9070XT'ye 750W PSU çoklayıcı sorun çıkarır mı?

9070XT'nin 2x8 pin destekleyen kartları var. Ben olsam bu tip bir kart alırdım. İşini şansa bırakma bence.

9070XT aours Elite alacağım NZXT C750W bronzze PSU var 2 tane PCI-e kablosu var çoklayıcı almak zorunda kaldım aldığım model:

Sorum şu:
  • Bileşenler yanarmı.
  • Undervolt yapmalı mıyım?
  • CPU kablosuda 8pin ekran kartına taksam sorun olur mu?

2 tane 8 pin kart alsanız da olmaz, çoklayıcı ile hiç olmaz, bu yüzden tek kablodan 2 tane 8 pine dönüşen PSU almamak lazım, 2 kablo 4 soketli PSU almak lazım.

Tek kablo 2 soket 350W bir kartı besleyemez, siyah ekrana düşer, ani kapanma yaşatır, kapanma olmazsa bile ileyleyen aşamalarda kablo, soket erimesi yaşarsınız.

Zaten PSU'nun bilgilerine bakarsanız 220W'a kadar kartlara tutarlı güç sağlar dediğini görürsünüz.

Screenshot_2025-06-11-09-34-18-28_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

Screenshot_2025-06-11-09-39-16-59_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp

Son düzenleme:
2 tane 8 pin kart alsanız da olmaz, çoklayıcı ile hiç olmaz, bu yüzden tek kablodan 2 tane 8 pine dönüşen PSU almamak lazım, 2 kablo 4 soketli PSU almak lazım.

Tek kablo 2 soket 350W bir kartı besleyemez, siyah ekrana düşer, ani kapanma yaşatır, kapanma olmazsa bile ileyleyen aşamalarda kablo, soket erimesi yaşarsınız.

Zaten PSU'nun bilgilerine bakarsanız 220W'a kadar kartlara tutarlı güç sağlar dediğini görürsünüz.

Eki Görüntüle 154089

Eki Görüntüle 154091

Hocam XFX'i böyle kullanan arkadaşım var bir sorun yok. Anlattığınızı başta mı yaşamamız lazımdı yoksa ilerleyen zamanlarda mı yaşarız yada yaşarmıyız.

Hocam XFX'i böyle kullanan arkadaşım var bir sorun yok. Anlattığınızı başta mı yaşamamız lazımdı yoksa ilerleyen zamanlarda mı yaşarız ya da yaşar mıyız?

Üretici bile 225W üzeri kart önermemiş.

Bazı PSU'lar ekran kartını siyah ekrana düşürüyor veya sistemi kapatıyor, bazıları bu kapanmaları yaşatmıyor her şey normalmiş gibi çalışıyor ama bir süre sonra aşırı ısınmadan soketlerde erime olabiliyor, yani risk bu.

Bazı PSU'lar ekran kartını siyah ekrana düşürüyor veya sistemi kapatıyor, bazıları bu kapanmaları yaşatmıyor her şey normalmiş gibi çalışıyor ama bir süre sonra aşırı ısınmadan soketlerde erime olabiliyor, yani risk bu.

Undervoltla 1 2 ay idare ettirsem.

Bazı PSU'lar ekran kartını siyah ekrana düşürüyor veya sistemi kapatıyor, bazıları bu kapanmaları yaşatmıyor, her şey normalmiş gibi çalışıyor ama bir süre sonra aşırı ısınmadan soketlerde erime olabiliyor, yani risk bu.

Anladım. High Power element Revo 750W ile kullanıyor. Bütçe yetmediği için üzerini alamadık. Benim de içim rahat etmediği için karta -% güç ayarlaması ve -voltaj verdim. Kullanıyor henüz sorun çıkmadı. Kartı takip ettiğimde 250W larda dolanıyor.

Ben öyle yaptım açıkçası.

UV ile gücü 220W civarına düşüremezsiniz, FPS kısıtlayıp kartın yüksek güç çekmesini önlerseniz idare eder.

Anladım. High Power element Revo 750W ile kullanıyor. Bütçe yetmediği için üzerini alamadık. Benim de içim rahat etmediği için karta -% güç ayarlaması ve -voltaj verdim. Kullanıyor henüz sorun çıkmadı. Kartı takip ettiğimde 250W larda dolanıyor.

250W civarında problem olmaz, 300W üzerine çıkarsa konuştuklarımız gerçekleşebilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt