A-die RAM için timing önerisi

9000 saniye yeterli olmayabiliyor, 14400 saniyede hata yediğim senaryolar oldu mesela. PBO nasıl sende şu anda? -22'deyse -20 dene. Bir de az pay bırak dediğim gibi, 1.52 vdd 1.45 vddq kalsın.

Vddg CCD/IOD 1050 dene.

Abi 25 döngü test mem 5 ve 9000 saniye VT3'ü geçiyor. RAM sıcaklığı test mem 5'te 45'i, VT3'te 40'ı bile görmedi. Testte sıkıntı yok.
10 dakika ETS 2 oynadım ekran dondu.
RAM'ler SK Hynix'in kendi markasının a-die olanı. Abi çok saçma ya.

Bu şekilde kullanıyor diğer konuda mesela, bu işler şans. Sana tavsiyem Bias Auto çek, Burst 8X-8X kullan bir müddet. Donmayı CO da yapar, tek suçlu RAM değil.

@ahmetmelihalemdar Mixed al bir de bu örnekteki gibi. Artık deneye yanıla bulacaksın, 6-Layer kart kullanmanın cezası.

Dosya Ekleri

• ZenTimings_Screenshot_29711125.7155846.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 7
Anladım abi. Teşekkür ederim. Eyvallah.

Bu iş böyle, uğraşman lazım. Bak @SalimBdk 100 sayfa oldu. Testi geçse de donabilir, test süreleri kısa ama ben donmasını beklemezdim tabii. Şanssızlık var. tRFC 360 tek başına bunu yapabilir, CO aynı şekilde yapabilir.

Vallahi abi test etmekten oyun oynayamiyorum ya
Altı üstü akşamları 2 saat kafa dağıtmak istiyorum.
Abi eğer ikişer üçer saat ağır testlerden geçiyorsa, sıcaklığı stabil tutmak için o kadar uğraşıyorum ve sıcaklıklar sabitken, e voltajı da veriyoruz. Bir zahmet o çok beğendiğimiz SK Hynix a-die ETS 2 gibi bir dinozor oyunda 10 dakikada kilitleniyorsa ne diyeyim abi
Eski ayarlarda sadece trefiyi 50'den 65'e çeksem bu voltajlarda sıkıntı yaratır mı?

Mevzu o değil, bazı şeyler sınırda sende. Kart 2 DPC ve 6-Layer. Ne kaynaklı olduğunun tespiti uzaktan zor. tRFC 390, tREFI 50K çek CL26 profilde. Zararı olmaz.

Al bak, daha var mı ötesi? Yapan yapıyor. DDR5 Hynix sınırı bu, CL22 Boot etmez. Yeni CXMT çipler belki ediyordur.

@SalimBdk B850M-K nasıl? MSI'de bu açar mıydı, ne diyorsun?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…