Onu bir şekilde sabitlemen lazım, fan ile ya da kullandığın platformla alakalı. Sonrasında ilgilenirsin.

Fan değil abi sorun. Amcanın aparatı.
Sadece sağ taraf anakartın vida yuvalarına takılı. Sol taraf boşta. Bayrak gibi düşün. Normal yüksek RPM'de titreme yapması.
Fanları %45'e sabitledim. Muhtemelen 1600-1800 RPM arasıdır. Sıcaklıklardan 2 derece feragat ettim. 48 dereceyi görmüştü 3 saatlik RTP testinde. Şimdi 50 derece. 2 derece için kafa ağrıtmaya gerek var mı abim? 😀

@Ayhan Dönmez abi bu arada 21. dakikada yine hata verdi. 3 saat sorunsuz geçen testten tek farkı VDDG 1.05 V olması. Neden yedik hata?

Ne oldu da hata yedik şimdi?

Son düzenleyen: Moderatör:
abi bu arada 21. dakikada yine hata verdi. 3 saat sorunsuz geçen testten tek farkı vddg 1.05 v olması. Neden yedik hata?

Control Line 0 olabilir ya da 2 derece feragat etmen olabilir. Emin olmak adına CL28 denemen lazım. O kesin geçiyorsa CL26'ya VDD yetmiyor. Hynix'te 2-3 dereceler bile önem arz ettiği noktalar var.

Bence Control Line 0 ya da VDD. Bakmak lazım.

@ahmetmelihalemdar İstersen Bias'ları Auto al, Burst 8X-8X dene. O zaman emin olursun.

Control line 0 olabilir ya da 2 derece feragat etmen olabilir. Emin olmak adına CL28 denemen lazım. O kesin geçiyorsa CL26'ya vdd yetmiyor. Hynix'te 2-3 dereceler bile önem arz ettiği noktalar var.

Bence Control line 0 ya da vdd. Bakmak lazım.

3 saat rtp ve 2 saat VT3 sorunsuz geçtikten sonra can sıktı abi.

3 saat rtp ve 2 saat VT3 sorunsuz geçtikten sonra can sıktı abi.

RAM fanını ama devir düşürdüm diyorsun, sen 2 derece sanabilirsin ama iç sıcaklık belki 5 derece arttı. VDD sınırda zaten sende, öyle düşün. Tavsiyem DDR_VDD 1.62 ve Nitro bu şekilde dene. Geçerse kalır derim. Senin 3 saat geçende tREFI kaçtı?

1783210766995.webp

@ahmetmelihalemdar Burada tREFI 50K mıydı?

RAM fanını ama devir düşürdüm diyorsun, sen 2 derece sanabilirsin ama iç sıcaklık belki 5 derece arttı. VDD sınırda zaten sende, öyle düşün. Tavsiyem DDR_VDD 1.62 ve Nitro bu şekilde dene. Geçerse kalır derim. Senin 3 saat geçende tREFI kaçtı?

Eki Görüntüle 263250

65535 idi abi. 6200 MHz CL28 olarak ayarlasak geçer miyiz abi, baska bir ayar dokunmadan? 1.60 V verdik

65535 idi abi. 6200 MHz CL28 olarak ayarlasak geçer miyiz abi, baska bir ayar dokunmadan? 1.60 v verdik.

Tek fark vddg 1.05 yaptım. Bir de sanal bellek için manuel değer girdim. Bunun etkisi olabilir mi?

65535 idi abi. 6200 MHz CL28 olarak ayarlasak geçer miyiz abi, baska bir ayar dokunmadan? 1.60 V verdik

CL28 1.55'e bile geçer belki, hatta 1.5. CL26 sende sıkıntı ama şimdi işin içinde Control Line 0 olduğundan da karıştırıyor. 3 saat geçtiğine eminsen bence oyunda sorun olmaz, fanın devrini kıstığın için hata yedirtti. VT3 dene bence bu saatten sonra, elinde zaten 3 saat RTP geçtiğine dair veri var. @ahmetmelihalemdar

Tek fark vddg 1.05 yaptım. Bir de sanal bellek için manuel değer girdim. Bunun etkisi olabilir mi?

Yorum yapmak zor. Ben yıllardır testteyim, bu işler biliyorsun ki zor. Standardın çok dışına çıkıyorsun, denemeden bıkmaman lazım ama saatlerini veriyorsun nihayetinde, seni de anlıyorum. Benim de farklı dertlerim var, her birimizin derdi ayrı tabii. :) Sana tavsiyem 3 saat RTP geçen eski haline çevirip VT3 testini dediğim gibi uygulaman olur. Çıktı takibi yap programdan, arka plan boş olmalı. Onları anlattım birkaç mesaj öncesinde.

CL28 1.55'e bile geçer belki, hatta 1.5. CL26 sende sıkıntı ama şimdi işin içinde Control line 0 olduğundan da karıştırıyor. 3 saat geçtiğine eminsen bence oyunda sorun olmaz, fanın devrini kıstığın için hata yedirtti. VT3 dene bence bu saatten sonra, elinde zaten 3 saat rtp geçtiğine dair veri var.

Abi Nisanda yaptığımız testte 58-59 dereceleri görmüştük.

Sana tavsiyem 3 saat rtp geçen eski haline çevirip VT3 testini dediğim gibi uygulaman olur.

Vddg yi 1.00 v a almam lazım o zaman. Tek fark o şu an için.