Böyle bir risk teşkil eder mi onu da bilemiyorum.
Cogu GDDR6 bellek icin maksimum guvenli calisma derecesi 95 olmasi lazim. Sizin GPU'nuzun bellek icin sicaklik limiti 105 derece olarak ayarlanmis zaten. Tabii bu 105 derecede olsa bile ideal performans alacaginiz anlamina gelmiyor.

1771706012409.webp

Sizin GPU'nuzda en cok cikabilen VRAM ciplerine baktim ve en cok cikan cip Micron'un MT61K256M32 adli cipi gibi. Dokumanlarina baktim ve ''operating temperature'' kismina case temp icin 95 ya da 105 dereceden az olmali yazmislar.

95 dereceye kadar guvenli oldugunu dusunuyorum. RX 9000 serisi GPU'larin VRAM'leri de bunun gibi yuksek derecelerde calisiyor genelde.

Ped degisimi ve macun degisimi yapildiktan sonra vBIOS modding ile vram chiplerini undervolt etmeyi dusunebilirsiniz ayni sekilde gpu core undervolt da yapin mumkunse. Memory controller -150mV girin simdilik.

Cogu GDDR6 bellek icin maksimum guvenli calisma derecesi 95 olmasi lazim. Sizin GPU'nuzun bellek icin sicaklik limiti 105 derece olarak ayarlanmis zaten. Tabii bu 105 derecede olsa bile ideal performans alacaginiz anlamina gelmiyor.

Eki Görüntüle 228770

Sizin GPU'nuzda en cok cikabilen VRAM ciplerine baktim ve en cok cikan cip Micron'un MT61K256M32 adli cipi gibi. Dokümanlarina baktim ve "operating temperature" kismina case temp icin 95 ya da 105 dereceden az olmali yazmislar.

95 dereceye kadar guvenli oldugunu dusunuyorum. RX 9000 serisi GPU'larin VRAM'leri de bunun gibi yuksek derecelerde calisiyor genelde.
GPU-Z'de Micron olduğu gözüküyor VRAM üreticisinin bende. Daha yükselirse padlari yenilerim diye düşünüyorum. Sadece VRAM için pad yenilemek yeterli olur mu sizce? Çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha yükselirse padlari yenilerim diye düşünüyorum.
Yani 96 derece gordugunuz olmus demissiniz zaten.
Sadece VRAM için pad yenilemek yeterli olur mu sizce? Çok teşekkürler.
Karti acmisken GPU'nun macununu da yenileyin. Bu sinif GPU'larda GPU ve VRAM icin konulan isi borulari genelde ortak oluyor ve birbirinin ustunden geciyor. Bu yuzden GPU derecelerinizde iyilesme olursa, VRAM derecelerinize de genelde pozitif yansiyor.

''Yeterli olur mu?'' sorusunu ise degistikten sonra ogrenirsiniz ancak bu modelden derece dususu konusunda pek bir umidiniz olmasin derim.

Yani 96 derece gordugunuz olmus demissiniz zaten.

Karti acmisken GPU'nun macununu da yenileyin. Bu sinif GPU'larda GPU ve VRAM icin konulan isi borulari genelde ortak oluyor ve birbirinin ustunden geciyor. Bu yuzden GPU derecelerinizde iyilesme olursa, VRAM derecelerinize de genelde pozitif yansiyor.

"Yeterli olur mu?" sorusunu ise degistikten sonra ogrenirsiniz ancak bu modelden derece dususu konusunda pek bir umidiniz olmasin derim.

Hocam macunu kısa bir zaman önce yeniledim, sanırım bir fark olmadı VRAM derecesinde fakat GPU için oldu tabii ki.Pad için kartın kendi fiyatı kadar fiyat harcamak istemiyorum o yüzden diğer VRM gibi bileşenler için lazım olur mu?

Pad için kartın kendi fiyatı kadar fiyat harcamak istemiyorum o yüzden
O kadar da pahaliya patlamaz ancak GPU'nuzu degismeyi dusunuyorsaniz sahsen ugrasmazdim.
diğer VRM gibi bileşenler için lazım olur mu?
GPU'daki VRM termal pedleri genelde cok hizli eskimiyorlar ancak isterseniz onlari da degisebilirsiniz. Sahsen sirf VRM icin ayri thermal ped almazdim oyle bir GPU'ya.

