Ranchen 7

Uzman
Merhaba arkadaşlar, MSI Mech RX 5600 XT OC kartım var. Oyunlarda VRAM sıcaklığım 80-90 derecelere geliyor fakat bu normal mi bilemedim. Kartın VRAM padlerinin ve soğutmasının iyi olmadığını duydum sizce böyle kullanılabilir mi?

Merhaba arkadaşlar, MSI Mech RX 5600 XT OC kartım var. Oyunlarda VRAM sıcaklığım 80-90 derecelere geliyor fakat bu normal mi bilemedim. Kartın VRAM padlerinin ve soğutmasının iyi olmadığını duydum sizce böyle kullanılabilir mi?

İdeal değil hocam, Core hotstop scaklıkların neler.

Bir 3 5 seneye VRAM'leriniz bu sıcaklıklarla daha çabuk yaşlanacaktır.

Biraz yüksek görünüyor ama modelin kendisinden dolayı mı bakım ihtiyacından dolayı mı bilmek gerek. Piyasada o değerlerde bellek soğutması yapan kartlar var.
1771702796544.webp

Core 70-75 hotspot 80-85.

FurMark ile 10 dakikalik test yaparak görsel paylaşır mısın? Aslında bakımsız bir kart için anormal değerler değil ki kullanılabilir durumda. Eğer sıcaklıklar yüksekse karta bakım yapılmasında fayda var.
Hocam şu an için bir test yapamıyorum fakat yakın zamanda ki testte 96 derecelere çıkıyordu VRAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mech serisi neredeyse her zaman coptu ancak ozellikle Navi I vaktinde daha da coptu.

1771704491475.webp

5700/XT EVOKE'larda (bu model de kotu derecelere sahipti) termal pedleri degiserek nispeten durumu iyilestirenler vardi. Sizde de ise yarayabilir. Sizin modelin pedleri yanilmiyorsam 2mm kalinligindaydi.

Bu arkadas mesela ayni GPU icin termal macun ve ped degisimi yapmis. Sonuclari da kendisi paylasmis. Biraz dusus var ancak dereceler yine kotu tabii, ona da yapabilecek bir sey yok. Sogutmasi cidden kotu bir model.

1. Fan eğrisini agresif yap MSI Afterburner veya adrenalin ile.
  2. Undervolt yap 900-950 mv civarına çek, Clock'u koru veya hafif düşür.
  3. Termal ped değişimi.
  4. Kasa hava akışını iyileştir ön fan ekle, toz temizle mesela.
4'ünden birini yapabilirsin. Benim önerim termal ped değişimi ama uğraşamam dersen undervolt da en garantisi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz yüksek görünüyor ama modelin kendisinden dolayı mı bakım ihtiyacından dolayı mı bilmek gerek. Piyasada o değerlerde bellek soğutması yapan kartlar var.
Eki Görüntüle 228752
Bu modelin fabrika padlerinde tam performans olmadığını ve soğutma tasarımında uyumsuzluk olduğunu gördüm.Kartta yeni olmadığı için olabilir sanırım.

Mech serisi neredeyse her zaman coptu ancak ozellikle navi ı vaktinde daha da coptu.

Eki Görüntüle 228762

5700/XT evoke'larda (bu model de kotu derecelere sahipti) termal pedleri degiserek nispeten durumu iyilestirenler vardi. Sizde de ise yarayabilir. Sizin modelin pedleri yanilmiyorsam 2mm kalinligindaydi.

Bu arkadas mesela ayni GPU icin termal macun ve ped degisimi yapmis. Sonuclari da kendisi paylasmis. Biraz dusus var ancak dereceler yine kotu tabii, ona da yapabilecek bir şey yok. Sogutmasi cidden kotu bir model.

Evet hocam doğru, değiştirip değiştirmememde fazla bir fark olmaz diye düşünüyorum aynı şekilde. Böyle bir risk teşkil eder mi onu da bilemiyorum.

Son düzenleme: