daha iyi A değeri var bu değer ne kadar öğrenebilir miyim
Ki eğer faz sayısı az olursa daha çok ısınır yük bindiği için ve thermal throttle olma şansı artar

Bu arada PSU olarak bence kim olsa inanmaz 1200W zaten overkill ve içindeki kontrolcü yapısını bilmiyom beni öldürmeye mi çalışıyon
Ve kasa iyi ama micro ATX o oyüzden anakart sığmaz ki zaten ben bu kasayı zamanında öneri almıştım biliyorum yani

Ve ekran kartında benim aslında derdim bir yandan da malzeme kalitesi
Kompakt bir şey hiçbir şekilde ÍSTEYEMÍYORUM.

Ama eğer MSI gaming Trio alırsam işlemci olarak senin dediğinden alacam diyecektim ki... Onun W değeri muhtemelen daha yüksek, eğer onu alırsam 850W PSU artık bir ŞART olur

Neyse senin şu inceleme videosunu izlemeye üşeniyom 1-2 aydır zaten yerlerde sürünüyom araştırma için umarım anlamışsındır. Ama bugün izlerim bir ara merak etme

Bu arada unutmadan eğer klavyenin tuş yapılarının mavi değilde daha çok sıcak renkleri var olan(kırmızı, sarı, turuncu falan) versiyonu varsa göster ve switch yapısı olarak şu benim ilk attığım klavyeninki yada yellow switch olur ki seninki zaten yellow switch'in üst düzeyi gibi bir şey sanırım nerden dinleyebilirim bu sesi

Sadece bu anakart için değil genel olarak yorum yaptım.

Psu F/P, japon kapasitörler vs. gayet kaliteli malzemeden. Yine de karar sizin.

Kasayı yanlış atmışım. Kusura bakmayın. Önerceğim kasa buydu fakat fiyatı uçmuş. https://www.epey.com/bilgisayar-kasasi/msi-mag-pano-100r-pz.html kasa işini size bırakıyorum.

Kalan kısmı daha sonra yanıtlayacağım. Şuan pek müsait değilim.

Bana kalırsa kötü. Özellikle 4070 yerine 5070 almak varken neredeyse aynı fiyatlar. Sana istersen full+full öneri yapabilirim.

Bana kalırsa kötü. Özellikle 4070 yerine 5070 almak varken neredeyse aynı fiyatlar. Sana istersen full+full öneri yapabilirim.
Zaten biraz remake yaptık diğerlerinin önerileriyle beraber ama eğer sen daha iyisini yapabilirsen yap öneri almak için açtım zaten bu konuyu

Valla zaten herkes de ekran kartından dolayı yerin dibine gömdüler sistemi, 5-10FPS için niye bukadar gömüldü bilmiyom ama sorun yok eleştri almak için zaten konu

Hepsi 91K yapıyor.

Tabi ekipman olarak daha ucuz şeylere kaçıp 5070Tİ'da alabilirsin ama PC kullanım zevki bakımından aynı olmaz.

Uğraşmışsın iyi ama dahili mikrofondur ekran kartının hem yan ureticisi hem de modeli zirto ve anakart B850 olsa olurdu B650 sanırım PCle 4.0 kullanıyor

Yani hocam özetle ben olsam böyle bir şey toplamazdım şu sonradan yazdığım remake sistemini alirdim

B650 ve B850 arasında anakart özelliklerine bakarak karar veriyorum. B850 olması özellik bakımından düşükse bir anlamı kalmıyor. PCI 4.0 ama 5090 testinde bile PCI 5.0 VE PCI 3.0 arasında toplasan %3 performans farkı var. PCI 4.0'da performans farkı bile yok ki 5090'dan bahsediyorum. Ekran kartı üreticisi olarak PNY soğutma olarak kötü bir marka değil. Attığım model zaten Asus Prime seviyesi bi soğutmaya sahip. Cougar zaten PSU olarak 5 senedir kullandığım marka. 750 watt modelini 3070Tİ ile beraber kullanıyorum. Mikrofon ve kulaklık olarak da markaları sen bilmesen de işinde iyi kendini kanıtlamış yabancı markaları öneriyorum ki aynı mikrofonu arkadaşım kullanıyor. Geri kalan ekipmanların hepsi monitör hariç bende var. Tabi senin tercihin.

Ayrıca anakart konusuna gelecek olursak. Spesifik bir özelliğe ihtiyacın yoksa çok üst düzey anakart almak tamamen saçmalıktan öteye gitmiyor. Hani RTX 5090'lı +++ sistem toplarsan alınır ama başka türlüsünde orta tier bir anakart bile tüm ihtiyacını fazlasıyla görecektir hem de gelecek içinde üzmeyecektir.

Yaw hocam 90.000 diyip gidip B650 de alınmaz şimdi o bütçesi olmayanlar için bir seçenek ki PNY bence okadar UZUN SÜRELER götürmez ki daha iyi alternatifler var

Ekipmanlar da zaten senin gibi kişiler tarafından öneri yani burda benim için ucuz olanı al kafası ve e-sibobcu değilim knk mouse pad'e okadar vermek bana acı çektirir lütfen okadar yatırma o şeye

Ekipman olarak fikrim aynı tek şu arkadaşın önerdiği klavye dikkatimi çekti ki eğer farklı renk versiyonu varsa dalacam ona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…