Su muhtemelen is gorur, fazla bile denebilir hatta.

O kadar da pahaliya patlamaz ancak GPU'nuzu degismeyi dusunuyorsaniz sahsen ugrasmazdim.

GPU'daki VRM termal pedleri genelde cok hizli eskimiyorlar ancak isterseniz onlari da degisebilirsiniz. Sahsen sirf VRM icin ayri thermal ped almazdim oyle bir GPU'ya.

Aynen hocam bir zaman yeni sistem almayı planlıyorum,bende öyle düşünüyorum bir bakayım hocam.

Hocam, şu an kartı açmak istedim ve sonuç böyle. Macunu değişeceğim fakat pedler kurumuş mu emin olamadım, mesela bir tanesine hafif dokundum hala yapışkanlık etkisi var ve hafif içine göçüyor onu da yakından çektim bir pedide yerinden aldım fakat olması gereken yere tekrar koydum sıkıntı olur mu? Bir eksiklik var mı kartta sizce aslında her şey olduğu gibi duruyor ama. VRAM pedlerinin dışında turuncu gibi bir ped daha duruyor ızgaranın üstünde o da VRM için sanırım. VRAM pedlerinin çoğu küçük belli oluyor :D.Bana biraz bilgi lazım sadece.

Son düzenleme:
Aynen hocam bir zaman yeni sistem almayı planlıyorum,bende öyle düşünüyorum bir bakayım hocam.

Hocam, şu an kartı açmak istedim ve sonuç böyle. Macunu değişeceğim fakat pedler kurumuş mu emin olamadım, mesela bir tanesine hafif dokundum hala yapışkanlık etkisi var ve hafif içine göçüyor onu da yakından çektim bir pedide yerinden aldım fakat olması gereken yere tekrar koydum sıkıntı olur mu? Bir eksiklik var mı kartta sizce aslında her şey olduğu gibi duruyor ama. VRAM pedlerinin dışında turuncu gibi bir ped daha duruyor ızgaranın üstünde o da VRM için sanırım. VRAM pedlerinin çoğu küçük belli oluyor :D.Bana biraz bilgi lazım sadece.
Görseller:

Bakır plakanın üstündeki diğer iki küçük ped ne işe yarıyor onu çözemedim.

Dosya Ekleri

• IMG_2026-02-22-22-08-41-934.webp
    IMG_2026-02-22-22-08-41-934.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 66
  • IMG_2026-02-22-22-06-42-606.webp
    IMG_2026-02-22-22-06-42-606.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 48
  • IMG_2026-02-22-22-06-31-005.webp
    IMG_2026-02-22-22-06-31-005.webp
    5,2 MB · Görüntüleme: 45
Cok toz tutmuslar ve kirlenmisler. Bu durumdaki padlere ben olsam guvenmezdim acikcasi. Cok toz tutan ve ellesilen termal padler hala yumusak gibi gorunse de islevini kaybedebiliyor.

Bunun disinda ustteki ufak iki thermal pad muhtemelen fabrikadan fazla konmus. Ayni kart ve sogutma ile 5700 ve 5700 XT de yapiyordu MSI, o ustteki iki thermal pad GPU'nuz bu iki GPU'dan biri olsaydi su an orada olmayan VRAM'lere degiyor olacakti. Goz ardi edebilirsiniz.

Cok toz tutmuslar ve kirlenmisler. Bu durumdaki padlere ben olsam guvenmezdim açıkçası. Cok toz tutan ve ellesilen termal padler hala yumusak gibi gorunse de islevini kaybedebiliyor.

Bunun disinda ustteki ufak iki thermal pad muhtemelen fabrikadan fazla konmus. Ayni kart ve sogutma ile 5700 ve 5700 XT de yapiyordu MSI, o ustteki iki thermal pad GPU'nuz bu iki GPU'dan biri olsaydi su an orada olmayan VRAM'lere degiyor olacakti. Goz ardi edebilirsiniz.

Evet hocam bende tasarım benzerliğinden olduğunu düşündüm. Şu an için termal pedlere dokunduğumdan tekrar aynı şekilde monte edilmesinde bir sakınca var mıdïr? Ve bazı pedler dışarı kaymış gibi duruyor boşta bir kısmı. Sanırsam VRAM ped kalınlığı 2 mm VRM için de 1 mm gibi duruyor fakat emin değilim.