Uba

Üyecik
Merhaba,
3D render icin 2 adet ekran karti olan PC toplayacagim.

4090 (şu an elimde var)
5090 (alacagim)
CPU: AMD 9950X3D.
Anakart onerisi istiyorum.

Soru:
- Eger PSI 5 yuvasina 5090 ve PSI 4 yuvasina 4090 takarsam bunlarin hizlar PSI 5 X8 ve PSI 4 X8 iniyor. Bu durum darbogaz yapar mi?
- Eger darbogaz yapmazsa ustune M.2 SSD takarsam PSI 4 yuvasi X4 hizina mi inecek? Bu durum darbogaz yapar mi?

(workstation anakartlari almak istemiyorum, pahalilar ve Threadripper gibi islemci almak zorunda kalıyorum.)

Merhaba,
3D render icin 2 adet ekran karti olan PC toplayacagim.

4090 (şu an elimde var)
5090 (alacagim)
CPU: AMD 9950X3D.
anakart onerisi istiyorum.

Soru:
- Eger PSI 5 yuvasina 5090 ve PSI 4 yuvasina 4090 takarsam bunlarin hizlar PSI 5 X8 ve PSI 4 X8 iniyor. Bu durum darbogaz yapar mi?
- Eger darbogaz yapmazsa ustune M.2 SSD takarsam PSI 4 yuvasi X4 hizina mi inecek? Bu durum darbogaz yapar mi?

(workstation anakartlari almak istemiyorum, pahalilar ve Threadripper gibi islemci almak zorunda kalıyorum.)

Hocam güncel sisteminizde de mi çift ekran kartı kullanmaktasınız? Bir de hangi anakartı kullanıyorsunuz?

Hocam güncel sisteminizde de mi çift ekran kartı kullanmaktasınız? Bir de hangi anakartı kullanıyorsunuz?
Şu anki sistemimde:
  • Z790 Aero G
  • i9-13900K
  • 3 adet M.2 slotlari kullanıyorum.
  • 4090

Yeni sistem istediklerim:
  • Yeni anakart (AMD)
  • 9950 X3D
  • 2 veya 3 adet M.2 SSD slotlarini kullanacagim
  • Ekran kartlari: 4090 + 5090 (Darbogaz istemiyorum cunku, render sistemi istiyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dogru mudur?

2 ekran karti takılan anakarttaki PCIe 5 ve PCIe 4 slotlari X8 hizina inmesi? Ustune M.2 takilirsa, sadece PCIe 4 slotu X4 hizina inmesi? Bu durum darbogazlik yapacak gibi duruyor 4090 icin.

ARMA Computer'ın 3 ekran kartlı RTX 4090 Topclass sistemleri var. Threadripper Workstation sistemlere bakmanızı öneririm.

ARMA Computer'ın 3 ekran kartlı RTX 4090 Topclass sistemleri var. Threadripper Workstation sistemlere bakmanızı öneririm.
Sonuc olarak benim isteklerim sadece workstation sistemlerinde oluyor gibi duruyor. Workstation çok pahali ve threadripper işlemciler bana fazla olur, çünkü o kadar işlem yapamıyorum CPU’de. Bana CUDA çekirdekler daha önemli