9800X3D & RTX 5080 sistem oyunlarda donuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lombardo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 625
  • Etiketler Etiketler
    donma kasma

lombardo

Çalışkan
Anakart: X870 tomahawk
İşlemci : 9800X3D
Ekran kartı: RTX 5080 Palit gamerock
Ram : Trident 2x16 6000Mhz
SSD: Kingston renegade 2 TB
Güç kaynağı: MSI 850w

Sorunum şu şekilde: GTA 5'te daha çok yaşıyorum oyunda anlık donma kasılma oluyor. Bazen fare hareketlerim takılarak hareket ediyor. Akışkanlık hissedemiyorum. BIOS update yapıldı. Güç kaynağı sorunlu mu diye kontrol ettim 12V 5v ve 3v'u çok minimal kayıp ile veriyor. Bu testi CPU ve GPU'yu tam yükte aynı anda çalıştırarak yaptım. Kasa, güç kaynağı ve SSD aynı şekilde. 14700kf, b650m project zero, XPG Trident RAM ve 4070 Ti ile de aynı soruna maruz kaldım. Güncel Windows sürümü ve driverlar ile testimi yaptım her defasında. Sizce sorun nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI MAG X870 TOMAHAWK kullanıyorum. Bu anakart ile çeşitli forumlarda konu açılıp her kullanan dert yandı. Özellikle 9800X3D işlemci ile bu anakarttan, mümkünse MSI'dan uzak durun. X870 MSI anakartlarda çok fena sorun var. Asus daha iyi gibi göründü X870 anakartlarda.

Allah'tan R7 7700 işlemci kullanıyorum. Tek sorunum bazen açılmıyordu sistem, o da olmamaya başladı.

MSI MAG X870 TOMAHAWK kullanıyorum. Bu anakart ile çeşitli forumlarda konu açılıp her kullanan dert yandı. Özellikle 9800X3D işlemci ile bu anakarttan, mümkünse MSI'dan uzak durun. X870 MSI anakartlarda çok fena sorun var. Asus daha iyi gibi göründü X870 anakartlarda.

Allah'tan R7 7700 işlemci kullanıyorum. Tek sorunum bazen açılmıyordu sistem, o da olmamaya başladıhepsi
Paramızla rezil oluyoruz valla

Sadece MSI özelinde de değil, 9800X3D'yi başka anakart kle kullanıp da sorun yaşayan bir sürü insan okudum. Mavi ekran sorunu yaşayanlar, FPS düşmesi yaşayanlar, sistemleri 50 saniyede açılanlar...
Ben de normalde 9800X3D almayı düşünüyordum fakat artık vazgeçtim.
10-20 FPS düşük alırım ama sistemim stabil olur en azından. Core Ultra 7 265kf almaya karar kıldım.

Sadece MSI özelinde de değil, 9800X3D'yi başka anakart kle kullanıp da sorun yaşayan bir sürü insan okudum. Mavi ekran sorunu yaşayanlar, FPS düşmesi yaşayanlar, sistemleri 50 saniyede açılanlar...
10-20 FPS düşük alırım ama sistemim stabil olur en azından. Core Ultra 7 265kf almaya karar kıldım.
Msi mpg 870e carbon wifi + 9800x3d kullanıyorum. Kurulumdan - stabiliteye, herhangi bir hatayla ya da sıkıntıyla karşılaşmadım. Bu tür genellemeler yapmak yanlış. Core Ultra 7 265kf ölü bir yatırım olmuş.

MSI MPG 870e Carbon Wi-Fi + 9800X3D kullanıyorum. Kurulumdan - stabiliteye, herhangi bir hatayla ya da sıkıntıyla karşılaşmadım. Bu tür genellemeler yapmak yanlış. Core Ultra 7 265kf ölü bir yatırım olmuş.

Vallahi hocam ben sadece oyun oynamıyorum. Dolayısıyla benim için daha avantajlı Intel kullanmak. Ayrıca genelleme yapmıyorum, gördüğüm kadarıyla AM5 bir işlemci ile en az birkaç sıkıntı yaşama ihtimaliniz Intel'e göre gayet yüksek.

Bios update ile çözülüyor geç açılma sorunu. Msi center dan indirilen güncel chipset driver takılmalar a yol açıyordu farede flashbellektekini kurunca düzeldi.Hogwarts legacy de 144 FPS sabitti 240 Hz e çekeyim dedim kasmalar oldu daha sonra 360 Hz e çektim 550 FPS aldım 2k ultrada akıcıydı bazı oyunlar da eski oyunlar özellikle sorun yaşanıyor ama güncel oyunlarda sorun yok gibi şuan windowsta sorunlu driverlarda sorunlu hangisi sorun çıkarıyor kestiremiyoruz. Gidip Intel ultrada alma oyun performansı hiç iyi değil 9700x al bari

Bios update ile çözülüyor geç açılma sorunu. Msi center dan indirilen güncel chipset driver takılmalar a yol açıyordu farede flashbellektekini kurunca düzeldi.Hogwarts legacy de 144 FPS sabitti 240 Hz e çekeyim dedim kasmalar oldu daha sonra 360 Hz e çektim 550 FPS aldım 2k ultrada akıcıydı bazı oyunlar da eski oyunlar özellikle sorun yaşanıyor ama güncel oyunlarda sorun yok gibi şuan windowsta sorunlu driverlarda sorunlu hangisi sorun çıkarıyor kestiremiyoruz. Gidip Intel ultrada alma oyun performansı hiç iyi değil 9700x al bari
Almışken 8000 seri almak istiyorum en iyisi biraz beklemek

1080P çözünürlükte RTX 4080 veya RTX 4090 kart ile çok uçuk FPS alma hedefin yoksa 9700X ile mutlu mesut olursun. RTX 4070 TI SUPER ile R7 7700 işlemci kullanıyorum 1440P çözünürlükte, darboğaz filan görmüyorum. BF2042 ve Rainbow Six Siege oynuyorum. Çok yüksek FPS'ler alıyorum. Hedefim 2026'da çıkacak tek CCD'de 12 çekirdekli Ryzen 7 işlemci almak. Malesef X3D işlemciler aradaki FPS farkı için çok uçuk fiyatlarda.
Intel şu an için ölü yatırım. Bu yıl yeni işlemcilerden sonra platform ölüyor ve gelecek işlemciler de performansta sıçrama yapmayacak gibi.

Hocam çok haklısın ben 5080 aldım 10 gün olmuş servise git gel kartı hala kullanamıyorum görüntü vermiyor kart.
Hangi marka ve seri?

1080p çözünürlükte RTX 4080 veya RTX 4090 kart ile çok uçuk FPS alma hedefin yoksa 9700X ile mutlu mesut olursun. RTX 4070 Ti super ile R7 7700 işlemci kullanıyorum 1440p çözünürlükte, darboğaz filan görmüyorum. BF2042 ve Rainbow Six: Siege oynuyorum. Çok yüksek FPS'ler alıyorum. Hedefim 2026'da çıkacak tek Ccd'de 12 çekirdekli Ryzen 7 işlemci almak. Maalesef X3D işlemciler aradaki FPS farkı için çok uçuk fiyatlarda.
Intel şu an için ölü yatırım. Bu yıl yeni işlemcilerden sonra platform ölüyor ve gelecek işlemciler de performansta sıçrama yapmayacak gibi.

Hangi marka ve seri?

Gainward 5080.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt