Bu geçmesi lazım, 6200 çok gerek yok. Sendeki anakart 2 DPC ve 6-layer. O da etkiliyor. Her şeyden hata verebilir, vdd sadece DRAM ile alakalı değil. Anakarttan anakarta 20-30 mv dahi fark ettiği olabiliyor. Sen 1.6 sınırlı kaldığın için sorun oldu.

Abi dediğim gibi, nisan başından beri girdiğimiz ayarlardan çok memnundum. Sırf seninle bir şeyler yapayım diye 10 gündür soğutma için kitler, fanlar ayarlıyorum.
En son kendim yaptım bir kit. 3 tane 40 mm Thermalright fan aldım 5000 RPM. Aparatı çizerken biraz daha işlemciye yakın olan RAM'e ayarladım. Iki RAM'in de sıcaklıkları aynı şu an.

Abi dediğim gibi, nisan başından beri girdiğimiz ayarlardan çok memnundum. Sırf seninle bir şeyler yapayım diye 10 gündür soğutma için kitler, fanlar ayarlıyorum.
En son kendim yaptım bir kit. 3 tane 40 mm Thermalright fan aldım 5000 RPM. Aparatı çizerken biraz daha işlemciye yakın olan RAM'e ayarladım. Iki RAM'in de sıcaklıkları aynı şu an.

Bunun üzerinde fazla uğraştırıyor bir de biraz limitleri aşman lazım. CL24 zaten bu kitlerde 1.7-1.75 altına mümkün değil. CL26 6200'de yine 1.6 istiyor minimum gibi sende, o da iyi soğuttuğun takdirde. 6400 açsan 1:1 mod yaz ayında problem, 3200 UCLK her çip veremez. Anakart 6-Layer olması problem burada, bellek kontrolcü sağlam olması lazım. VSOC 1.3'lere kadar çıkman vs. gerekecek. Ciddi bir getirisi olmadığından senin için bu profil en doğrusu olur. Aktif soğutma her türlü DDR5 önerilir zaten, 55-60 derece kullanmanın anlamı yok bellekleri.

Bunun üzerinde fazla uğraştırıyor bir de biraz limitleri aşman lazım. CL24 zaten bu kitlerde 1.7-1.75 altına mümkün değil. CL26 6200'de yine 1.6 istiyor minimum gibi sende, o da iyi soğuttuğun takdirde. 6400 açsan 1:1 mod yaz ayında problem, 3200 uclk her çip veremez. Anakart 6-layer olması problem burada, bellek kontrolcü sağlam olması lazım. VSOC 1.3'lere kadar çıkman vs. gerekecek. Ciddi bir getirisi olmadığından senin için bu profil en doğrusu olur. Aktif soğutma her türlü DDR5 önerilir zaten, 55-60 derece kullanmanın anlamı yok bellekleri.

CPU ıod hotspot 51-54 derece arası abi.
RAM'ler 44-45 derece şu an.
RAM soğutucu fanlar 4300 RPM de 40 mmlik.

CPU ıod hotspot 51-54 derece arası abi.
RAM'ler 44-45 derece şu an.
RAM soğutucu fanlar 4300 RPM de 40 mmlik.

Fanlar devamlı tam devirde kalacak sende, artık 120 ns tRFC ve 65.535 tREFI var. Stabilite bozmaması adına önemli. Gaming seansında ekran kartı sıcak hava üflediğinden dolayı özellikle RAM'ler can çekişebiliyor. Ben kasa yan kapak kapattığımda crash yiyorum oyunlarda yazın. Sınırda profil kullanırsan kasa yan kapak açık kalacak mecburen. Watercool hitap ediyor bir yerden sonra. Kasa kapak kapatıp 1.75/1.8V açmak zor.